icon

Povinná dochádzka do škôlky pre päťročné deti

14. nov 2025

Dobry den, ak je povinna skolkarska dochadzka od 5 rokov a dieta ma 5 napr v Juni, tak musi nastupit v tom Juni ci v dalsom skolskom roku?

aliziana
14. nov 2025

@anonym_autor v ďalšom, od septembra

anonym_0cfa96
14. nov 2025

V máji musí na zápis, od septembra nastúpi do MŠ

viestta
14. nov 2025
@aliziana

@anonym_autor v ďalšom, od septembra

@aliziana najblizsi september po dovrseni veku 5 rokov

aliziana
14. nov 2025
@viestta

@viestta no však to píšem - podľa jej otázky - nie je povinné nastúpiť v júni, ale až v ďalšom školskom roku

anonym_fe1a04
15. nov 2025
@viestta

@aliziana Veď to by nebola @viestta, aby sa nezapojila, hoci už odpoveď odznela pred ňou 🤦

anonym_99566c
15. nov 2025

Keď je tu už táto téma tak sa hneď opýtam aj ja. Ak je dieťa zapísané do škôlky (o mesiac bude mať 6 rokov) ale nechodí tam lebo nechce, resp. ako sa dieťaťu zachce tak potrebuje riadne ospravedlnenie od lekára napríklad, ako to funguje v škole? Alebo má to nejaké následky ak si dieťa neplní dochádzku v materskej škole?

anonym_1d8906
15. nov 2025
@anonym_99566c

Keď je tu už táto téma tak sa hneď opýtam aj ja. Ak je dieťa zapísané do škôlky (o mesiac bude mať 6 rokov) ale nechodí tam lebo nechce, resp. ako sa dieťaťu zachce tak potrebuje riadne ospravedlnenie od lekára napríklad, ako to funguje v škole? Alebo má to nejaké následky ak si dieťa neplní dochádzku v materskej škole?

@anonym_99566c áno ak je to predškolák tak dochádzka sa eviduje a každá neprítomnosť musí byť riadne ospravedlnená . Aspoň doobednych vychovno vzdelávacích aktivít by sa dieťa malo zúčastňovať . Ak predškolák nie je, tak to zatiaľ nikoho nezaujíma či chodí či nie.

viestta
15. nov 2025
@aliziana

@viestta no však to píšem - podľa jej otázky - nie je povinné nastúpiť v júni, ale až v ďalšom školskom roku

@aliziana anapisala si v dalsom. Dalsom kalendarnom alebo skolskom?

anonym_fe1a04
15. nov 2025
@viestta

@viestta Každý porozumel jej odpovedi, len ty musíš byť dôležitá za každú cenu a viditeľná samozrejme 😂😂😂

aliziana
15. nov 2025
@viestta

@viestta jún je 1 školský rok, september už ďalší ;)

januska12323
15. nov 2025
@anonym_99566c

@anonym_99566c ako sa dieťaťu zachce?? Ty necháš 5 ročné dieťa rozhodovať či pôjde do škôlky? Predškolská dochádzka je povinná a pokiaľ je dieťa neprítomné treba ho ospravedlniť rovnako ako v škole.

anonym_99566c
18. nov 2025
@januska12323

@anonym_99566c ako sa dieťaťu zachce?? Ty necháš 5 ročné dieťa rozhodovať či pôjde do škôlky? Predškolská dochádzka je povinná a pokiaľ je dieťa neprítomné treba ho ospravedlniť rovnako ako v škole.

@januska12323 nejedná sa o moje dieťa, ja deti nemám. Ide o dieťa môjho partnera, ktoré žije so svojou matkou.