icon

Pokakávanie 2,5-ročného dieťaťa v škôlke

6. dec 2025

Ahojte. Mala som syna krasne odplienkovaneho, na spanok ale este nie.
Doma mame schodiky na WC dospelacke. Krasne sa vycika, utrie a splachne, zatlieska si a umyje rucicky.
Ked sa vykaka krici "mamaaa" alebo tata, podla toho kto je doma.
Dam ho na doobedia do skolky (spanok nie to sa este pocika a netoleruju to tam).
Vratil sa nam po 4 dnoch a pokakava sa a pocikava.
Vcera na sv. Mikulasa bola akcia zo skolky a malej co za nim pribehla a je taka vzdy stastna, ze prisiel som sa popytala. A ze sa mu vsetci smiali ked sa tam pokakal.
Ze ho ucitelka cistila pred nimi a ze ale ved to bolo velmi smiesne.
Nevie sa pytat lebo kakat doma chodi sam.
Na dristy typu, ze stres a blbiny. Decko mi krasne sralo a stalo a za to, ze to pani pedagogicka nezvladla ma ide trafit.
Vzdy sa snazim hladat chybu doma, ale tento krat marne.

Strana
z2
autor
9. dec 2025
@tiika

@anonym_autor a čo robí, keď ste vonku?

@tiika normalne kakanie po spickach chyta ma a hovori "mama mama" a na cikanie povie "mama pipi", zhodnotit to, ze nie je zrely, nvm dnes som tam o5 prisla a skor a kedze je presklenné tak vidim ako tam pocurany 20 minut beha takze, ked to tak nechavaju, ze starsie decka ho vysmievaju, nezvladaju to oni... su dve na cca nvm ci vbc 10 deti je v triede 🤦‍♀️

anonym_20908e
9. dec 2025
@anonym_autor

@tiika normalne kakanie po spickach chyta ma a hovori "mama mama" a na cikanie povie "mama pipi", zhodnotit to, ze nie je zrely, nvm dnes som tam o5 prisla a skor a kedze je presklenné tak vidim ako tam pocurany 20 minut beha takze, ked to tak nechavaju, ze starsie decka ho vysmievaju, nezvladaju to oni... su dve na cca nvm ci vbc 10 deti je v triede 🤦‍♀️

@anonym_autor ja len nerozumiem, prečo ho trápiš, keď zjavne odplienkovany a pripravený na škôlku nie je. Ublížis mu tymto

tiika
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobre, takze tebe hovorí, ak mu treba resp. sa pýta. Ak by si to skúsila v známom prostredi, kam chodievate ale s niekym inym napr. tetou, babkou možno by sa pýtal aj pri nich a neskôr v skolke.
Verím, že deti s tým v skolke môžu mat problém, je to pre nich neznáme prostredie, chýbajú im rodičia, sú v strese. Nemali by sa za to cítiť vinní a zahanbovaní, lenže to je aj o prístupe učiteliek.
Ty ho však môžeš viest k väčšej samostatnosti a odputanosti od teba, najskôr v známom prostredi neskôr v cudzom.

dadis
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka uz ho z tej skolky vyber. Evidentne nevies realne posudit ani pracu uciteliek (2 ucitelky na 10 deti 🙄) a ani pripravenost syna. Daj tomu cas.

Strana
z2