Prečo štvoročný syn stále vyžaduje pomoc?
Dobrý deň, prosím vás stretli ste sa niekedy s tým že vaše dieťa začína pri všetkom pýtať pomoc pošlem ho vycikať sa pomôžeš mi pošlem ho umyť si zuby pomôžeš mi pošlem ho si kresliť pomôžeš mi pošlem ho doniesť ponožku pomôžeš mi pošlem ho doniesť neviem čo pomôžeš mi pomôžeš mi pomôžeš mi začal mi to teraz robiť je jedináčik ma pozornosti dosť neviem čo to znamená ako to zmeniť dáva sa do role bábätka
@mama4444 nás to začal robiť tiež. Ale máme 4 mesačného syna. A hovorí že aj on chce byť bábätko aj ho napodobnuje. Tak dokola len vysvetľujeme že on už bol. fotky ukazujeme. Hovorím mu, že to zvládne že je šikovný keď chce pomoct. Ale aj mudavame viac pozornosti objatí a vidím že to potrebuje. Proste sa len tak pritulit mojkat. Zatiaľ to funguje.
Ja mam 5 rocneho (tiez jedinacika) a ked uz nie asistenciu, tak vyzaduje spolocnost. Pod so mnou cikat, pod si so mnou umyt zuby, pod so mnou kreslit... ked sa mi da, tak mu vyhoviem, ked nie (robim napr. veceru), tak mu poviem, ze nemozem, ale budeme spolu robit to a to, vtedy a vtedy. Ja to beriem tak, ze je to stale male dieta a byt s rodicom je pre neho to najprirodzenejsie.
@titla ja mam tiež jedináčika v takom veku a keď chce aby som s nim išla ci umyť zuby alebo niečo tak idem nemám s tým problém. A tiež keď sa nedá tak sa nedá ale keď nič nerobím tak idem😁
Podla mna je to uplne normalne, taktiez je to len obdobie, ktore raz pominie. Len ho treba podporovat v tom, ze to vsetko zvladne aj sam a samozrejme - davat mu vela lasky.. 🙂
Tak došlo mu, že čoskoro už ani toľko nebude pomoci, dotykov..

Jednoducho "Nie Petko nepomozem, ponozku si vies doniest a dat aj sam. Dones, oblecies a ideme spolu vonku/do skolky/na vylet/ku babke."