icon

Potvrdenie pre škôlku - starostlivosť o dieťa do 6 rokov

majkabr
27. feb 2025

Ahojte žienky tie čo máte starostlivosť o dieťa do 6 rokov neplatenú. Viem, že dieťa musí chodiť do škôlky len na pol dňa. Museli ste aj niekde dokladať potvrdenie že chodí iba na pol dňa do tej škôlky?

e1i
27. feb 2025

@majkabr skolka si robi vykazy o dochadzke

majkabr
autor
27. feb 2025

@e1i Myslím či od zdravotnej poisťovne od Vás pytalidoklad

e1i
27. feb 2025

@majkabr ja to tak nemam ale viem ze skolka robi vykazy a posiela niekam

lienka.7
27. feb 2025

@majkabr mas predsa rozhodnutie o prijatí do skolky. Tam mas uvedené, na aký pobyt je dieta prijaté.

silvike
27. feb 2025

@majkabr Nie, v zivote nikto nikde (ani v skolke ani na uradoch) neriesil ci je dieta realne len na pol dna v skolke. Moji boli vzdy celodenne. Ale tak pol dochadzky za tie skolkarske roky boli chori doma, takze sa to v podstate celkovo vyrovna poldennej dochadzke 🙂

lenjaja84
27. feb 2025

@majkabr mozem sa opytat, preco dieta chodi iba na pol dna? Ste evidovana na urade prace? Pytam sa, lebo mam podobnu situaciu,no dieta uz ma uspesny 2hy tyzden za sebou do 14.30hod.🙏🫣

veronikaszabova
27. feb 2025

@lenjaja84 ak si na UPSVAR, moze byt na cely den.
Ak ako osoba starajuca sa o dieta do 6r na zdr.poistovni - len na pol dna.

majkabr
autor
27. feb 2025

@lenjaja84
Ja som evidovana na urade práce a deti mi chodia do školky na cely deň. Ale chcem sa dať na tu opatrovanie dieťaťa do 6 rokov neplatená. Lenže mi povedali že to dieťa musí byť v školke len na pol dňa. Len sa chcem spýtať či ste museli doniesť aj doklad o tom ,zdravotnej poisťovni že dieťa chodí do školky pol dňa?

veronikaszabova
27. feb 2025

@majkabr nie, zdr.poistovni to nedokladujes nijako.

majkabr
autor
27. feb 2025

@veronikaszabova Aha takže mam len zájsť na zdravotnu poisťovnu nahlasiť že chcem starostlivosť o dieťa do 6 rokov ? A tým padom sa môžem vyhlasiť z UPSVR?

veronikaszabova
27. feb 2025

@majkabr potrebujes nove vyjadrenie zo skolky, ze su evidovane len na pol dna. To vyjadrenie si odloz. Aby si ho v pripade kontroly mala. Nakolko ak budu na cely den evidovane a aj tam tak budu chodit, a zdr.p na to pride - od datumu evidencie ako osoba starajuca sa o dieta do 6r si doplatis zdr.poistenie.