icon

Popoludňajší spánok do akého veku?

katecameron
18. apr 2011

ahoj maminy do akeho veku spavali vase ratolesti popoludní ?myslíte si ze je normalne aby 7rocne dieta spavalo pravidelne este aj poobede? 😕 😕 moja znama ma take dieta a jej to pripadna normalne no mne sa to nezda 😕 ake su vase skusenosti moje deti prestaili spavat v 3,4,2rokoch

Strana
z2
erzulik
8. jan 2014

Mam 27 mesacnu dcerku ktora mi nechce poobede spavat trva to 3 dni. Predtym spavala cca 2 hod a odrazu sa jej nechce spat? Co mam robit aby zaspala. V noci prespi cca 12,5 hod moze to byt tym ze uz poobede tolko nepotrebuje? Kriza nastava okolo 17.00 hod ale to ju uz nechcem dat tak neskoro. Tieo dva dni zaspala 19.15-7.30 to som ju musela rano budit lebo som si myslela ze poobede bude spat. Poprosim vase rady a skusenosti.

matozazzo
8. jan 2014

Ahoj, je to len klasicka kriza, nevzdavaj to. Sama vidis, ze spanok potrebuje, len mozno presvihnes cas poobednajsieho odpocinku a prekona fazu zaspavania, no potom ta kriza o 17 svedci o tom, ze spanok poobede potrebuje. Vecer ju ukladaj ako doteraz, o tej pol 7 - 7, rano kludne nech spi aj do pol 8, ale potom okolo 12 po obede, sup do postielky. Ak nechce spat, nech nespi, ale musi aspon hodinku lezat. Vacsinou to trva tyzden a potom zacne normalne spat. Tu to vacsinou rodicia vzdavaju, prestavaju dat spavat poobede a potom nastavaju problemy aj s vecernym ci nocnym spankom... :(
Mam dcerku 2 roky a 4m a presne toto mi zacala robit pocas Vianoc - viacej vzruchov, aktivit, nove hracky, starsia bola doma, aj ona, ale po tyzdni, co som neustupila, zacala opat spat. A v skolke som sa pytala, a spi normalne 🙂

lauricka
8. jan 2014

moja kamoska si pospala poobede po skole este aj na strednej 😀 Ak je zdrava, nic zle na tom nie je. V podstate, vsetkym by nam podlo si poobede pospat 😉

bluerose
8. jan 2014

Ja som napriklad spavala este aj na zakladnej, na prvom stupni, a nevidim na tom nic zle a uz vobec nie nenormalne. Mala som narocnu skolu,okrem toho som chodila na tanec, klavir, vytvarnu, tak som proste spanok potrebovala. Ale aspom vidno, ako zeny reaguju...ked su ine deti v niecom odlisne, nez tie ich, tak uz je to nenormalne...pche

peterek414
8. jan 2014

ahoj Dcerka mi prestala spavat poobede ked mala 3 roky a Syncek ked mal 2 roky

eliasa
22. jan 2014

Dcerka ma 2roky 2 mesiace - zacala strajkovat s poobed.spankom... ale snazim sa to nevzdat uplne. zistila som jej, ze po roku spania v postielke (cez den) jej zrazu najlepsie robi kocik... iked nepodari sa mi to vzdy. tak skusam, bud zaspi - super, ak nie, vytiahnem ju z kocika a mame kludove aktivity... ak totiz cez den nespi, bud je vecer tak unavena, ze je uz k neudrzaniu alebo naopak nevie od unavy zaspat a naopak, ked si pospi poobede (davam je max 1,5hod) je vesela, a vecer ide spat standardne. ale suhlasim je to individualne...

suzzi
21. feb 2014

Tiez si myslim, ze je to velmi individualne. Niektore deti extremne rychlo napr. rastu. Aj nas maly. A myslim, ze to velmi vycerpava. Tiez sme mali zanmu, co jej dcera tak spavala. A je zdrava. A mimochodom, ma to blahodarne ucinky aj na mozog a nielen v detstve, ale aj v doseplosti. Tu je par faktov z vyskumov, preco sa snazit, aby deti mali co nahdlhsie poobedny spanok: http://www.eduworld.sk/sk/popoludnajsi-spanok-d...

Strana
z2