icon

Prázdniny v škôlke

5. apr 2025

Ahojte, su nejake pravidlá pri prevadzke MŠ? Vcera som si vsimla oznam na dverach, ze pocas veľkonočnych prazdnin je MŠ zatvorena - su to 2 pracovne dni...to mozu? Ja som z toho zhrozena, nakolko sa nam neda vziat si dovolenku..do tej istej škôlky chodili aj staršie deti, ale toto sa nikdy nestalo, cez kazdé prazdniny ( okrem jedneho mesiaca v lete) MŠ fungovala, hoci boli zlučené triedy..mam pocit, ze riaditeľka skusa trpezlivost rodicov...v lete sa pokusala nedovolit chodit detom, ktore maju matky na matetskej, co jej vsak veľmi rychlo rodicia zrusili staznostami na meste, tak ci ma vobec pravo zatvorit skolku takto na dva dni..vsak MS sa neriadi skolskymi prazdninami..ci?

mooonika1975
6. apr 2025

@basska_b je to presne preto, že sa im nechce byt s nimi . NIE, dieťa naozaj nepotrebuje kolektív , ak nežijete na samote u lesa, ale v prípade súrodencov, by ani samota nevadila. Moje deti tiež išli len do predškolskej a na 3 hodiny doobeda. Proste som si chcela ich výchovu viesť sama a nie cudzí človek. Mne sa stane x krat , že ani neviem že nejaké tichšie dieťa mám v škôlke, proste nezvládnem byt matkou 24 deťom . Dobre to robíš, ono sa ti to vráti. Ja som každý den s deťmi zbožňovala , doma, toľko výletov aktivít , 😍😍

ibrunova
6. apr 2025

@basska_b tak zase žiadny extrém nie je dobrý, to, ako to máš ty, je tiež skôr výnimka, väčšinou ženy chodia do roboty

mooonika1975
6. apr 2025

@ibrunova je to tak, ako si to zariadis

mmoni89
6. apr 2025

@simona20201309 sú deti ktoré školu a spoločnosť deti milujú, zas netreba všetky,,matere ,,zaskatulovat keď nevieš pozadie celej situácie

mooonika1975
6. apr 2025

@mmoni89 mám 4-5 ročne, spolu sa väčšinou nehrajú, máme doobeda aktivity, takže o hre ani nie je reč , poobede sa hrajú, ale také že máme kamošky, hráme sa spolu, to je až v škole.

simona20201309
6. apr 2025

,,su deti pre ktore je velmi tazke byt 8 tyzdnov doma s rodicmi a s malym surodencom" 😂😂😂😂😂😂
Nie, to sú rodicia pre ktorých je veľmi ťažké byť aj 24hod so svojimi deťmi.
Ak to myslíš vazne, že sú deti ktorým je ťažko vydržať doma s matkou a súrodencom, tak toto je viac než vážna situácia.

simona20201309
6. apr 2025

@mmoni89 v poriadku že deti milujú spoločnosť, ale neexistuje aby bolo dieťa radšej v škôlke ako doma s mamou a ak tak je to v riti
A po ďalšie, dieťa má tiež právo na prázdniny, oddych... Nám toto nikto v detstve nebral, prečo to vy robíte svojim deťom? Uvedomte si, že v MS je REŽIM. Deti tam musia počúvať, prispôsobovať sa, fungovať tak ako im to zmenezuju učiteľky.
Každé dieťa si zaslúži prázdniny, ale ak je napriek tomu dieťaťu lepšie v MS tak ho úprimne veľmi veľmi ľutujem. Musí to mat doma na prd.

jesenzima
6. apr 2025

@mooonika1975 👍👍 samozrejme, každá matka na materskej sedí doma na mobile ... Predstav si, že svojim deťom viem poskytnúť dostatok podnetov, aby sa nenudili, ale kolektív detí v škôlke tým nenahradim.. ale chod našej rodiny a ani naše aktivity ti vysvetľovať nebudem, pre teba budem aj tak jedna "z tých matiek" 😉

kremlicka250
6. apr 2025

No nam cez Vianoce zavreli skolku skoro na 3 tyzdne a v lete bude otvorena iba 3 tyzdne....

simona20201309
6. apr 2025

@basska_b presne a ešte aké vedia byť nas...tvane keď im 2r nevezmu do MŠ. Že sa doma zbláznil s dvoma. A ak je prázdninová činnosť vždy boli prvé ktoré sa pýtali ci budeme otvorení. Samozrejme česť výnimkám.
A dopriala by som každej jednej zažiť aspoň deň v MS a potom by som chcela počuť ci ozaj ten kolektív deti až tak potrebujú...
Obzvlášť v dnešnej dobe kde sú učiteľky so srdcom na správnom mieste už len výnimkou.

mooonika1975
6. apr 2025

@simona20201309 to ani nemusia byt výnimkou, proste tá učiteľka pri 24 deťoch nemá šancu individuálne sa venovať

simona20201309
6. apr 2025

@mooonika1975 ani venovať, ani vypočuť, ani pomojkať,... A ak je dieťa tiche, spokojne, tak len sedi do poctu a učiteľka si počas dňa také dieťa ani nevšimne, keďže ma co robit s ostatnými nespratnikmi. Také dieťa ostane celý deň nepovsimnute, hoc ma tiež niečo na srdci, tiež ho niečo trápi, ale k nemu sa pozornosť pri toľkých deťoch nedostane.

mooonika1975
6. apr 2025

@simona20201309 presne. Akoby si tam bola

ibrunova
6. apr 2025

@jesenzima ale ona nehovorí, že nemajú chodiť do škôlky

kuggis
6. apr 2025

@mooonika1975
@simona20201309
Mňa minule "pobavila" jedna maminka, nahlásila dieťa do MŠ lebo doma so súrodencom sa bijú....lenže dieťa neposlúcha niekedy aj v MŠ a ja ich tam mám nad 20 ks...a polovica je problémová, buď sa bijú, nadávajú alebo iné vymyslia, len aby spravili zle niekomu....🤔asi ako to v tej čarovnej škôlke robíme, že deti musia poslúchať...no bohužiaľ,sedí za stolom celý deň , keď sa nevie pekne hrať a nech mi nikto nehovorí,že sa to nedá aplikovať aj doma.... lenže to by sa niekomu muselo chcieť vychovávať

mooonika1975
6. apr 2025

@kuggis nechce, lebo výchova to je to najťažšie, stanoviť pravidla a potom dbať na dodržiavanie, pripadne trest . Mala som dieťa, ktoré vrieskalo vždy keď malo niečo urobiť a ono chcelo inak, hádzali sa o zem, rozbehlo proti stene, no otras, a matka, že čo ma robiť? Že doma to robí tiež , ale že jej všetko urobí po vôli, to nepovedala, ale zase aspoň povedala že aj doma to robí, druhé povedia, že doma je zlatučká, no pred tv musí byt zlatučká 😂😂 a hlavne tie dve hodiny čo sú denne spolu, kým nejde spať a zase do škôlky 😂😂

nikaeli
6. apr 2025

@simona20201309 tá veta je super (,,su deti pre ktore je velmi tazke byt 8 tyzdnov doma s rodicmi a s malym surodencom" 😂 ) určite mu je preto lepšie v škôlke s 20 deťmi. Inak s tebou súhlasím - ak je dieťaťu lepšie v škôlke ako doma s mamkou a bratom, či sestričkou, asi bude niekde chyba 🤷🏻‍♀️

777januska777
7. apr 2025

@simona20201309 a toto je dosť tvrdý pohľad a pritom tie matky reálne nepoznáš a netušíš aké majú povinnosti. Matka co je doma neznamená, že sedí pri TV a nudí sa, veľmi veľa takychto matiek ked je dieta v skolke pracuje z domu, či si robia rôzne skoly a kurzy. A potom sú tu matky co su napriklad na všetko sami a majú idiota muža a také si tiež potrebujú oddýchnuť alebo matky co majú náročné deti a škôlka im pomáha. Existuje obrovske množstvo možností co ta matka doma robí a predsa sa nájdu rodicia ci učitelia, ktoré si myslia ze sa len nudí.

777januska777
7. apr 2025

@kuggis
@simona20201309 a ďalšia vec, kde hodnotíte, ze to ta matka nezvláda s dieťaťom. Ja som mala takého syna, ukricany a nezvladnutelny (neskôr sme zistili zdravotné príčiny) a doma ďalšie malé uplakane dieta. A áno bola som z toho na nervy a jedine co ma v tom najhoršom období zachránilo bola skolka. Lebo aspoň v čase keď bol v škôlke som sa vedela venovať doma malému dietatu a byť pripravená riešiť zdravotné problémy mňa a deti. Menej hodnotenie a viac počúvania.

kuggis
7. apr 2025

@777januska777 každý vidí svoju stranu pravdy

rakywanda
7. apr 2025

K prázdninám - cez jarné sa prihlásil počet na tri triedy, cca 60 deti z 85. Realita? V pondelok prišlo 12, v utorok 5, stredu 3. Reálne malo robiť 6 učiteliek a 2 asistentky , okrem iného personálu. Ráno o deviatej telefonát od riaditeľky, zlatko nechoď do práce, malo deti je, zober si dovolenku. Zlatko už ale cestujte, lebo 9.15 treba pipnúť čip. Čo bude zajtra? Prídu? Neprídu? Prečo neprišli? Nikto nič. Deti "pre istotu" prihlásia, personál v pozore, ale potom ani bu ani mu a neprídu. A ja som na špagáte, či pôjdem do práce, či nie, nič si nemôžem naplánovať so svojou rodinou. Takže tak nás to všetky vytočilo, že veľkonočné prázdniny sa ani na výber nedalo, s požehnaním zriaďovateľa sa zavrie.

mmoni89
7. apr 2025

@simona20201309 ja to.nerobim ,len píšem ze netreba vždy súdiť.Mam 3synov a každý iná povaha -najstarší keď bol predskolak chodil veľmi rad do škôlky-plakal keď bol chorý a musel.byt doma.Aj sestrina dcéra milovala škôlku,doma sa nudila ,tak ako teraz milovala druzinu v škole.. Deti sú rôzne

777januska777
7. apr 2025

@kuggis ano to je pravda. Ale ja nenadavam na učiteľky, keď sa napríklad sťažovali na moje dieťa a praveze sa snazim ucitelky chapat. Kdezto vy nadávate na matky len preto ze su doma, nepoznáte situáciu, neviete ako to je, ale nevadí vám hodnotiť a kritizovať. A nie nie som nahnevana ani nic, je to váš názor, ale byt matkou a mať nejaký problem s detmi si vždy vysluzi dokonale rady a kritiku okolia a pre takú matku je to veľmi náročné, lebo také ženy majú kritiky dosť sami v sebe od vlastnej hlavy.

kuggis
7. apr 2025

@777januska777 prosím ťa netvár sa , že keď to ty nerobíš, tak to nerobia ostatné..tie ostatné to robia aj za teba...ja na nikoho nenadávam, to ti asi chýba zručnosť čítať s porozumením. Maminy sa zbavia dieťaťa ( im je dobre) , ale to dieťa, ktoré robí doma problémy ich robí aj v MŠ (česť výnimkám)... A potom prichádzajú dôsledky...ale tie dôsledky sa maminke doma ťažko dodržiavajú....ale my ich musíme dodržať a máme o 20 detí viac ako ty doma 🫣

kuggis
7. apr 2025

@777januska777 a ináč, veď aj my sme mamy...len ty nie si učiteľka

777januska777
7. apr 2025

@kuggis ja iné mami nepoznám a nemôžem povedať, že to tak nie je a ze neexistujú maminy co sa fakt nesnažia zbaviť dieťaťa, aby im bolo dobre, ale ja mam vlastne osobne skúsenosti a zažila som si práveže prehnanú kritiku ci zo strany učiteliek ci ludi. Dnes je to naopak a už počúvam väčšinou chválu. Ide o to, ze ti dávam pohľad matky, ktorá si zažila náročné dieta a presne tuto kritiku akú dávaš tu na matky, som ja počúvala. A áno učiteľky veľmi radi kritizovali, dnes sa nevedia vychvalit. Takže to co vidíš ty, ze to tak isto je v skutočnosti môže byť úplne inak. A ta kritika keď sa snažíš ako vieš dokaze veľmi bolieť.

kuggis
7. apr 2025

@777januska777 však nič ti nebráni ísť do školstva a zistiť ako to je z druhej strany , potom zažiješ pocity z druhej strany..

zuzinka888
7. apr 2025

Chod na OCR- na tie dni. Budes potrebovat potvrdit tlacivo ze je skolka zatvorena

simona20201309
7. apr 2025

@777januska777 no ved úplne stačí ze je pre také matky skolka dostupná nie? Aspoň počas tých prázdnin si to dieťa hádam dokážu postrazit...
A čo to dieťa? Môže za to ze ma otca idiota?

simona20201309
7. apr 2025

@mmoni89 tak logicky keď máš tri deti a najstarší rad chodil do škôlky- nemala si na neho toľko času, v škôlke mal zrejme aspoň nejaké aktivity.
Prepáč ak sa ta ti dotklo, ale ruku na srdce.... tri deti predškolského veku, vieme nie?