icon

Prečo rodičia nosia choré deti do škôlky?

8. okt 2024

Ahojte, musím sem dať tento výlev.
Dnes v skolke, plna satna deti, stretnem znamych, maju dve deti a uz mi rozpravaju, ze dnes v skolke ostava len jedno ich dieta, lebo druhe celu noc horuckovalo, kasel, sopel, hnacka, neviem co, ze idu k dr. A oni ich obidve zoberu so sebou do skolky???? Akoze rozum mi zastava, na co sa tam s prepacenim drbali obidvaja rodicia s obidvomi detmi do tej skolky?? To nemohol jeden s tym chorym ostat v aute a pockat, kym zdrave da druhy rodic do triedy?
A druha vec, ich mama nepracuje, co tak nechat doma obidve deti, vsak otazka casu, kedy aj druhe dieta sa nakazi, zatial moze poroznasat virusy ci bacile ci co to maju za pliagu, neviem.
Koniec vylevu.
Uz len prosba nakoniec - pouzivajme mozgy prosim.

Strana
z2
nika23t
8. okt 2024

@deti95060810 ty čítaj poriadne a nedávaj tu iné príklady. Autorka napísala konkrétny prípad, dvaja rodičia, obaja s deťmi, jedno choré. Tiež musíš do každej diskusie písať a viacmenej o ničom...
Autorka, úplne rozumiem. Takí rodičia sú slepí, bez charakterni. Mali sme také mamy, co dieťa choré do škôlky a ona s mamou v jednom dome celé dni len kavickovali so susedmi. Tiež toto nepochopím, rozum mi to neberie.

prunee
8. okt 2024

No tak teraz uz nic, ked si zabudla na nich osobne reagovat, klud, spytas sa ich tuto otazku nabuduce, dozvies sa, a mozes im aj povedat co si o tom myslis.

dobryden
8. okt 2024

Autorka-to si mala povedat im,nie sem.Mozno by sa zamysleli a uz taku chybu neurobili.

cookie29
8. okt 2024

@lenkalienka321 pridavam sa. Zijem v zahranici a deti tu do kolektivu chodia uplne bezne "chore". Pokial nemaju nejake horucky typu 39°C, nie su malatne a podobne, tak sa normalne chodi. Podobne, ako ludia s nadchou chodia do prace... vysledok, za 5 rokov dochadzky (skolka + skola) ma moje dieta vymeskany mozno 1-2 dni, a aj to preto, lebo si rozbilo hlavu a bolo na pozorovani. Zvlastne ze to funguje...

luccija
8. okt 2024

@cookie29 ma aj muža...vie mu dať respirator a v podstate to je jedno či čakáreň u lekára, alebo súrodenec na 99% ochorie od súrodenca.U nás včera u lekárky nikto nemal respirator len my dve.Predtym respiratory vždy a všade a teraz, keď to je vhodné sedia ako telce
@0silvia0 tak to je fajn nech to rýchlo vylezis

cookie29
8. okt 2024

@luccija a mozno nie... mam dve deti a mozem Ta ubezpecit, ze nikdy neboli chore naraz. Ani cez Covid, proste si choroby neposuvaju. V kazdom pripade tak ako sa mamickam nepaci, ze ide 1 chore dieta k 10-20 detom do satne na 10 minut, tak by hadam 1 zdrave dieta nemalo ist k 10 chorym detom nie?

amelia89
8. okt 2024

moja suseda z ulice mi minule rozpravala ako je jej dcera nachladnuta,ze cele noci kašle a caka kedy jej zavolaju zo skolky ze ma ist pre nu. ona mi toto rozprava co samo o sebe nechapem ale pozor plot twist: moj syn je jej spoluziak 👀👀👀👀👀👀👀👀👀 ludia su totalne mimo. 🤣

lenkalienka321
8. okt 2024

@cookie29 funguje to super. Aj personál je odolnejší a majú nižšiu chorobnosť.

zuzkacik4
8. okt 2024

Akoze, suhlasim s tym, ze ak bola moznost, tak jeden z rodicov mal ostat doma, resp. hned ist s dietatom k dr a nie sa vsetci trepat do skolky...
ale nevidim dovod, preco by som mala nechavat zdrave dieta doma len preto, ze ma choreho surodenca 🤷‍♀️ nie raz sa mi stalo, ze jeden bol chory a druhy sa vobec nenakazil....

bosorkabb
8. okt 2024

Ja choré nechávam doma ak je manžel doma. Ak nie je, ide zdravé do školy alebo keď je chorá dcéra ide syn do škôlky a ja idem s oboma deťmi keďže keď manžel nie je doma tak samé to choré nemôže ostať.
Potom idem s chorým k lekárovi alebo domov.
Školáčku nemôžem nechať doma len tak, lebo súrodenec je chorý. A syn chodí normálne do škôlky keď ma sestru doma chorú a málo kedy od nej niečo chytí.

bosorkabb
8. okt 2024

@luccija u nás neplatí. Málo kedy od seba ochoreju. Najstarší minulý týždeň Covid, horúčka, bolesť svalov, kašeľ a dve mladšie nič doteraz. Úplne zdravé aj test som im robila.
Minulý rok to chytilo manžela aj najstaršieho a ostatný zdravý ako buk.
Takže neplatí to vždy že sa nakazia.

earlgrey
8. okt 2024

Ja ja "blbá" držím dcéru doma, lebo asi 3 krát zakašle ráno, ma upchatý nos...a dokonca som musela dcére povedať, že majú v škôlke prázdniny, lebo chcela ísť do škôlky až plakala, že ona ide...🤦‍♀️

cica8
8. okt 2024

Jeden mal. Ísť do škôlky a druhy s chorým k doktorovi... Co je na tom nepochopiteľné...

annm81
8. okt 2024

Buď im to bolo jedno, alebo si to neuvedomili. Nabudúce im to decentne naznač, alebo jednoducho požiadaj škôlku, aby informovala všetkých rodičov o tom, ako postupovať v podobných prípadoch.
A dodám, že na druhej strane požiadavka nechať zdravého súrodenca doma je vcelku hysterická.

kavasmliekom
8. okt 2024

A aký je rozdiel keby tam prišla mama sama s dvomi deťmi, alebo obaja rodičia?
Viem, čo tým chceš povedať, ale tak ber to tak, že sú ako siamské dvojičky, všade spolu, vom aj v zlom 😬

oblecenie99
8. okt 2024

X tá téma na to isté.. no proste lebo. A prečo chodia dospelí ľudia aj chorí do práce do kolektívu potešiť ostatných kolegov? Prečo si dospelý chorý človek nedá aspoň rúško v lekárni, v MHD keď na ide vyšetrenie k lekárovi? Prečo sa trepe v takom stave do obchodu? Nekonečné otázky, milión odpovedí.
PS: ak syn zakašle, má nejaké menšie sople, ale celkovo je v poriadku, nie je malátny, unavený, a pod. do škôlky proste ide. Ako 90 percent jeho spolužiakov.

jazula
8. okt 2024

@amelia89 No keď ten kašeľ je taký ošemetný…..moja 3r v noci nespí, ako kašle, ale chorá podľa mňa nie je, ani náznak teploty, energie za troch, lieta tu celý deň. Normálne neviem, či ju mám vlastne držať doma, idem s ňou dnes k pedi, že čo.
Pred týždňom cez víkend soplila, po 3 dňoch sopeľ prestal, začala trochu pokašliavať, od tohto víkendu sa kašeľ zhoršuje. Okrem kašľa absolútne nič…čo ja viem, či je to nákazlivé? Pre istotu je doma už 1,5 týždňa, ale už treba aj normálne do roboty chodiť, ak bude teraz vykašliavať tie zatečené sople ďalšie 2 týždne, tak čo s ňou bude pre jeden sopel mesiac doma?

amelia89
8. okt 2024

@jazula mne je kasel uplne jedno,to sa dietata fakt moze drzat aj celu zimu. ale prislo mi take smiesne ze mi opisovala jej choru dceru (nielen kasel) a ako caka kedy jej zavolaju (takze si toho naozaj bola vedoma) akokeby som nebola mama jej spoluziaka vies 😀

lalenka33
8. okt 2024

@cookie29 ty píšeš autorke, že jej mozog vypína a že či mala vziať zdravé dieťa do čakárne medzi choré deti? Ty vieš vôbec čítať? Autorka rieši, že prečo jeden rodič neostal s chorým dieťaťom v aute kým druhý rodič odovzdal zdravé dieťa v škôlke. Autorka rieši to, prečo 2 rodičia idú spolu do škôlky s 1 zdravým a 1 chorým dieťaťom, keď sú 2 majú auto. To sú ludia bez mozgu a nie autorka. A to isté tie, ktoré porovnavajú situáciu, že je žena sama s deťmi so situáciou, že to choré dieťa má s kým byť.
Ženy, ktoré sú doma s chorým dieťaťom a zdravé odnesú do škôlky, aby mali doma len jedno a to choré berú so sebou si asi neuvedomujú , že to choré má byť doma v teple pod perinou a nie sa tackať po školke a obchode. Ja mám vďaka takto prechodeným chorobám problém so srdcom.

vilma7
8. okt 2024

Ja keď mam jedno dieťa z 2 choré, to druhe nemá dôvod ostávam doma, pokiaľ je zdravé!!!!

0silvia0
8. okt 2024

@cookie29 prechodene, nepreliecene choroby mozu sposobit dozivotne zdravotne komplikacie tak ako pise
@lalenka33 . Tak ako dospely so soplom a kaslom sa v praci nemoze citit komfortne, a spolupracovnici tiez, tak isto dieta so soplom v skolke je mrzute, zle sa mu dycha ...

okm221
11. nov 2024

U nás sa dávajú do škôlky aj choré deti a preto mi je syn chorý už tretí krát, my si poctivo vylieči mé chorobu a sme doma aj 10dmi a niekto dá zasoplene zakaslane dieťa do škôlky...
Mam tiež dve deti a chodím s obomi, v škôlke zostáva len starší lebo ho nemám kde dat..

Strana
z2