icon

Problém v škôlke

24. okt 2023

S dcerou zacali problemy v skolke.5rokov ma.
Nie som nejaka extra prisna mama, ale mam svoje pravidla(s otcom sme od seba)

Nerobi problemy ked treba zuby umyt, ist spat, ist domov s ihriska.ma dva kruzky kde problemy s autoritou nema.
Ale ma ju v skolke. Neni sama- ona a jej kamoska. Ked je bez kamosky je to ako tak ok.
Ked su spolu des- dnes volala skolka ze napluli ucitelke do tvare!!! Ja som nebola slova schopna.

Problemy zacali asi pred 3mes ale teraz sa to stupnuje.

Ja vidim problem na strane skolky , ja viem byt sebakriticka ,doma problem nevidim.ci vylety,kupanie ,jazda na bicykli ona je uplne bez problemov.
V skolke sa sustredi ked maluje neni hyperaktivna alebo co ale ta autorita chyba. Riaditelka vravela ze to zacina v skole ca v 10tich rokoch ale nie uz v skolke takyto pripad vraj este nemali

Pochopi to dieta ked jej dam zakaz tv zaco to je ?

Ako s nou komunikovat prosim 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Cely vikend som s nou rozpravala o tom , vie co ma robit a aj tak to nerobi

jana_eyre_2
24. okt 2023

@zuzanapjat 5r dieťa predsa musí vedieť že to je zle chovanie a je jedno či by naplula do tváre učiteľke alebo spolužiakovi.. akože keď nejaký spolužiak napluje do tváre tvojmu dieťaťu tak si povieš no čo asi to moje dieťa vystupuje príliš submisivne?

samimami777
24. okt 2023

Posadila by som si predovšetkým malú , vysvetlila jej že čo spravila bolo veľmi zlé a takto sa správať nemôže lebo je to šikana a pani učiteľka je kvôli tomu teraz smutná a ako by sa dcéra cítila keby jej niekto napľul do tváre. Vysvetlila by som jej že za každý zlý čin je aj následok a vymenovala jej čo na koľko dní za trest teraz nebude mať aj to spravila. A nakoniec by som skočila s ňou po kvetinku pani učiteľke a mladá by sa za mojej prítomnosti ráno musela pekne ospravedlniť pani učiteľke pred všetkými a sľúbiť že nič také znovu nespraví.

zuzanapjat
24. okt 2023

@nyusika mamička s dieťaťom komunikuje. Nikto tu o darčeku nič nepíše. Ostatné si deti trieskajte a vrieskajte a zakazujte. Komunikácia je základ. Dieťa nemá problém so správaním nikde inde, len s konkrétnou dospelou osobou. Chyba teda nie je na strane 5 ročného malého dieťaťa. Jednak je tam zlý vplyv kamarátky a absencia autority u učiteľky. Aj dospelí keby mali šéfa čo nič nepovie keď chodia neskoro do práce, alebo nechodia vôbec, ktorému nevadí, že robia chyby, tak nemôže tu nik očakávať, že všetci zamestnanci budú snaživí a budú chodiť v čas. Jeden si bude plniť povinnosti, druhý bude chodiť neskoro a tretí ho časom opľuje. Lebo môže...

nepic
24. okt 2023

@autor
Síce ťa nepoznám,ani tvoje dieťa,takže určite nestojím na tvojej strane a nezastávam si vás,ale tiež si myslím že je chyba na strane škôlky. To akože pani učiteľky s patričným vzdelaním si nevedia dať rady s jedným päť ročným dievčaťom? Tebe to doma nerobí ,ty si dáš s ňou rady a v škôlke je problém? Potom by tam podľa mňa nemala čo robiť tá "pani učiteľka",pretože je neschopná a nech ide robiť niečo iné.

zuzanapjat
24. okt 2023

@jana_eyre_2 je to dieťa a pod vplyvom kamarátky skúša kam až môže posunúť hranice u submisívnej dospelej osoby z ktorej necíti autoritu a ktorú nerešpektuje.

jana_eyre_2
24. okt 2023

@zuzanapjat čiže na vine je vlastne kamarátka, ktorá je tak isto 5r dievčatko? 5r dieťa si už uvedomuje čo je neprípustné správanie voči komukoľvek..

juliacenc
24. okt 2023

No tak urcite to nebol pluvanec ako si to tu vacsina pritomnych predstavuje, ale skor vyplazenie jazyka a pritom jej vyleteli von aj sliny… no podla mna by si mala vediet jedna skusena ucitelka poradit s dvoma 5 roxnymi dievcatami. A ak nie tak nech ju pani riaditelka posle na nejake skolenie. Problem je, ze u deti nema autoritu a respekt. Tazka situacia… to ze to este nezazili a spravili s tvojej dcery dobreze nie delikventa najvyssieho stupna tak to je samozrejme prehnane…urcite zazili a aj horsie… ale tak treba postrasit rodica aby nieco robil s deckom. No snad sa ti podari jej to vysvetlit. Asi by bolo fajn keby ste sa stretli aj s kamoskinou mamou a dievcatam dohovorili, mozno vyhrazka, ak sa neukludnia pojdu od seba…

zuzanapjat
24. okt 2023

@jana_eyre_2 nechápem čo je tak ťažké pochopiteľné na tom, že dievčatko je pod vplyvom kamarátky, keď doteraz nemalo absolútne žiaden problém. Nemá ho ani doma, ani na krúžkoch. Absolútne nemáme predstavu, z akých pomerov pochádza druhé dievčatko - napríklad kým mamička tohto bola z pľuvanca úplne v šoku, tak v inej rodine možno sem tam otecko pľuvne na matku. To my si môžeme len domýšľať. Deti sú zrkadlom rodičov dosť často a mne sa nezdá, že táto mamička, ktorá sa dcérke venuje a komunikuje s ňou má na ňu taký vplyv.

veronika1754
24. okt 2023

Ja by som hneď nemenila škôlku, pretože to môže byť aj inde v škôlke či škole že nájde zlú partiu. Skôr by som sa zamerala na svoje dieťa a to teda riadne. Zákaz tv je podľa mňa slabý. Jednoznačne sa porozpravať a povedať že napr. týždeň nebudú sladkosti, tv, výlety atď. Vysvetliť že takéto správanie nebudeš tolerovať. Ak ešte raz niečo zákazov bude viac a na dlhšie. Povedať jej že jej správanie ťa hnevá. Učiteľke sa musí ospravedlniť. A pred učiteľkou aj pred dieťaťom povedať že ti má všetko hlásiť. Uvidíš ako sa to vyvinie ďalej. Vysvetliť jej že nemôže sa nechať nahovárať inými lebo bude mať z toho problém že má svoju hlavu tak nech ju používa. Môj syn teda bol už starší tiež začal v škole robiť somariny nie až také ale bolo tiež, pomohlo rozhovor s učiteľkou pred ním keď som povedala pred ním že kľudne mu môže učiteľka jednu pripasať keď sa nevie zmestiť do kože a že mi má všetko hlásiť odvtedy bol a je pokoj.

ivangeline
24. okt 2023

Ako sa sprava na ihrisku. Medzi inymi detmi. Na oslave. S inymi rodinnymi prislusnikmi? ... co keby ju dali do triedy,kde nie je jej kamoska? To by bol za mna adekvatny trest,kt by som skolke navrhla...

autor
24. okt 2023

@juliacenc nie doslova pluvanec nie to je snad kazdemu jasne(asi nie)
S jej mamou som kecala ona to tak hrozne nevidi my sa aj pozname som zvedava no 🙏🏻 akurat robi divadlo lebo zakaz dostala potvora
@veronika1754 nofajne ze sa to vyriesilo u vas….jej kamosky mama zrusila presne aj vylety a ihrisko a vsetko ja som mojej povedala ziadna tv ziadny tablet kym sa nebude spravat a nervuje si v izbe…a nech….skolku by som nechcela menit ved tu uz je dlho ma tu vela kamaratov , ucky su super inak…
@ivangeline oni maju len 1 triedu😒😒
Na ihrisku- sa rada hra sama ale aj s detmi (vacsimi) podeli sa o sladkosti sama od seba podla nalady , ked je na niecom kde musi cakat neni problem,hracky svoje pozicia tiez podla nalady.

Kam na sporty chodi neni su s nou najmensie problemy a to nechapem

kulumulu123
24. okt 2023

Osobne by som skusila oddelit kamosky volila by som inu skolku, ak budu problemy pokracovat aj tam tak vies ze problem je tvoje dieta a nie ucitelky ci skolka. Ja sama vidim ze deti sa spravaju uplne inak ori rodicich a uplne inak ked su rodicia prec - je jedno ci je to opatrovatelka, babka, tetka, skolka... Drzim palce ale to co urobila si dovolit ozaj nemoze, ak to nestopnes teraz tak co budes robit ked bude mat 12/13/15r?? Ta s kludom anglicana vlastne dieta posle do pipiny a ty budes s prepacenim drzat hubu a krok - tiez som mala moznost vidiet na vlastne oci... Ak ozaj nevies ako nato kludne sa porad so psychologom alebo ja neviem ale zakroc kym sa da

autor
24. okt 2023

@kulumulu123 jasne ak by sa to nelepsilo urcite psycholog !
Ano dieta sa sprava rozne u roznych ludi

Teraz mi vravela ze ona nevedela ze sa to nesmie😵‍💫

autor
24. okt 2023

No mamicky tak uz viem kde je problem.
Doma.

Povedala ako to bolo : chceli sa s kamoskou hrat s vodou ucka povedala staci
Vravim jej - a preco si nepocuvala ?
Lebo ona sa chcela dalej hrat

A vravim : aj doma sa stale hras co chces ? Ze ano

A svitlo mi v hlave. My sa hrame co ona chce a ako dlho chce.

Ale ako to zmenim?
Mam sa s nou hrat co ja chcem ??? Alebo ako?

zuzana76
24. okt 2023

@zuzanapjat prosim? halo????? pretoze je niekto dobra osoba, tak iny ho moze oplut, aka absencia autority, povedala len, ze ucitelka je makka, ma dobre srdce. To dieta sa nevie spravat.

zuzana76
24. okt 2023

@zuzanapjat neospravedlnuj to dieta, je to adept na znizenu znamku zo spravania v buducnosti. Mysli, ze mamicka si este v skole uzije svoje.

autor
24. okt 2023

@zuzana76 snad nie snad sa to napravi🫣

zuzana76
24. okt 2023

mas jej urcovat hranice, co zrejme ty nerobis, podla posledneho prispevku. Nemas s nou problem, lebo jej vzdy vyhoves, ty, babka, ktokolvek, ked je sama. lenze v skolke platia nejake pravidla, cize nerepsektuje pravidla.

fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
24. okt 2023

@zuzana76 ano chapem … ale ako urcite hranice ? V zmysle , nechcem malovat chcem puzzle robit?

zuzana76
24. okt 2023

nechcem ta strasit, ale ak si toto dovoli 5-rocne dieta, tak naozaj si myslim, ze bude stale posuvat viac a viac ona svoje pole posobnosti. Keby som mohla, zaviedla by som ta do jednje triedy. Za hlavu by si sa chytala.

fauko
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
24. okt 2023

A svitlo mi v hlave. My sa hrame co ona chce a ako dlho chce.

hraj sa snou, ale nie ako dlho ona chce, ty nemas potreby? Odsuvas svoje potreby kvoli nej? Vyhovies jej vo vsetkom? Kupis jej vsetko? Vsetko u vas doma riadi ona a ide sa podla potrieb malej slecny?

zuzana76
24. okt 2023

ked ti mam pravdu povedat, ja ako matka by som sa pod zem prepadla, keby toto urobilo moje dieta

zuzana76
24. okt 2023

a vrchol je vsetko tu hodit na ucitelku

mooonika1975
24. okt 2023

Trávite čas spolu aktivne ? Alebo ona na kruzku a niekde inde ?

zuzana76
24. okt 2023

@juliacenc predstavujem si normalny pluvanec, tak ako napisala matka

autor
24. okt 2023

@zuzana76 nie neodsuvam od mala som ucila mama je hladna idem jest ,sprcha atd,kupit v potravinach moze 3 veci ked ma 4 musi sa rozhodnut co da naspat(klapne to stale) v hrackarstve nedostane co chce, aaaale mama prosim si pit dam jej pit, mama zima mi je zakryjem ju ,… to je zle?

lukbe
24. okt 2023

A mne toto napadlo už niekde na začiatku. Len som sa nezapajala. Písala si, že sa hráte,ze všetko je OK. Tu je pes zakopany. Ak nie je niečo,ako ona chce,tak ako reaguje doma? Ci to naozaj doma robíš len to, co chce ona a kedy chce ona? Ako potom rešpektuje pravidlá?

autor
24. okt 2023

@mooonika1975 ma 2x tyzdenne kruzok kde problemy Nema , sme vela vonku , vikend plavanie ,bike vse bez problemov