Pozerajú vaše deti v škôlke televíziu?
Ahojte, aky mate nazor na to, ked 3r deti niekolkrat do tyzdna v skolke pozeraju TV? Rozpravky ako Masa a Medved, a podobne, a v ceskom jazyku. Slovenska skolka. Zaujima ma aj, ako to mate pri svojich 3r detoch v ich skolkach. Dakujem.
@jakubrianka aj pre materske skoly. Rano chodili v telke relacie pre skolkarov s vychovnovzdelavacim zameranim - Slniecko, Matelko, Bambulka...Pamatam si, ze sme to v skolke pozeravali a to bol zaciatok osemdesiatych rokov.
Môj syn je predškolák a tiež pozeravaju telku v škôlke.Ucitelky im dajú na výber čo chcú pozerať vlastne stále iné dieťa si vyberie rozprávku a tak sa točia.Lenze nie každá rozprávka sa mi páči.Priklad Hagivagi Catnap a Amongus vôbec sa mi nepáči.Alebo malý začal spievať doma pesničku,pýtam sa ho čo to je,že pohoda.Som to zapísala do telky a vydalo pesničku Pohoda od Sám sebou.On celú pesničku vie naspamäť zaspievať,tak koľkokrát to musel vidieť a počuť v škôlke keď sa to naučil..
@kacena2022 niekedy sa to naučia od svojich spolužiakov, ani nevedia čo to je, napríklad popevok zo squid game, skibidy toilet , babička Granny, väčšinou to do MŠ dotiahnu zanedbávané deti, čo v podstate doma sú len na tablete alebo mobile.... ostatné deti ako to tvoj syn sa im chcú zapáčiť tak sa to veľmi rýchlo naučia.... najsmutnejšie na tom je , že rodičia týchto tabletových detí to tým deťom dovolia, je im to jedno a sami rodičia sa na tých videách zabávajú...mala som v triede štvorročné deti a pozerali Wednesday a rodičom sa to zdalo v pohode ..potom sa mi v triede rozprávali o vraždách, dokonca vtedy bolo šialenstvo s tou Lady Gaga a tou pesničkou, ktorá sa v celom seriáli nevyskytla ani raz, ale všetci to počúvali dookola a hrali sa na Wednesday...znova neobhajujem pani učiteľky tvojho syna, lebo môžu a nemusia byť také, ale nie všetko je tak ak si domýšľajú rodičia...
@kuggis Aj ten sguid game čo píšeš to je tiež taká blbosť,my doma nič z týchto nepozeráme.Moj tiez pozerá sem tam rozprávky väčšinou cez víkend ráno ale on má rád Bluey a Bingo psiu rodinu, Šmolkov a Paw patrol.Alebo minule doniesol zo škôlky papier čo nakreslil,nejakú postavičku aj mi povedal ako sa volá ale ja som zabudla.A tá postavička bol ako obeseny a tieklo mu krv,syn že to mu podrezali krk že videl to v škôlke rozprávku on si to zapamätal a nakreslil.Ja neviem ktorý rodič už takéto rozprávky dovolí doma deťom pozerať,veď to je hrozné.
U náš v jednej škôlke púšťali deťom rozprávky ak mali ísť cez obed spinkať....v tom že rozprávky sú v českom jazyku problém nevidím, lebo dieťa sa s českým a aj inými jazykmi bude stretávať počas celého života, nielen v škôlke, preto je dobré rozumieť aj výrazom z iného jazyka a to dieťa najlepšie pochopí práve z rozprávok - teda také tie jednododuché slová ako táta a podobne....
@kacena2022 tak toto by uz bolo na poriadne riesenie, ak je pravda, ze im toto pustaju pani ucitelky, nemaju tam co robit 🙏 a nerozumiem ani rodicom samotnym, co toto detom pustaju.
Tak Maša by mi vadila, ale naši pozerajú len k téme ktorú preberajú, viem že im púšťali Spievankovo a macka uška. Naša pani učiteľka (mladá, vrátila sa z nemecka z montessori škôlky) je zásadne proti tym novym rozprávkam, takže ona vôbec nepúšťa, ale hráva s nimi babkove divadlo a ta druha púšťa len také slovenské "slušné".
Ja som aj pred 20 rokmi v MŠ pozerala rozprávky. Moja dcéra zatiaľ nechodí ale od kamarátok viem že rozprávky deti pozerajú aj teraz.
Mne osobne by nevadilo ak by učiteľka 3-4 krát týždenne pustila rozprávku na 20 minút.
Samozrejme ak by rozprávka bola vhodná pre malé deti, čo teda Máša a medveď je.
Viem o jednej jedinej MŠ v našom meste kde sa rozprávky NIKDY nepúšťaju. Majú to zakázané priamo od riaditeľky a práve tá MŠ ma vysoký kredit, deti sú dokonalé pripravené na nástup do 1roč
V ostatných MS je to už o učiteľke. Stále sa nájdu také ktoré vôbec nepúšťaju, ale je ich naozaj málo.
Vôbec nepreháňaš a máš úplnú pravdu aj čo sa týka rozvoja reči. Áno, dieťa má pozerať rozprávky len v rodnej reči, kým si ju úplne neosvoji. (Darmo tu budeš niekomu vysvetlovat)
Keď som ešte ja učila, u nás to nebolo že- túto sme už videli,... ale - ,,túto sme už čítali "
Zopakujem sa po 1089x znovu, že naše školstvo je v prdeli.... už od MŠ
Je toľko hier, ktorými sa dá tráviť čas namiesto pozerania tv v MŠ...a v dnešnej dobe kde majú učiteľky neskutočne množstvo zdrojov od kníh, internetu,...že považujem za totálne zlyhanie pedagóga ktorý sa uchýli k pusteniu TV v MŠ.
Ani náučné.... to sú len také skvelé výhovorky.
A ak by ste ešte vedeli vplyv interaktívnych tabúľ, ich vplyv/žiarenie na deti, hneď v pondelok by ste všetky nabehli aby ich okamžite odstránili z miestnosti.
@tamitamitami je?.. nepovie prosím ale chcem. Co je na tom vhodné?
@kacena2022 presne. Ja ked vidim tortu wednesday to je akysi hororovy serial pre 5 rocne dieta nozik sa mi vo vrecku otvara.. a verim ze sa dietatu paci len postavicka a film nepozera.
@kuggis presne tak.
@anonym Tak čo ja počujem niektorý rodičia púšťajú deťom barsco len aby mali od nich pokoj.
@terezkaarthuramax Ja ani neviem o čom je Wednesday,my sme to ešte nevideli.To je o rodičoch čo púšťajú dovoľujú a čo nie.
U nás ani neviem, či pozerajú, a čo pozerajú a je mi to aj jedno 🤷
@kacena2022 ani ja som to nevidela. Ale je to hororove krimi
@jesenzima je ti jedno co tvoje deti pozeraju? Je aj vela nevhodnych filmov a deti to potom opakuju..
Inak ja som ako dieťa verila že po redbule budem naozaj vedieť lietat...uz som mohla byt mrtva kebyze si ho kupim...a aj so ho chcela kupit...
Ja kebyze mam dieťa zaujimalo by ma co pozera a ci je to poucne a nekazi to dobre zvyky.
@simona20201309 niekto (autorka?) tu vyššie opisoval, ako dieťa doma pri úlohách napodobňovalo znelky z interaktívnej tabule. Znie to nevinne, ale toto je veľmi, veľmi zlé. Mozog toho dieťaťa už je naučený na okamžitú odmenu za splnenú úlohu. Keď sa v škole dostane k riešeniu komplexnejšich úloh, vyžadujúcich viac krokov, môžu rodičia zabudnúť, že v nich bude úspešný - dieťa nebude schopné sa na takú úlohu koncentrovať, ak to nezarazia hneď teraz v škôlkarskom veku.
@terezkaarthuramax v škôlke im určite nevhodné filmy nepúšťajú.. okrem toho, moje deti majú k telke prístup, videli a počuli už všeličo, majú od malička vysvetľované, čo vidia a počujú .. naše deti žijú v realite a nie na ružovom obláčiku ...a viem, že sa tu stretnem s nepochopením, ale je mi to jedno 🙂
@annm81 moj syn je stvrtak. Uci sa na same jednotky,tento rok dostal jednu dvojku zatial. Doma sa uci minimalne. Cital uz ako predskolak. Cize ziadne stopy na nom telka ani mobil nezanechal.
@podbel2512 Tak si môžeš gratulovať, že tvoje dieťa je extrémna výnimka, dúfať, že keď príde do veku, keď sa bude musieť zaoberať naozaj komplexnými ulohami, tak sa problémy na ňom neprejavia, rovnako tak vtedy, keď príde obdobie dospievania...
@jesenzima spominala tu jedna žienka ze im pustaju wednesday. Absolutne nevhodne
@podbel2512 štvrtak? Ja čo mi pamäť slúži tak na prvom stupni bol každý jednotkar. Len fakt už veľmi veľmi slabsi žiaci mali sem tam nejakú 2, 3...
Takže ešte si počkaj 😀
Príde fyzika, chémia, dejepis, biológia..... potom by som chválila .
Aj tak to nie je len o známkach a aj keby sme vynechali vplyv televízie na vývoj mozgu, učiteľky majú úplne inú náplň práce ako púšťať deťom TV
@simona20201309 aj ja som sa dobre ucila vzdy. A pozeravali sme telku od malicka. Najhorsie deti su tie,ktorym rodicia vsetko zakazuju. Potom im tie deti len klamu. Mala som kamosky ktorym bolo vsetko zakazovane a tajne u nas pozeravali tv do noci,utekali na diskoteky ked spali u nas atd. Moji rodicia ich vzdy kryli ... Aj syn ma spoluziaka co nema mobil. Keby ta jeho mama videla kolko sa nahra na mobile a playku mojho syna 😀 By sa nestacila cudovat. Mam susedy ktore maju dovolene 15 minutovu rozpravku denne. Tie deti su totalne besne,nevedia si s nimi poradit. Cize je to povahou, nie tym ci pozera telku alebo nie.
@podbel2512 neviem ci registrujes ale tu nejde o zákaz pozerania tv. Tu sa rieši pozeranie tv v materskej škole...

@jakubrianka a to aj ked ide o naozaj poucnu rozpravku alebo vzdelavzciu Bambulka, zazracny atelier...