icon

Predčasne narodené dieťa v škôlke

amalka2705
4. sep 2025

Zdravím vás žienky mám pár otázok na vás ako zvládate predčasne deti
Mám syna on je predčasne narodení narodil sa v 27 týždni ,zo zdravotnej stránky je v pohode na nijaké vyšetrenia nechodíme už ,akurát nevie rozprávať plynulo,na lokopediu sme nechodili dali sme prednosť škôlke ,keď že každý nám hovoril že škôlke sa naučí nie len rozprávať ale omnoho viac ,doma to snim máme také že X krát mu povieme nemôžeš prestaň nechaj ,alebo sa snim rozprávame a on nič ako keby nás iba počúval a nevnímal čo hovoríme ,do učenia niečoho je taký že buď alebo ,alebo rovno že nie ako keby nemal čas na to
A teraz sa nám stala taká vec že nastúpil do škôlky ,samozrejme že pri zápise sme o ňom povedali aký je a že nevie hovoriť ,no Bum prvý deň učiteľka že on nevie vystrihovať ani kruh vyfarbiť že by doma ho trebalo učiť Druhý deň že len plače že chce domov že sa nechce hrať že chodí stále cikať
Včera v škôlke nebol Dnes sme ho odniesli prišli a učiteľka vyšla ako keby ho už mala dosť a stim že ah mamička on nechce nič robiť ráno sa trošku pohral ja mu niečo hovorím on nič on má ignoruje kedy chce ma počúva kedy nechce. má nepočúva a a stále len domov ,a proste stále len moje dieťa a je ich tam 18 tak sme jej s manželom vysvetlili že Pani riaditeľka vedela čo berie do škôlky že je slabší do učenia do zapájania a druhá pani učiteľka že nevie ani čiarky písať a doraz dostanú pracovné zošity že on nevie ani trojuholníky koliesko atď ,no pochopíte ,,dieťa 3 deň v škôlke a má všetko vedieť a ďalšia vec že ...

Strana
z3
lucka_ke
4. sep 2025

koľko má rokov?

amalka2705
autor
4. sep 2025
@lucka_ke

koľko má rokov?

doriiis
4. sep 2025

Ti nejde o to,že tretí deň v škôlke.On mal byť už dávno v škôlke a dávno mal tieto veci vedieť.Do školy pôjde ako?

anjelicek26
4. sep 2025

Tak 5 rocne dieta s takymito problemami samozrejme je daleko pozadu, keby povies trojrocne, tak poviem ok mate cas... ale nie pomaly predskolak...

lucka_ke
4. sep 2025

ak ste doteraz nechodili nikde na vyšetrenia tak odporúčam minimálne neurológiu a posúdenie od psychologičky, 5-ročné dieťa by už malo plynule komunikovať a áno aj držať v ruke ceruzku a niečo vedieť nakresliť, doma s ním nekreslíte? nečítate si? ono učiteľka nemá popri 18 deťoch čas sa tvojmu venovať ešte osobitne, možno bude potrebovať asistentku ale na to musíte mať vyšetrenia

beata_k
4. sep 2025

@amalka2705 Noo tak 5 rocne dieta uz ma ozaj vediet drzat v ruke pastelku a kreslit zakladne tvary, aj noznice drzat.

hopatko
4. sep 2025

Na logopediu ste nechodili do 5 rokov lebo ste dali prednost skolke? Dobre tomu rozumiem?

januska12323
4. sep 2025

5 ročné dieťa nevie hovoriť, nepočúva pokyny, nevie základy narábania s ceruzkou a ty čakáš od škôlky zázraky? Čím skôr začni riešiť pediatra, ušné, logopédiu!! Takto o rok do školy nepôjde. Pediater na to tiež kašle ako vy?

anjelicek26
4. sep 2025

Tvoje dieta potrebuje logopeda, ergoterapeuta na precvicovanie jemnej motoriky, a intenzivne venovanie sa v skolke a hlavne DOMA... ja neviem, co ste robili doteraz, ale fakt si sleduj ine 5 rocne deti co uz vsetko dokazu.. a ako pise kocka vyssie, chodte dat premerat sluch... u nas bol aj to problem, dostal rurky do usi...sa divim, ze vas pediater este nenahanal... predcasne narodenie po tolkych rokoch uz nemoze byt argument, ste niekde zaspali po ceste :(

natalia328
4. sep 2025

Nerozumie, dali ste prednosť škôlke a začal chodiť do školky až v 5r?
Myslela som, že vravíš o 3r chlapcovi nie 5r

anonym_af8223
4. sep 2025

@amalka2705 hlavne ma urcite nejake diagnozy... to pediatricka evidentne zanedbala, ked ste toto neriesili doteraz... a pises, ze "nic nema"... z vlastnej skusenosti...

jaskolka
4. sep 2025

Keby si napísala,že má 3 a nastúpil,tak poviem,že má ešte čas na všetko. No 5 ročný už je aj predškolak, či ako?
Pretože v jeho veku už je skutočne pozadu,ak nehovorí, nerozumie pokynom a v podstate ani nereaguje na nič...čo ste robili doteraz? To nie je o tom,že je predčasne narodený.
A na logopediu ste nešli,lebo ste dali prednosť škôlke,že tam sa rozhovori? A do tej začal chodiť až teraz? 😮 Doteraz nechodil prečo?

vevesh
4. sep 2025

@amalka2705 mam teraz 3 rocne dieta- som myslela podla opisu, ze mame deti "na rovnako". Ale teda, moje vie drzat ceruzku/pero, malovat, ale s rozpravanim sme na pozadu. Ale ak ma tvoj uz 5, uz davno ste mali sediet u logopedicky. Dieta, ktore do 4 rokov nerozprava, ma problem a treba ho riesit odborne. Ja uz teraz v 3 rozmyslam nad logopediou, lebo do skolky moju nevzali, aby nezaostavala....nieto cakat do 5 rokov🤔Cize zacat s dietatom malovat, kreslit, vystrihovat, lepit, cvicit jemnu motoriku. Je tu jedna baba na mk a ma super album na cvicenie jemnej motoriky a logopedie u deti- vrelo odporucam prestudovat.

hopatko
4. sep 2025

Vyjadrujem obdiv vsetktym zamestnancom v skolke, potom ake temy tu denne citam od tohto pondelku o (ne)pripravenosti deti do bezneho zivota a bez elementarnych navykov, a o ich sokovanych a prekvapenych matkach. Kam to spejeme?

anonym_8c19ad
4. sep 2025

@amalka2705 dostal pracovný zošit, tak je v predškolskej prípravke? To ich tam bude brzdiť. Nech ho dajú do nižšej triedy. Logopéd jednoznačne, škôlka nepomôže. Doma trocha musíte tiež makať. Keď nemá diagnózu, tak je to povaha. Rodičia by sa mu mali venovať viac ako bežne ,,spolupracujúcim" deťom. Je to na vás, vymyslieť na neho finty, ako napredovať. Učitelka môže pomocť, ale nemá povinnosť vás úplne nahradiť. Má tam aj iné deti.

anonym_ee0eaf
4. sep 2025
@hopatko

Vyjadrujem obdiv vsetktym zamestnancom v skolke, potom ake temy tu denne citam od tohto pondelku o (ne)pripravenosti deti do bezneho zivota a bez elementarnych navykov, a o ich sokovanych a prekvapenych matkach. Kam to spejeme?

@hopatko áno a všetci čakajú, že ich nahradí učiteľ, lebo "však je za to platený" a ešte nech nedáva domov úlohy

amalka2705
autor
4. sep 2025
@januska12323

5 ročné dieťa nevie hovoriť, nepočúva pokyny, nevie základy narábania s ceruzkou a ty čakáš od škôlky zázraky? Čím skôr začni riešiť pediatra, ušné, logopédiu!! Takto o rok do školy nepôjde. Pediater na to tiež kašle ako vy?

@januska12323 keď sme mu povedali o Tom že nerozpráva ,on že on sa naučí len s ním máme vyacej rozprávať a vysvetľovať ,ako že on spolu s bratom mladším o rok normálne počujem ako sa rozpráva plynulo len pri dospelých ako keby nechcel alebo sa hanbil alebo mal zasek ,a to som povedala učiteľke a ona že ona ho videla ako sa dnes rozprával vonku spolu s bratom ,som sa jej pýtala že ako učiteľka čo by mu odporučila tak ona že rozprávať sa naučí len lebo mala také deti ktoré ,len problém je ten že ju nechce počúvať že všetko musí X krát povedať

belllinka
4. sep 2025
@anjelicek26

Tak 5 rocne dieta s takymito problemami samozrejme je daleko pozadu, keby povies trojrocne, tak poviem ok mate cas... ale nie pomaly predskolak...

@anjelicek26 ma 5, uz je predskolak
@amalka2705 vazne si myslis, ze ak 5 rocne dieta nevie rozpravat, nerozumie pokynom, nevie pisat ciarky, kruh a vystrihovat, ze je v poriadku? No nie je a mala by si to zacat riesit.

diewcatqoo
4. sep 2025

Akoze prepac, ale myslim, ze ste to tam trosku zanedbali. Trosku dost. Uz davno ste mali byt minimalne u toho logopeda. Povedz mi, to sa vylucuje, ze dieta chodi do skolky a zaroven k logopedovi? Ved k logopedovi sa chodi od 3 rokov, niekto ide aj skor, podla potreby. Celkovo ste to dieta mali uz davno riesit s nejakymi odbornikmi, obzvlast, ak je predcasne narodene, tak tam by som asi riesila kazdy prd, keby sa mi nezdal.
PS. "Vyacej" made my day 🙂

januska12323
4. sep 2025
@amalka2705

@januska12323 keď sme mu povedali o Tom že nerozpráva ,on že on sa naučí len s ním máme vyacej rozprávať a vysvetľovať ,ako že on spolu s bratom mladším o rok normálne počujem ako sa rozpráva plynulo len pri dospelých ako keby nechcel alebo sa hanbil alebo mal zasek ,a to som povedala učiteľke a ona že ona ho videla ako sa dnes rozprával vonku spolu s bratom ,som sa jej pýtala že ako učiteľka čo by mu odporučila tak ona že rozprávať sa naučí len lebo mala také deti ktoré ,len problém je ten že ju nechce počúvať že všetko musí X krát povedať

@amalka2705 tak vie rozprávať len sa mu nechce s dospelými? To nie je až také strašné ale logo by si mala riešiť aj tak. Má 5 rokov nie 3.

letfenixa
4. sep 2025
@amalka2705

@amalka2705 'vyacej'

sticker
sisska96
4. sep 2025

Už dávno by ste mali byť u psychológa. A doteraz kde bol doma? Už dávno by mal chodiť do škôlky

pribinak
4. sep 2025

Chlapček má 5 rokov. Podľa toho čo ty opisuješ, som myslela že sa bavíme o 3-3,5 ročnom dieťati

Vy ste mali byt pečeni - vareni u logopedicky, v centre včasnej intervencie a pod. Proste ucitelka ti to povedala otvorené, že je zanedbaný

Nezostáva ti nič iné ako zostať makat, objednať dieťa na logopediu, sú aj poobedne termíny, alwbo v ten deň nepojde do škôlky, ísť k psychologické do CPPaP, nakúpiť pracaky pre predškolákov a začať makat

pribinak
4. sep 2025
@doriiis

Ti nejde o to,že tretí deň v škôlke.On mal byť už dávno v škôlke a dávno mal tieto veci vedieť.Do školy pôjde ako?

@doriiis no určite nepojde. Tu je odklad jasný ako facka

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
nin12345
4. sep 2025

@amalka2705 budem hnusná ale napíšem ako si myslím. Podľa mňa je tvoje dieťa zanedbané. A to silno zanedbané. Buď ho zanedbávate tak že s ním nič nerobíte, nevenujete sa mu a preto nič nevie alebo nič nevie preto že má nejakú diagnózu ktorá ho brzdí ale vy si dodnes myslíte že on je v poriadku a nenavštívili ste odborné vyšetrenia ktoré sú viac než na mieste. On je v 5rokoch neuveriteľne po zadu keď som to čítala myslela som že ma tak 3 tak si hovorím no to ešte ok ale 5? Moje 2 ročné rozpráva, kreslí a vie rozoznať tvary. A že ste nešli k logopedicke lebo ste dali prednosť škôlke? Akej škôlke? Veď ma 5 a teraz nastúpil. Vy ste s ním 5 rokov nechodili ani k doktorom odborným ani do škôlky ani nič.. to ten chlapec bude ťažko doháňať.

nin12345
4. sep 2025

@amalka2705 a ak sa mu chcete venovať ale vidíte že je proste iný že mu nič nejde že nemá záujem tak to bolo treba už dávno začať riešiť tu je výhovorka na predčasný pôrod není na mieste

nin12345
4. sep 2025

@amalka2705 btw to sa o trojročných hovorí že sa rozprávajú v škôlke a nie o 5 ročných. 5 ročne nerozprávajúce dieťa má problém ktorý škôlka nevyrieši

anonym_ee0eaf
4. sep 2025

s bratom hovorí spisovne správne? alebo mu brat rozumie lebo sú spolu od malička vedľa seba? neviem či si vy ako rodičia uvedomujete aký ťažký život vaše dieťa bude mať keď nerozumie okoliu, nemá rozvinutú jemnú motoriku

nikaeli
4. sep 2025

Čiže je predškolák? v bežnej MŠ?
5-ročný nerozpráva a vy ste doteraz neboli na logopédii? lekárka čo na to? ako učiteľka špeciálnej MŠ ti odporúčam riešiť to okamžite. Už včera boli neskoro. Zajtra s ním choď k pediatrovi, vypýtaj si výmenný lístok na logopédiu, objednaj ho tam a zároveň ho objednaj do Centra včasnej intervencie. Tam vás už nasmerujú ďalej. Nečakaj, že to za teba vyrieši škôlka. Toto je vaša rodičovská (ne)zodpovednosť.

Strana
z3