icon

Problém v škôlke

silviachlpekova
3. sep 2020

Dcéra bude mať 3a pol roka dnes bola druhý deň v škôlke,učiteľka hovorí že je neprisposobiva,neposedna, útočí na deti,nespí a vyrušuje iných neviem čo robiť.

Strana
z2
mogaa
3. sep 2020

@silviachlpekova ano to máš pravdu, na druhej strane učiteľka by to neriešila ak by tvoje dieťa buchlo 1x iné dieťa....povedala ti že útočí na deti , treba si s dieťaťom vyjasniť situácie prečo k totu prišlo a ako také situácie riešiť....pokiaľ dieťa robí zle iným deťom, treba hľadať príčinu prečo a vysvetlovať, vysvetlovať, vysvetlovať....

kitycat
3. sep 2020

Nehovori ti to ucitelka informativnym charakterom? Aby si vedela ako sa dcerka sprava v koletive? lebo to na teba vybalila? Ved su to len 2 dni ake zazraky ocakavate aj ty aj ucka? 🙂

terezia1477
3. sep 2020

Som ucitelka v MS a tiez mam tento rok triedu prvacikov, cize najmensich deticiek.. A toto by som teda v zivote nepovedala rodicovi po dvoch dnoch, 😳

ukulela
3. sep 2020

takze u nas prvy den podla uciteliek nespalo ANI JEDNO dieta. moj ma vseobecne problem spavat poobede. mimo skolky uz roky cez den nespi. dnes ze uz viacere, ale nie vsetky, deti spali. jasne, ze je dobre povedat, ako dieta skolku zvlada. ale po dvoch dnoch na rodica navalit, ze ma neprisposobive utocne dieta???? nie je lepsie povedat, ze mala sa zatial len tazko adaptuje, skuste sa s nou pozhovarat, ze v skolke treba pocuvat ucitelku, ze sa s detmi delit o hracky atd .... mala nemusi byt vobec nevychovana, len skratka nemusi zvladat zmenu. moj sa pol roka v skolke hral sam. ale ze sam. dlabal na decka. sam na hojdacke, sam pri stavebnici .... aj to bola jeho forma nezvladania takejto "nutenej kolektivizacie". mala, ked nie je zvyknuta na kolektiv, hlada mozno svoj sposob, ako v nom fungovat. mama je od toho, aby sa ju snazila usmernit a ucitelka zasa aby sa ju snazila do kolektivu zaclenit. nie po 2 dnoch povedat, ze je neprisposobiva....

petulda333
3. sep 2020

@ukulela ale my nevieme co presne povedala. Kludne to mohlo byt inak a matka si to vysvetlila po svojom

ukulela
3. sep 2020

@petulda333 nuz, vychadzam len z apisaneho ... jasne, aj mama musi vediet ohodnotid dieta, ale aj ucitel musi vediet komunikovat. mama tvrdi ze mala zatial takto nereagovala - tak je jasne, ze je zaskocena.

petulda333
3. sep 2020

@ukulela lenze raz napisala ze na ihrisku vyhanala deti z hojdaciek a potom zas, ze sa normalne hraju. Ktovie. Ja nevidim nic zle na tom, ze ju upozornila. A matka to musi s dcerou tiez poriesit

letfenixa
3. sep 2020

@amanta5 z právneho hľadiska sa vylúčiť nedá, že sa robí rôzny nátlak, to je iná vec

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

@mogaa ona ich nebije ona ich posiela preč.

amanta5
3. sep 2020

@letfenixa veď píšem, že formálne sa to nedá. Ale deje sa to, a pomerne často bohužiaľ.

andreatytler
4. sep 2020

@silviachlpekova Mne sa nepozdava to ako ucitelka opisala dceru ze:

neprisposobiva - to sa podla mna neda povedat po 2 dnoch. Treba jej dat viac casu aby sa prisposobila novej sitacii,

neposedna - Dokaze 3,5 rocne dieta ovladat svoju neposednost? Ked nema chut sediet, da sa to naucit v tomto veku... neviem lebo mam malinke dieta. Pytam sa a zaujima ma to.

utočí na deti - toto je dobra kritika, toto by sa malo urcite prebrat s dcerou

nespí a vyrušuje iných - neviem ako ste to mali doma so spankom. Mozno mate spanok v inom case ako skolka a snazit sa to zosuladit... ale tiez je mozne ze nedokaze spat lebo je v novom prostredi, treba jej nechat viac casu. Alebo su deti ktore proste cez den spia velmi malo alebo vobec. Co maju potom robit pocas spanku? Ja zijem v Kanade a robila som prieskum jasliciek a som sa na to pytala a povedali mi ze nikoho nenutia spat ze ak dieta nechce spat, najdu mu nejaku tichu aktivitu. A to je podla mna spravne. Alebo je mozne naucit take male dieta aby len tak ticho lezalo celu hodinu alebo aj viac ked sa mu spat nechce? Neviem... pytam sa.

eva112014
4. sep 2020

@silviachlpekova A keď niekedy na ihrisku vyhnala deti, ty si ako reagovala?
Toto má potom z domu. Alebo na ihrisko nechodíte? Tam sa učia deti. Čakaj, nie si na rade. Toto sa nerobí ..., nehádž piesok, kamene ...., nebijeme sa. Ihrisko je miesto, kde sa dieťa učí.
Zase, keď je tam učiteľka s XY ročnou praxou v škôlke tak vie zhodnotiť to dieťa. Ale po 2 dňoch by som ešte verdikt neposedné, neposlušné ... dieťa by som nevyslovila aj s XY praxou v škôlke.

hettinka
4. sep 2020

@silviachlpekova neviem, či si pani učiteľka vybrala vhodne povolanie. Po 2 dňoch takto zhodnotiť dieťa, to je iný “odborník”.

beatrix85
6. sep 2020

@mogaa no ja mám zas problém s učiteľkami, pretože vôbec nechcú komunikovať. Nič nechcú povedať, nedá sa s nimi. Len vyháňajú rodičov. Môj syn sa v škôlke nudí a tak je hyperaktívny, inak je dobrý, neplače, nie je zlý k deťom, len furt behá a rozpráva a to sa im nepáči. Lebo syn bol naučený že cez deň pracujeme, pomáhal mi, vypracovali sme pracovné listy, čítali si knižky, chodili von. V škôlke nemajú knižky, púšťajú im televízor pred spaním, nie aby im čítali knižku, von chodia len na krátko a aj to len na dvor. potom im samozrejme poobede nespí, nemá žiadne podnety, ktoré by ho unavili. Som nespokojá. Je to len taká odložovňa detí. Ani ich nepodporujú v tom čo vedeli, slušne sa pozdraviť, poďakovať, poprosiť, obliecť, obuť, umyť zuby si vie syn sám a že vraj to nebudú robiť aby si nevypichol zubnou kefkou oko. No hrôza😡

mogaa
6. sep 2020

@beatrix85 teraz rodičov ani nemôžu púšťať do vnútra, nanajvýš do šatne alebo chodby...mala si skúsiť ho preložiť do inej škôlky, teraz už nič, nanajvýš súkromná....čo viem tak u nás v meste deťom nikde nepúšťajú TV , v štátnych škôlkach sa deti hrajú každý deň aspom na dvore....

mogaa
6. sep 2020

@beatrix85 a teda v každej škôlke aspom u nás v meste vyžadujú po deťoch akú takú samostatnosť....či v jedení , neskôr v obliekaní.....teda samozrejme už u najmenších, tým pomôžu ale učia ich samostatnosti, aspom bundu si obliecť, čiapku na hlavu, obuť sa....so zapínaním a zaväzovaní šnúrok pomáhajú....tí starší sa už samozrejme obliekajú sami....

luccija
6. sep 2020

@beatrix85 zuby sa teraz neumyvaju kvoli korone.Vacsinou sa chodí len na dvor.19 deti má podnety a zaspi a tvoj nie?tak ho buď ráno o hodinu skôr, alebo vymen skolku toľko kritiky.Este som nepočula, že by v škôlke nemali knizky

hettinka
6. sep 2020

@beatrix85 koľko už chodí do škôlky. Tieto 3 dni, alebo už dlhšie?
Lebo ak 3 dni, deti sa ešte adaptujú a naši napríklad prvé 2 týždne von chodili len na terasu, kým sa spoznali lepšie. A telku im nepúšťali, čítali im, alebo rozprávky z CD. Knižky im môžete aj priniesť sponzorsky, keď nemajú..,

amadea3
6. sep 2020

mne tak povedala nova, mlada ucitelka o dcerke po 5dnoch skolky, ze je agresivna a zakerna. Neskor sa mi za to aj riaditelka ospravedlnila- ze toto by nikdy ucitelka o tak malom dietati po tak kratkej dobe nemala povedat. Dotycna ucitelka po par mesiacoch aj odisla. Moja mala teraz chodi tretim rokom a je to jedno zlate dieta, nie su s nou problemy, pani ucitelka ju vzdy chvali...ale mna to co mi povedala vtedy ucitelka do dnesneho dna zaboli, ked si na to spomeniem... Podla mna tvoja dcerka len nevie spracovat tu nahlu zmenu v jej zivote- vela sa rozpravajte, mojkajte... a verim ze sa to do par tyzdnov zlepsi 🙂

lianka123
6. sep 2020

@silviachlpekova a teraz si to zober z druhej strany, ty vychovas slusne dieta, co poslucha, ma hranice, sprava sa slusne v skolke a pride niekto ako tvoja dcera, je drzy a nahana to tvoje dieta prec z hojdacky etc. Tak asi problem neni skolka ani ucitelka, problem je ze si ju nevychovala

Strana
z2