icon

Prázdniny v škôlke

5. apr 2025

Ahojte, su nejake pravidlá pri prevadzke MŠ? Vcera som si vsimla oznam na dverach, ze pocas veľkonočnych prazdnin je MŠ zatvorena - su to 2 pracovne dni...to mozu? Ja som z toho zhrozena, nakolko sa nam neda vziat si dovolenku..do tej istej škôlky chodili aj staršie deti, ale toto sa nikdy nestalo, cez kazdé prazdniny ( okrem jedneho mesiaca v lete) MŠ fungovala, hoci boli zlučené triedy..mam pocit, ze riaditeľka skusa trpezlivost rodicov...v lete sa pokusala nedovolit chodit detom, ktore maju matky na matetskej, co jej vsak veľmi rychlo rodicia zrusili staznostami na meste, tak ci ma vobec pravo zatvorit skolku takto na dva dni..vsak MS sa neriadi skolskymi prazdninami..ci?

Strana
z3
tinkavvv
5. apr 2025

Nie, MS sa neriadi prazdninami. O zatvoreni rozhoduje zriadovatel.

januska12323
5. apr 2025

MŠ nemá prázdniny len zatvorené.

zuzanahud283
5. apr 2025

Aj u nás je zatvorená tie 2 dni ale mohli sme zapísať do náhradnej s ktorou sa striedajú aj cez letné prázdniny, neponúkla ze dieta môžete dat do inej zbernej ms?

patka06
5. apr 2025

MŠ nemá prázdniny, ale zriaďovateľ ju môže zavrieť.
V tomto prípade máš nárok na OČR
https://www.socpoist.sk/news/socialna-poistovna...

autor
5. apr 2025

@zuzanahud283 vobec neponukli, lebo ine mestske skolky v nasom mesre nie su zatvorene, takze nekooperuju spolu v tomto smere..
@patka06 no to mi nepomoze, nakolko doba je aka je, vo FM sa prepusta, vzdy sa hlada zamienka, cize ak si zoberem OCR na toto tak v lete bye bye..FM kazde leto redukuje pocet Z, a vzdy na zaklade tychto vecu, comu aj rozumiem- naco im je Zamestnanec, ktory kazde prazdniny cerpa OCR ,mimo prazdnin su tiez deti chore, narpk na Dovolenku a v konecnom dosledku je taky zamestnanec viac doma ako v praci

patka06
5. apr 2025

Ak nemôže ani jeden z rodičov ostať doma, skúsila by som riešiť cez zriaďovateľa umiestnenie do otvorenej škôlky na tie 2 dni, určite aj v nich bude menej detí počas školských prázdnin veľa škôlkarov ostáva doma tiež.

gypsomilka
5. apr 2025

A s kym budes mat staraie deti? Lebo ved aj skolaci su doma 17-22.4

jasminkaj
5. apr 2025

Mohol tak rozhodnúť zriaďovateľ alebo môže ísť o riaditeľské voľno od riaditeľky. Obaja na to majú právo.

autor
5. apr 2025

@gypsomilka starsie deti maju jeden den akokeby denny tabor z kruzku plavania a druhy budu sami, ale nemozem.im.nechat 3 rocne dieta

simona20201309
5. apr 2025

Ja by som dala okamžite zákaz nosiť deti cez prázdninovú činnosti ktoré majú matky doma na materských alebo nezamestnané. Ze ich hanba nefackuje, sedieť doma s jedným deckom a druhe strcit do škôlky.....
A áno môže to riaditeľka urobiť, vieš prečo? Presne preto čo píšem vyššie....
Učiteľky nemajú kedy čerpať dovolenky, pretože niekedy fungovala cez prázdniny zo 6tried 1. Dnes fungujú 4 triedy.
Presne kvôli tým matkám. A 90% deti cez prazdninovu činnosti majú matere doma, úplne bežné si prídu po decko s plážovou taškou čerstvo opalene
Takže kedy si majú učiteľky čerpať dovolenku? Aha jasne.... oni by vlastne nemali mať dovolenku.

simona20201309
5. apr 2025

A načo máš toľko deti keď potom musíš riešiť takéto problémy???

autor
5. apr 2025

@simona20201309 no neviem ako v inych skolkach, ale v nasej je v lete vzdy mesiac zatvorene, cize tam sa da cerpat dovolenka napriklad..takisto Vianoce - medzi sviatkami a v novom roku zatvorene tento rok do 8.1., opat sa da cerpat dovolenka..🙂 napriklad ucitelka v nasej triede si cerpala tyzden dovolenku aj v januari- bola na lyzovacke, takze az tak cierno by som to nevidela..tie ako uz tu boli nazvane tie MATERE mozno nedavaju deti do skolky, aby si oni oddychli, ale aby dieta bolo v spolocnosti inych deti..su deti pre ktore je velmi tazke byt 8 tyzdnov doma s rodicmi a s malym surodencom, niektore zss po tych 8 tyzdnov zabudnu na MS je velmi narocne zacinat odznova, len preto aby si ucitelky mohli cerpat dovolenku..keby mali 25 dni ako bezni ludia, nebol by to pre nich az taky problem ( v lete mesiac MS zatvorena -to je cca 20 dni + tie vianoce a je po dovolenke 😉 )

autor
5. apr 2025

@simona20201309 ale ja nemam problem s tym, ze mam tolko deti..ja mam problem s tym, co je v MS a ten by som mala aj keby mam toto dieta ako jedno jedine...🤦‍♀️ tak toto bol uplne zbytocny drist..

ludka_matus
5. apr 2025

U nás taktiež zatvorená škôlka. A nie len počas veľkonočných prázdnin. Ale tento školský rok počas každých školských prázdnin zatvorená aj škôlka ( jesenné, vianočné, jarné a teraz aj veľkonočné). Cez leto ma byt otvorená 3 týždne. Ale ci bude, netuším. Minulé leto bola zavretá cele dva mesiace. Bývame na dedine, takže možnosť dať deti do inej škôlky nie je. S manželom to musíme nejako latat platat. Tak som sama zvedavá ako dáme leto.

podbel2512
5. apr 2025

My mame v dedine len jednu skolku. V lete otvorene max 2 tyzdne. To ty mas exte luxus.

jesenzima
5. apr 2025

@simona20201309 prečo hanba nefackuje? Ja som tiež dcéru dávala do škôlky cez prázdniny, aj keď som bola doma s mladším. Vieš prečo? Lebo sa do škôlky tešila, na kamošov, na aktivity .. ... V našej škôlke sa vždy vyzbierajú aspoň dve triedy detí ...
Teraz, keď už chodí dcéra do školy a má prázdniny, syna si nechávam doma zo škôlky ...

nikaeli
5. apr 2025

Pracujem v MŠ. Dva týždne pred prázdninami sa vždy zisťuje záujem rodičov o MŠ. V školskom poriadku je určený počet detí, kedy bude MŠ v prevádzke, pretože to nie je len o učiteľkách. Musia byť prítomné upratovačky, kuchárky, zabezpečené kúrenie (inak sa iba temperuje). Keď chodil do škôlky môj syn, bolo to rovnako. Pre nízky záujem rodičov bola prevádzka MŠ zatvorená.

oliverceky
5. apr 2025

Môže dať aj riad škôlky riaditeľ.volno?

mironka
5. apr 2025

@oliverceky Môže.

anushik
5. apr 2025

U nás sa zisťuje koľko detí bude cez prázdniny v škôlke....ak je nízky záujem je škôlka zatvorená ak je záujem tak ju nechajú otvorenú skrz zlúčené triedy

mironka
5. apr 2025

@nikaeli Presne tak. Sme malá MŠ v dedine. Zisťovali sme záujem o prevádzku počas prázdnin a vo väčšine prípadov išlo o dve, tri deti, ktorých rodičia záujem mali. Zriaďovateľ trval na tom, aby bol záujem u minimálne 5tich. Tak na základe nízkeho záujmu sme zavreli. Dôvod u rodičov, ktorí záujem o prevádzku nemali, bol zväčša ten, že budú mať staršie školopovinné deti doma tak či tak...tak nechajú doma aj mladšie...

autor
6. apr 2025

@nikaeli lenze u nas nik zaujem nezistoval, prosto dali oznam..nasa MS ma 6 tried, cize urcite by sa 1 pavilon nazbieral,nakolko uz sa stazuje tolko rodicov, ze az a to vieme len 2 dni 🙂 bezne to tak byva, ze kolko deti sa nazbiera, tolko tried otvoria, a povacsine sa ich teda nazbiera dost, cize preto zrejme tento krok pani riaditelka vynechala

mooonika1975
6. apr 2025

@jesenzima och , tesila sa na kamosov 😂😂určite áno, ak matka doma na materskej nedokáže poskytnúť dosť zábavy a podnetov, tak sa dieťa teší do škôlky, a matka môže sedieť doma na mobile. 😩
Inak aj dieťa potrebuje oddych , z toho hluku a organizovaných činnosti si musí aj ono oddýchnuť , a zvlášť ak je maličké . A v lete už nie sú aktivity, už sa neplánuje tak ako cez rok, len väčšinou vonku

ibrunova
6. apr 2025

Skús sa ešte v škôlke opýtať, či nebude náhodou jedna zberná trieda otvorená

U nás bývala škôlka okrem 6t v lete a medzi Vianocami otvorená, okrem tohto sa vždy zisťoval záujem, pritom deti, ktorých mamy boli na MD a nezamestnané boli automaticky vyradené.

kuggis
6. apr 2025

A čo ak uzavreli škôlku z technických príčin? To ti nenapadlo? Riaditeľka si nemôže robiť ako sa jej zachce.Myslíš, že by riskovala pobyt na koberci na meste? Mesto určite o tom vie a určite je na to nejaký dôvod. Stačí sa slušne opýtať učiteľky tvojho dieťaťa, možno sa ho dozvieš.

mooonika1975
6. apr 2025

Mali by ti poskytnúť náhradnú škôlku, zriaďovateľ. Skús sa informovať

kuggis
6. apr 2025

@mooonika1975 aj my sme mali dievčatko, mama doma a dievča sa "tešilo do škôlky" .. lenže nerátali s tým, že my sa budeme striedať a deti budú behať z triedy do triedy, bola aj veľmi "prispôsobivá" podľa maminy ..nakoniec dievča polku leta preplakala v MŠ

mooonika1975
6. apr 2025

@simona20201309 áno, presne, ja mám 50 dni dovolenky a už sa mi to len nabaľuje , nie je kedy vybrať ani den, ani veľkonočné, samozrejme matere na materskej chodia pošlú rano dieťa s mužom o 6 a prídu o pol5 pre neho, fakt mám od pól 4 do 5 poobede len deti matiek na materskej

mooonika1975
6. apr 2025

@kuggis sa tešila 😀😀

basska_b
6. apr 2025

@mooonika1975 Uau, to je neuveritelne 😱
" pošlú rano dieťa s mužom o 6 a prídu o pol5 pre neho, fakt mám od pól 4 do 5 poobede len deti matiek na materskej"
Ja mam 4 deti za sebou a moje deti ostavaju mimo MŠ až do povinnej predškolskej a aj to chodili 7:55 a boli/budu len do 12:00. Ale som jedina z kamosiek. Ostatne davaju vsetky do skolky a su doma a ked sa ich pytam preco, zaznie ta zazracna formula "dieta potrebuje kolektiv" a potom dodaju "vies co... potrebujem si od neho/nej oddychnut, sprava sa otrasne, furt vresti a s mladsim sa biju"

Strana
z3