Prístup učiteľky v škôlke

jitkau
28. jan 2023

Dobrý večer mamičky, chcela by som vedieť váš názor na prístup p. učiteľky v MŠ. Moje dcéry, dvojičky začali od septembra chodiť do škôlky. Ako náhle sa im predĺžil pobyt z 2 na 4 hodiny začali problémy. Dcéry plakali a učiteľka sa začala neustále sťažovať. Dcéry nevedeli sákať, báli sa ísť dole schodmi, hrali sa iba spolu ostatné deti ich nezaujímali. Potom začalo obdobie chorôb (dievčatá neboli mesiac v škôlke) samozrejme bol opätovný nástup do škôlky s plačom a dožadovanie sa mamy (sťažnosti učiteľky na toto chovanie: pozerali iba na dcéra, kedy prídem). Tesne pred koncom vianočný prázdnin dievčatá znova ochoreli aj my(rodičia) s nimi, keď som telefonovala do škôlky, aby som ich omluvila pani učiteľka mi povedala "no paráda".... Teraz keď znova nastúpili, začala si p.učiyelja sťažovať, že keď sa má ísť von, dievčatá v šatne pozerajú všade možne, ostatné deti sú už oblečené a musí na holky čakať.... Teraz v piatok, keď som dcéry vyzdvihla, v šatne som dcére držala nohavice, aby sa do nich dcéra dala, pani učiteľka, ktorá bola na chodbe ma nakríčala "mama, čo to robíte, ona sa má obliekať", potom musíme na ty vaše PANIČKY čakať....v šatne sa nachádzali aj iní rodičia
Teraz chcem vedieť či som chcela vedieť či som iba precitlivela mama lebo Pani učiteľka má nevhodnéy prístup

pribinak
28. jan 2023

@jitkau vek deti?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
28. jan 2023

@jitkau kolko rocne su?moja chodi 3rok (od 2.5r) a stale ju obliekam 🙈🙈stale si nezvykla na skolku kedze je viac menej stale.doma....ale.zas sama sa v škôlke oblieka max učiteľky pomahaju pri mladsich upratovacky

niqua
28. jan 2023

@jitkau ach...aj ja som si tym so starsou dcerou presla, podla mna je to zly pristup a snazila by som sa slusne s ucitelkou porozpravat o jej nevhodnom jednani a este aj pred inymi rodicmi...ked si to dovolila k Vam, ktovie ako krici na dievcata, ked idu von cela trieda...alebo zmena skolky, moze to byt jednoducho zla ucitelka, ktora sa nezmeni...drzim palce 🙂)

jitkau
autor
28. jan 2023

@pribinak 3 a pol roka

kitycat
28. jan 2023

Vyjadrovnie pani ucitelky urcite nie je vhodne, dohovor, zmena t triedy, ak je to mozne, ak sindovoli pred tebou povedat tvojim detom PANICKY (!) Tak co sa tam deje bez teba?

A jasne, ze sa hraju spolu, ked to su sestry.. Kamaratk pridu neskor, ked sa otukaju

poopsie
28. jan 2023

Ani tvoje vyjadrovanie nie je bohviečo 🙈mala som čo robiť, aby som to dočítala do konca..

pribinak
28. jan 2023

@jitkau by som pani učiteľke povedala, že tak ako sa ty slušne spravas k nej tak to iste požadujes od nej
Tak nech tá oslovuje pani a iné označenia či oslovenia nech v komunikácii s tebou vynechá

Čo sa týka deti, v niečom ich treba povzbudiť vpred, napr hrubá motorika. Chodiť hore-dole po schodoch už take deti naozaj bežne
zvladaju
S obliekaním bežne takýmto deťom ešte v škôlke pomáhajú. To zas pani ucitelka nech nedramatizuje

lavinis
28. jan 2023

@jitkau úplne nevhodný prístup
Učila som.10 rokov a nikdy by som si nedovolila takto sa s rodičmi rozprávať
Veci sa dajú povedať aj inak a rozhodne sa neriešia pred ostatnými

ankare
28. jan 2023

@jitkau no mám dosť. Drzé sú riadne.

deti95060810
28. jan 2023

to čo je za prístup... u nás v takom veku pomáhali obliekať detičky aj upratovačky... aj mne sa stalo že ma poprosila p. učiteľka či by som nepomohla keď som prišla po dieťa...
slovné spojenie - no paráda by mi vôbec nevadilo ....skôr tie paničky...

jitkau
autor
28. jan 2023

@pribinak prepáčte som českej národnosti v SR síce žijem 9 rokov, ale so slovenským pravopísom a jazykom mám stále problém..... naviac mám VŠ vzdelanie takže si nepripadám ako úplná spodná
Q

@poopsie

beata_k
28. jan 2023

No moj ty boze, to je ina .... ta ucitelka. 😠

pribinak
28. jan 2023

@jitkau nerozumiem tvojmu príspevku 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

beata_k
28. jan 2023

@jitkau Je nad slnko jasne, ze si z Ciech 😉 Nic si z toho nerob.

marca12
28. jan 2023

@jitkau Ucitelka ma otrasny pristup. Ano,deti sa maju ucit same obliekat,nemala by si ich ty obliekat,ale to ju neopravnuje takto sa s tebou rozpravat a takto sa vyjadrovat o tvojich dcerach. Nie su tvoje dcery predcasniatka? Ak ano,povedala by som o tom ucitelke a poziadala ju o zhovievavost. Vysvetlila,ze robis,co mozes,aby napredovali a neprajes si taketo vyjadrovanie. Pomysliet si moze hocico,ale to,co vypusta z ust je ozaj nepripustne. Poznam taku ucitelku,co ma taketo vyjadrovanie. Ona sice podava s usmevom,ale kto vie citat medzi riadkami,vie ze je za tym pohorsovanie a vysmech z jej strany.

scorpionflower1
28. jan 2023

@jitkau nie si precitlivela, ta ucitelka je hlupa.

scorpionflower1
28. jan 2023

@jitkau preco nepises cesky a nutis sa do slovenciny? Ja rozumiem, co si napisala, ale nechapem, preco si to komplikujes.

ukulela
28. jan 2023

@jitkau ucitelku ries oficialne. Poziadala by som o stretnutie a ak by bola stale sprosta, ohlasila by som sa u riaditelky a poziadala o napravu. Tie narazky a stale staznosti.... nech mi riaditelka povie, ci je s detmi problem a aky.
Ja mojho 4r stale obliekam, lebo sa ponahlam.... skoda, ze si v tej satni nebola asertivma.... pani ucitelka, ja nie som vasa mama a dufam ze moje deri takto a ani horsie neoslovujete ked tu nie som....
A pravopis neries, na par cechizmov a nejake to zvratne zameno je to uplne v pohode.

andreatytler
29. jan 2023

@jitkau Urcite nie si precitlivena. Hrozne spravanie od tej ucitelky. Toto je typ vecnej stazovatelky. Ja by som zmenila skolku, alebo aspon triedu. Nechcela by som aby moje dieta ucil takyto clovek. Neverim ze dohovorom sa nieco zmeni.

patus_2
29. jan 2023

@jitkau minimálne by som sa ohradila zato, že ťa oslovuje "mama" a huláka po tebe v šatni... Ja sama som učiteľka a keď niečo od rodiča chcem, tak sa s ním rozprávam medzi 4 očami a oslovujeme ho pán, pani xy. Tak isto deti majú svoje mená, tak toto ironické oslovenie si môže odpustiť. Aj učiteľka je iba človek a môže sa pomýliť a prestreliť, preto je dobré kľudne sa porozprávať, vydiskutovať si to..a keď to bude ak naďalej pokračovať, tak riešiť s vedením.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
29. jan 2023

tak jedna vec je, že tvoje deti by už mali byť ako tak samostatné a ty by si ich už obliekať nemala a druhá prístup učiteľky....nepovedala to vôbec citlivo a mala sa vyjadriť inak....problém je zrejme aj v tom že tvoje deti sú dve a nezapájajú sa medzi ostatné deti a potom čo robí jedna urobí aj druhá...jedna sa zasekne že nechce ísť von alebo sa nebude obliekať a druhá sa pridá....skús si vykomunikovať s učiteľkami v čom presne je problém.....deti po nástupe do škôlky sa prispôsobia ostatným deťom, ak vidia že ostatné "pracujú",,budú aj oni....ak sú ale dve, tak to platiť nemusí, jednoducho sa spolčia a nebudú robiť to, čo by robiť mali...a ano,aj to pomáhanie mamičiek deťom s obliekaním, či jedlom je potom v škôlke problém...mamičky pomáhajú deťom preto že je to pre nich rýchlejšie, ale ak je dieťa potom nesamostatné a nesnaží sa to urobiť samo je potom v škôlke problém, lebo tých detí je tam 20na 2učiteľky...tie stíhajú nanajvýš pomôcť pozapínať gombíky, zipsy, či zaviazať šnúrky....

jitkau
autor
29. jan 2023

@mogaa ja som chcela dcérke iba pomôcť do nohavíc, tým, že som ich držala, ona si potom dala nôžky sama aj si vytiahla. Takto im aj držím bundu nech si dajú sami rúčky do rukávov a následne zapínam zips, zapínam gombíky

gertrudaosem
29. jan 2023

@jitkau vs je veľmi dôležitá

gertrudaosem
29. jan 2023

@elizabet173 otázka, ako to naozaj bolo .. máš iba jednu stranu veci

kittykat22
29. jan 2023

Najlepsie bude ked si dohodnes stretnutie s ucitelkou. Ono nieco frkat na chodbe a pindat je jedna vec. Sadnut si s niekym k stolu a pozerat sa mu do oci, je vec druha. Samozrejme obhajoba deti na 1 mieste - ale snaz sa s nou dohodnut a pripomen jej, ze nie vsetky deti mozu byt prve. niekto posledny byt jednoducho musi. A urcite jej povedz, ze sa ti nepaci, ze dcery nazyva hanlivo.
Ucitelka sa sprava nevhodne.

jitkau
autor
29. jan 2023

@gertrudaosem rozhodne si nevymýšlám..... boli pri tejto situácii aj iné rodičia

andreatytler
30. jan 2023

@jitkau Uplne chapem ze su momenty kedy dietatu treba pomoct s obliekanim ale nauc dceru aby sa uplne sama obliekala. Vela 3 rocnych to hravo zvladne. Treba ich v tom podporovat.
Nohavice nech si polozia na zem zipsom nahor (u teplakov som syna naucila aby si pozrel ci je stitok z vnutornej strany dole). Sadne na zem, suchne nozky do nohavic, postavi sa a vytiahe. Aj traky na oteplovackach si vie navliect same a aj zips vytiahnut.
Vetrovku nech si polozi na zem tak aby futro smerovalo nahor. Nech sa postavi k vetrovke z hora (tam kde je kapucna), vopcha obe ruky naraz do rukavov asi do polovice a prehodi vetrovku cez hlavu za seba a zaroven dosunie ruky do rukavov. Nas 3 rocny sa teraz naucil aj zips sam zapnut.
https://www.google.com/search?q=how+to+teach+to...

lauricka
8. apr 2024

@jitkau vedte ich k samostatnosti, trenujte doma obliekanie, chodenie po schodoch, skakanie. Mozno su nemotornejsie a pomalsie, nez ich rovesnici, u dvojciat to byva beznejsie. A teda dajte najavo, ze ocakavate respektujuci pristup, ziadne ponizujuce oznacenia. Panicky uz k takym zaradujem s tymto kontextom, to by som sa urcite ohradila. Nie vsetky deti musia byt hned perfektne vo vsetkom, su take co im niektore veci trvaju dlhsie, ale nakoniec to zvladnu, su citlivejsie deti atd. Pedagog profesional by toto vsetko mal zvladat.