Problém v škôlke

mia7811
28. apr 2022

Ahojte potrebovala by som sa poradit. Syn chodi tyzden do skolky. Na 4 den isiel pekne bez placu hrat sa. Zili sme pri madarskych hraniciach takze rozumie aj po madarsky. Bude mat koncom septembra 3 roky.
V skolke maju 3 ucitelky. Jedna je velmi sympaticka, nova, vidiet, ze ju praca bavi. Dalsiu som videla len tak z dialky, neprisla mi velmi privetiva ...
Problem je, ze mi dnes synova ucitelka oznamila vraj sa syn pyta na ruky a ze place ak ho nechcu zobrat. Tak som jej vysvetlovala ze v jasliach, ktore navstevoval pred tym nemal problem a odvykol si od toho. Dalej sa stazovala ze nechce spat a ze budi deti...pri com vcera mi ho ta mila ucitelka vychvalila ze sa rychlo adaptoval a uz aj spinka a pekne sam papa....
Tato ucitelka mi na 5 den uz radi aby som ho vzala, a vybavila mu jasle, lebo ta ucitelka vraj ho nevladz nosit na rukach.... ja ho doma vobec po rukach nenosim a spi mi tiez v pohode.
Co teda s tym? Syna vyhlasit nechcem

zuzikak
28. apr 2022

Preco by si ho mala brat odtial ? 5. den ? Ved to este nie je ani ukoncena adaptacia dietata. Pani ucitelka musi vediet vysvetlit dietatu, ze je tu viac deticiek a nemoze ho nosit na rukach. Ze vyrusoval deti pri spanku ? Tak nech si k nemu lahne, poda mu ruku a urcite zaspi alebo bude minimalne v klude. Pani ucitelka nech sa nauci troska jednat s malym neadaptovanym dietatom. Nech ho teda skusi preradit do inej triedy ak ma pocit, ze si nevie na nu zvyknut. Je to normalne, mozno si nesadli.....Synovi doma mozes povedat, ze pani ucitelka ho nemoze nosit a ze je na to velky chlapcek a ty ho doma potom vyobjimas kolko len bude chciet.......Tyzden je kratucka doba na take rychle hodnotenia. Adaptacia deti trva niekedy 3-4 tyzdne. Mnoho deti sa nevie adaptovat a chodia len na doobedie ten prvy mesiac....podla mna je hlupost davat ho do jasli len na zaklade rychleho hodnotenia jednej pani ucitelky.

janickacrazy
28. apr 2022

@mia7811 No nič, ved ho nechaj v tej škôlke a nerieš. Kvôli takým blbostiam ti ho nemôžu vylúčiť. Ešte som nevidela učiteľku, ktorá by nosila dieťa na rukách v školke. Je to celé nejaké divné. Pokiaľ ho jedna učiteľka chváli a druhá sa sťažuje, tak problém bude asi v tej učiteľke.

luccija
28. apr 2022

Adaptácia je 3 mesiace.Vypocuj si, poďakuj za rady a nerieš....ona študovala, aby vedela ako na také deti.Na 4 deň toto niekomu povedať je smiešne.My sme mali deti, ktoré plakali celé dni a snažili sme sa ich zabaviť, aby nemysleli na mamu.

elizabet173
28. apr 2022

@mia7811 čo s tým? Spýtaj sa učiteľky, prečo si myslí, že si 2,5 ročné dieťa na MŠ zvykne ta 5 dní, keď adaptačný pobyt môže trvať až tri mesiace? Tvoje dieťa bolo zrejme prijaté na adaptačný pobyt. Veď sa tam chrústik malý ešte len rozpozeráva. To, že doma sa nenosí na rukách, neznamená, že tomu tak je aj v škôlke, doma sa cíti isto, so tam ty, prostredie je známe. Ale rozumná učiteľka nové dieťa viac krát denne pritúli, posadí si ho na kolená, pohladí ho. Ani by ma nenapadlo ho zo škôlky brať.

luccija
28. apr 2022

@janickacrazy bežne sa deti ponosia, popestuju to nie je problém záleží na ucitelke.Predsa, keď sa dieťa zadusa od plaču popestujes ho trochu, pritulis veď tie deti sú vystrašené v cudzom prostredí, ale deti sa vylúčia zo škôlky pre iné veci

lienka.7
28. apr 2022

@mia7811 "nehlada" tak nahodou pani učiteľka miesto pre iné dieta?

saxana000
28. apr 2022

@luccija aj nase pani ucitelky mojkali tulili aj na ruky zobrali alebo si sadli s malickymi ked rano plakali..toto bude nejaka zakomplexovana stara vyhoreta potvora..

luccija
28. apr 2022

@saxana000 pravdaže sa to robí veď normálna žena so srdcom nenechá zadušat sa dieťa.Mne sa páčilo, že mi jedna mama povedala,že vidím, že už mala neplače, lebo nevonia od vašej voňavky už ju nepestujete🙂)

saxana000
28. apr 2022

@luccija to je take pekne ❤

luccija
28. apr 2022

@saxana000 si milá...deti sú úžasné.Vcera som bola vypomáhať kamarátke v škôlke vypadli jej učiteľky a jedno dievčatko malo tociacu sa sukňu nevedelo do nej vliezť stále sa jej nohy motali a potom mi hovorí to som si kúpila v Egypte aj tebe takú prinesiem🙂potom som pozerala etiketu FF z Tesca🙂

janickacrazy
28. apr 2022

@luccija No tak pritulit, popestovat áno, to robia aj naše učiteľky, keď dieťa plače, ale vyslovene nosiť na rukách to nie.

mia7811
autor
28. apr 2022

@saxana000 to je mlada baba...

mia7811
autor
28. apr 2022

@lienka.7 napadlo ma to...

elizabet173
29. apr 2022

@mia7811 aj mňa to napadlo, či nepotrebuje miesto pre iné dieťa