Povinná dochádzka do škôlky pre päťročné deti
Dobry den, ak je povinna skolkarska dochadzka od 5 rokov a dieta ma 5 napr v Juni, tak musi nastupit v tom Juni ci v dalsom skolskom roku?
V máji musí na zápis, od septembra nastúpi do MŠ
Keď je tu už táto téma tak sa hneď opýtam aj ja. Ak je dieťa zapísané do škôlky (o mesiac bude mať 6 rokov) ale nechodí tam lebo nechce, resp. ako sa dieťaťu zachce tak potrebuje riadne ospravedlnenie od lekára napríklad, ako to funguje v škole? Alebo má to nejaké následky ak si dieťa neplní dochádzku v materskej škole?
Keď je tu už táto téma tak sa hneď opýtam aj ja. Ak je dieťa zapísané do škôlky (o mesiac bude mať 6 rokov) ale nechodí tam lebo nechce, resp. ako sa dieťaťu zachce tak potrebuje riadne ospravedlnenie od lekára napríklad, ako to funguje v škole? Alebo má to nejaké následky ak si dieťa neplní dochádzku v materskej škole?
@anonym_99566c áno ak je to predškolák tak dochádzka sa eviduje a každá neprítomnosť musí byť riadne ospravedlnená . Aspoň doobednych vychovno vzdelávacích aktivít by sa dieťa malo zúčastňovať . Ak predškolák nie je, tak to zatiaľ nikoho nezaujíma či chodí či nie.
@anonym_99566c ako sa dieťaťu zachce?? Ty necháš 5 ročné dieťa rozhodovať či pôjde do škôlky? Predškolská dochádzka je povinná a pokiaľ je dieťa neprítomné treba ho ospravedlniť rovnako ako v škole.
@anonym_99566c ako sa dieťaťu zachce?? Ty necháš 5 ročné dieťa rozhodovať či pôjde do škôlky? Predškolská dochádzka je povinná a pokiaľ je dieťa neprítomné treba ho ospravedlniť rovnako ako v škole.
@januska12323 nejedná sa o moje dieťa, ja deti nemám. Ide o dieťa môjho partnera, ktoré žije so svojou matkou.

@anonym_autor v ďalšom, od septembra