Pomohla vašim deťom INPP terapia?

zuzkaaa19
13. máj 2020

Chcem sa opýtať,či má niekto skúsenosti s INPP terapiou pre deti,či zaberá alebo je to strata peňazí....Ďakujem za odpoveď.

labocca
13. máj 2020

@zuzkaaa19 pracujem s detmi kt. absolvovali INPP a mozem len odporucit.

zuzkaaa19
autor
13. máj 2020

@labocca Preto sa pýtam,lebo článkov je dosť,ale skoro k žiadnym skúsenostiam sa neviem dopátrať... žeby rodičia písali,ako im to pomohlo

alana1
13. máj 2020

@zuzkaaa19 ahoj, kupila som si knihu dieta v rovnovahe, celkom zaujimave citanie, hoci miestami si tam pani Sally G, robila velku reklamu... Nasledne som pochopila, preco su dnesne deti take problemove...nelezu po stromoch, nelezu po preliezkach, celkovo sedia iba doma pri tv a pocitacoch, mam jedneho takeho doma, ale on od malicka mal problem s koordinaciou, doteraz nevie stat na jednej nohe , celkovo je nemotorny a samozrejme ma ADD....ked som chodila na rehabilitacie s mladsim pytala som sa dr ci vie o tomto prepojeni - pretrvavani primitivnych reflexov a s tym suvisiacimi problemami v skole, tak jej to zmysel nedavalo, lebo pretrvavanie primitivnych reflexov je u deti s DMO a inak poskodenych....ale potvrdila, ze u deti s hypotoniou a celkovo deti ktore nie su fyzicky zdatne je velmi narocne uz len to -sediet rovno v lavici, drzat pero a sustredit sa na citanie a pisanie. Stoji ich to velmi vela namahy a lebo svaly nie su silne....takze potvrdzuje to ze pohyb je zaklad vsetkeho....

zuzkaaa19
autor
13. máj 2020

@alana1 veď to,moje dieta neliezlo,ale nie zeby sedel pri pocitaci alebo televizii,skor sa bal,kedze ma zlu koordinaciu a tiez nevie stat na jednej nohe,dokonca ani poskocit na jednej...na dvoch vie skocit,ale aj tak je to taky tvrdy skok.... moj ma hypotoniu,podla mna aj ADD a zlu koordinaciu...preto som chcela skusit tento trening.. vy ste neskusali potom INPP?Spravne som to pochopila?

alana1
13. máj 2020

@zuzkaaa19 no u nás to bolo to isté od malička, raz spadol a viackrát sa už ani nepokúšal....môj má už 9 r a zdá sa,že najhoršie máme za sebou....nebude nikdy nejaký športovec,ale veľa bicykluje, hokej hrá rád napriek tomu,že je v tom najhorší....je mi ho ľúto,lebo čo iné deti zvládnu ľavou zadnou,jeho stojí spústu úsilia.....ale treba ich podporovať, aby nestratili sebavedomie. Chcela som to inpp ,ale kým sme prešli cez Cppp, neurológiu,prešli 3 roky a teraz už vidím zlepšenie. Deti z týchto Adhd a add porúch vyrastú.
Robíme doma lezeckú stenu aj sieť na lezenie,lebo takéto športy spevňujú stred tela,čo je najdôležitejšie u hypotonikov

zuzkaaa19
autor
13. máj 2020

@alana1 a v skole nema problem v uceni,v pisani?Ake boli vase zaciatky v skole...u nas este oko -ruka problem...

alana1
13. máj 2020

@zuzkaaa19 ano boli, on si celkovo nerad kreslil ako dieta, nemal rad ziadne hry kde sa musel sustredit, ani lego ho nebavilo...v skole zacal uplne od nicoho, nevedel rovnu ciaru napisat, ale prvy rocnik brali ako skusobny, takze nejak presiel, v druhom rocniku to uz zacala riesit ucitelka, ze je pomaly, pomaly cita, pise mimo riadku a diktat najvacsi problem, tak sme zacali chodit po vysetreniach, testoch atd. kde mu potvrdili add, a teraz je tretiak a od decembra vidim neskutocne zlepsenie, zvycajne mal 5 z diktátov a zrazu 2, ulohy zacal pisat rychlejsie, aj pri písomkách stihne vsetko, myslenie logicke sa mu az teraz zacalo rozvijat, dovtedy cista katastrofa, bola som nestastna, ze nerozumel absolutne nicomu, matematiku sa ucil mechanicky naspamat. zacal velmi pekne pisat, pismo ako vymalovane, krasne na riadku, no uplna zmena. nasla som na nete take jednduche cviky na prepajnie mozgovych hemisfer a trening mozgu, lenze on to robi iba ak ho nutim, sam nie pricom su to jednoduche cvicenia, kruzenie s rukami a cviky s nohami. Co som mu zacala vlastne minulym rokom davat je ryb olej, takze aj toto moze mat vplyv na funkciu CNS. Ale najskôr myslim, ze to uz puberta nastupuje, hormonalne zmeny, a hlavne v puberte mozog rastie a zreje

zuzkaaa19
autor
13. máj 2020

@alana1 no ,presne ja si tym prechadzam... ciaru spravi,ale ak ma spravit dom tak tu vrchnu ciaru skruti...no katastrofa... ale suoer ,ze nabehol..ja mu davam sloniq,vy aky olej pouzivate? Lego a puzzle ho bavia...ale logicka katastrofa,aj slova si pletie... no budem to mat veselo.pekne ste sa posunuli,super... ja tiez v to dufam,ze sa nakopne a je ine makat s nim doma a ine ,ak je dieta v skole s rovesnikmi.doma je to boj,ale ked je u nas bratranec,ze ma s kym robit,tak sa mu aj chce robit...inac ho len musim vacsinou dokopavat k tomu... a telesna ako? Ja sa bojim,ze sa mu budu posmievat... a mozete mi poslat tie cviky?

alana1
13. máj 2020

@zuzkaaa19 no telesna mu nejde, aj sa mu smeju, ze nevie chytat loptu, ale zase je rychly v behu 🙂 najdolezitejsie je, aby si zachoval sebavedomie a mal nieco v com je dobry..

alana1
14. máj 2020

@zuzkaaa19 tu su tie cviky pre deti, na YouTube je toho kopec, uz len aby bola chut to robit ....

https://www.youtube.com/watch?v=afMOUmOynRI
alana1
14. máj 2020

@alana1 a olej mu davam od Walmarku omega 3 rybi olej

zuzkaaa19
autor
14. máj 2020

@alana1 ďakujem...veď to..človek si aj nájde,len ak dieťa nechce...

uradnikova
9. apr 2022

@zuzkaaa19 vidim, ze sa tu riesila rovnaka otazka, ktora aj mna zaujima. syn ma uz 13,odjakziva bol pohybovo poleno, problem s motorikou, grafomotorikou, spankom, neskutocne strnule a stiahnute svalstvo. v utlom veku aj problemy v spravani. cvicime uz viac ako pol roka inpp, ale nevidim nejaky velky pokrok. okrem toho strecujeme tie poskracovane svaly, to sa mi zda lepsie, ale ostatne postarom. ako to bolo s vasimi detickami? napredovali? alebo vam metoda nezabrala? este sa chcem spytat, ako su/boli na tom vase deti co sa tyka fyzickej zdatnosti. syn odmalicka sportoval, vsetko mozne sme skusali, najviac mu sedel beh, kde ako tak stihal ostatnym, lenze uz aj v behu dlho stagnuje co sa tyka vykonov, resp. zhorsuje sa. nestaci rovestnikom, ani mladsim detom. neviem, ci aj toto moze byt dosledok primitivnych reflexov, ktore vraj ma(ucebnicovy pripad), alebo treba patrat dalej. ako boli a su zdatne vase deti s podobnym problemom?