Prečo sa malé deti posmievajú v škôlke?
Baby , mam dve malé deti , prosím vás vysvetlite mi správanie dnešných malých detí ,lebo ja to nechápem 🤷🤦
V škôlke bol problém s dcérou ,lebo sa jej smiali že je škaredá, jedna začala a pokračovali viacerí ..riešili sme to , musím povedať že riaditeľka hneď po našom apelovani a oboznámení situácie zakročila a viac sa to neopakovalo 👏..včera sa synovi v škôlke(4 ročne deti) smiali ,že má čiapku pre malé deti ( čierna s čiernym brmbolcom)..ľudia,veď to sú 4 ročne deti, dnes jedno dieťatko plakalo v škôlke že nechce nejakú časť oblečenia , nezachytila som , lebo sa mu smejú detičky.(chodí čistý , nedotrhany).🤷 prosím vás ako su vychované tie deti? Keď v 4 rokoch oblečenie riešia..ja nie som nejaká stará škola , ale toto je moc ..
začína to takto a končí aj takto:
https://www.modrykonik.sk/blog/luna22/message/zle-mi-je-hnusi-sa-mi-aka-generacia-pric-3ad9x4/#comment-113794274
Aký rodič, také decko 😉.
V tomto veku to majú z domu.
Mne stačí vidieť prístup rodičov, ich správanie.
Pred 40rokmi som si aj poplakala v škole, lebo zborovo mi recitovali posmesnu básničku okuliarnik indický.... (nosila som okuliare) neriesilo sa oblecko, ale deti vedeli byť rovnako necitlive.
Len sa to toľko nerozoberalo, doma sme tuším ani takéto bežné naťahovanie nespominali. A zas vedeli sme sa aj zastať jeden druhého keď išlo do tuhého.
Nemyslim si ze je to zakazdym vychovou.
Su to deti, a su uprimne ,este im chyba Empatia.mne tiez plakali deti, hlavne mladsia lebo jej v skolke povedali nieco na capicu,a z druhej strany bola som svedkom ked moja povedala kamoske ze to a to ma skarede a dievcatko bolo smutne.
Potom je tam sila kolentivu,moze byt ze jeden zacne a dalsi sa prida.
Ps: mam naozaj slusne vychovane deti😉
@pkgirl30 ale veď ono je to v poriadku, nech si potrpí , aj ja si na deťoch potrpim, ale keď ide do škôlky tak im proste nehovorím že si oblečeny za 100e tak treba to dať najavo 🤷🤦 nechápem tomu naozaj ..
@biglovemom ja to vnímam tak, že deti sú rovnako necitlive ako pred rokmi, len sa tak nezostanú jeden druhého už a niektoré sú fakt také na seba extrémne precitlivene, že sa stačí bokom pozrieť a už to berú ako osobnú ťažkú krivdu. Sú vztahovacne a robia z komára somara. Nemôžu za to, ale mnohi rodicia akoby ich v tom ešte podporovali, miesto aby ich učili čeliť situácii.
No len smutne je na tom, ze to nie je len o detoch. Mam osobnu skusenost s nemiestnou poznamkou na overal od uciteky v MS.
@biglovemom prosím ťa...malé , štvoroxne dieťa sa bude smiať inému malému,že má detskú čiapku...jednoznačne počuje dospelých, toto z hlavy tak malého dieťaťa rozhodne nie je. Ja som tiež cez kamarátku zachytila ,že stvrocnemu sa smejú kvôli čiapke. Ako naozaj dosť,ale dosť od veci.
U nás v škole,malý ,tretia trieda,8,9,10rocne deti a nesmejú sa za detské vzory,nič také. Som za to vďačná,lebo deti majú byť deťmi čo najdlhšie. MoNonideal navliec skolkara do lebkovych tričiek,aspoň dva revolvery nech sú v rukách nejakej kostry,samozrejme čierne,nejakú coool tenkú čiapku s nejakým anglickým nápisom a tak. Hmmm
Hodnota dieťa nie je v oblečení a veciach a dieťa by si toho malo byt vedomé a na tom stavať. A áno treba dieťa k tomu viesť, že jeho hodnota nezávisí od toho, čo si myslia jeho kamoši o jeho oblečení. A naopak.
@maminazosatnika aj ja som taká tiež má šikanovali že som škaredá...🙈
@maciatkolulu na tej čiapke ozaj nebolo nič detské , mal čiernu s čiernym brmbolcom bez vzoru...dnes má Mickey mousovu..som zvedavá ..ale mňa to strašné zaráža ,a to je všade ,na ihrisku , v škôlke všade..čo vidis tie deti doma?
Viem, že teba ako rodiča to musí veľmi mrzieť keď vidíš svoje deti ako im to je luto. Ja by som naozaj skusila prečítať nejakú knihu ako na tieto veci reagovať a vysvetlit to deťom. Už teraz sa formuje ich osobnosť a je podľa môjho názoru strašne dôležité ako rodičia učia deti reagovať na tieto veci aby z nich vychovali sebavedomích ľudí. Ja mám zatiaľ iba malého syna, ale tiež sa obavám keď toto príde. Nejakú formu posmeškov podľa mna v dnešnej dobe zažije väčšina deti.
autorka.... áno ja ti rozumiem, len niekto to takto nedokáže oddeliť, niekomu stačí že je jeho dieťa čisto a pekne oblečené a niekto to potrebuje dokázať tými peniazmi....ale treba to otočiť na lepšie, je to skúška pre teba ako matku a pre tvoje deti, oni si to musia zažiť a prežiť a ty si s nimi musíš sadnúť a komunikovať s nimi...je to čas aby vedeli rozdeliť čo je dobré a čo zlé, čo na nich vplýva pozitívne a čo negatívne 🌞♥️
Je to často o rodičoch. Minule som videla ako jeden chlapec udrel druhého, len kvôli tomu,že ho nechcel pustiť pred seba na preliezku. A viete čo spravil otec toho chlapca? Usmial sa na neho a prikývol hlavou,že spravil dobre,keď ho udrel. Otecko sa otočil a zbadal,že som sa na neho dívala. Vtedy by sa najradšej asi videl v riti.
Úprimne sa nečudujem, deti to vidia doma. Véd už len tu si pamätám jednu diskusiu kde pani písala ci je jedno oblečenie vhodné aj pre chlapca a co tam dokázali písať dospelé zeny... A Ptoom sa čudujeme prečo sa deti smejú.
@lucia13022023 presne tak. Toto je bohužiaľ dnešná doba a ja ako rodič sa budem snažiť učiť syna ako nato reagovať a prečo to tak niekedy býva. Človek sa tomu nevyhne a nie je zmysel riešiť, ktoré dieťa to povedalo a prečo. Zajtra to povie iné. Preto je dôležité začať od vlastných deti a budovať im sebadôveru aby takéto situácie dokázali ustať. Ťažká doba v tomto smere pre rodičov a deti.
@vahcaac úplne súhlasím
Lenže to máš aj tu na mk keď sa pýtajú rodičov co kupujú deťom na vianoce ? A jedna tu napísala mam 6 a 5 rocne dieta potrpia si na značkových veciach tak také im kúpim určite deti? Ci rodičia sa chcú ukázať môj ma sedem a nikdy nepýtal značkové veci na vianoce
Ja som bol ako decko sociálny prípad, bol som rád že som nejaké nové oblečenie dostal na Vianoce, ale nik sa mi neposmieval. Asi preto že ostatní na tom boli rovnako 🙂 Na druhom stupni kto mal "plesňové" rifle tak bol king, ale aj tak si nepamätám že by niekto riešil outfit niekoho druhého. A šikana? Nás si zrovnali učitelia. O tom som tu už písal. Mali sme v triede o dve hlavy vyššieho cigáňa a ten si trúfol aj na učku, ale to bol ojedinelý prípad.
Nechcel by som dnes robiť s deckami ani za zlaté teľa. Ja si už pamätám že na ZŠ učky a na strednej profáci pili ako dáni. Na čom frčia tí terajší pedagógovia netuším, ale musí to byť riadny matroš aby sa nezcvokli...
Pamatam si ako prisiel syn zo skolky s tym ze jeho spoluziacka ma velky zadok. A ja ze prosim?
To vobec nie. Nema. Este prides do veku kedy sa ti aj vacsi zadok bude pacit… ale… nechcem ani pocut nieco take…. Ci okuliare. Ci zadok. Ci vyslovnost.
Dieta este rastie. Formuje sa. Za niektore svoje zdravotne veci ani nemoze. Preto sa netreba z takych veci smiat. To bolo asi pred 4-5rokmi.
Teraz nedavno zase dcerka prisla s tym ze sa jej smiali v skolke-uz je skolacka ale v triede su vsetci z tej skolky- ze ma krátke vlasy. Zial absolutne jej nerastu. Ma ich ledva po plecia. Bola mozno 3-4x ostrihana ze ci jej trosku nespevnia. Nie. Nepomohlo. Iba co ona plakala este viac ze mala kusok dlhsie a sme ju ostrihali ☹ ako fakt smiat sa kvoli dlzke vlasov…. V skolke? Tak ja uz potom neviem.
Pritom deti nemali problem v skolke s nikym. Dokonca napr syn mal aj roma. A ako jediny sa s nim tam hral. Boli partaci.
to existovalo vzdy, len sa o tom mozno menej hovorilo. A uprimne, deti su zrkadlom spravania rodicov.
@maminazosatnika Mrzí ma, čím si si prešla...toto by sa deťom stávať nemalo☹️
To majú od svojich úžasných povrchných rodičov..
Áno, mám škôlkarku a toto deti robia. Preto odkedy nastúpila, dokola jej opakujem, ako sa každý oblieka sám pre seba podľa toho, ako sa mu páči, nie podľa ostatných a že v žiadnom prípade si nemôže dovoliť sa k vzhľadu ostatných ľudí vyjadrovať inak než komplimentom. Že ak sa jej niečo na niekom nepáči, či už tričko, účes, okuliare, namaľovaný obrázok alebo čokoľvek iné, má mlčať. Ale keďže vidím, že toto sa nehanbia robiť aj mnohí dospelí, ani sa nečudujem, že to ich deti robia tiež.
Podľa mna to netreba prežívať a hneď súdiť rodicov. Kto nemá dieťa, ktoré si nechcelo niečo obliecť, napr aj tu novú capicu a väčšiu bundu, lebo z nostalgie chcelo taku, ako nosilo minulú sezonu, ale z neho vyrástlo. Aj my sme už pouzili, že tá mikina je pre male dieťa (synovi boli rukavy po lakte) a že on už je velky chlapec, s Capicou sme to pouzili taktiez, lebo mu už usi trčali von. Deti nemas veľmi ako prinútiť uposluchnut, keď ich nechceš biť za každú hlupost, tak používaš takéto psychologicke barličky, ktoré potom pouzivaju inde a nie vhodným spôsobom. A to si fakt nechávam zalezat na tom, aby sa deti hrali s hocikým. Tiež už sme riešili zvláštne situácie. napr staršie dieťa malo problem s vietnamcami. Keby ich rodica každý deň nezdravim s usmevom, asi si o mne mysli, že som rasista a že to má dieťa z domu, ale nemá. Dieťa malo problem, že im nerozumie, že rozpravaju divnou rečou, že kričia (asi je tam rozdielna melódia hlasu). Napriek tomu, že sme si to doma niekoľkokrát preberali, že aké to majú tazke naucit sa našu rec a že čím viac sa s nimi bude hrat, tým Skorej sa naucia slovenčinu a budú sa môcť spolu ešte viac zabavit, tak mi dieťa bolo schopne pred nimi povedat (viackrát), že ich nemá rado 🤷🏻♀️ a z domu to nemá, doma sme tomu venovali veľa casu, aby im dala sancu, že sú to úplne rovnake deti, len rozpravaju svojou materinskou rečou.
Ach no nervy by som mala, ja som sa toho hrozne bala zatial mame stastie...mala nosi farebne, zvieratkove, obrazkove zasadne - neznasa ked ma oblecenie ako pre velkych, nikto sa jej zatial nesmial.....skor su take dievcatka v jej triede ze aj oni chcu ked ma cosi cinkotave a neviem ake... Ale minuly rok mala v triede jednu taku "sikanatorku" po pravde, nastastie ju to lizlo len okrajom, nejak sa jej to extra nedotklo, vysvetlila som jej ze ludia su vselijakez ale druhe dievcatko s nou malo take problemy ze nechcela chodit do skolky a jej mama to tam opakovane riesila. Je to smutne ze 4-5 rocne deticky vedia byt uz take

veru niektoré deti to už riešia extrémne, ale tieto veci si deti odnášajú z domu, takže sa asi treba opýtať niektorých rodičov ako sú nastavení...keď moja sesternica dá 5 ročnej dcére diamantové naušnice ....proste pre niekoho je veľmi podstatné to ako oni a ich deti vyzerajú, tie deti sa to jednoducho naučia