icon

Problémová adaptácia v škôlke

ivkau
14. sep 2012

Mamičky mam na Vás prosbu, už si neviem poradit s mojou malou, je strašne naviazana namna, a v školke je to katastrofa, vydrží ričat cele dopoludnie.Už som vyskušala možne aj nemožne aj vyhražky aj sluby aj neviem čo a nič, vkuse riči. 😖

Strana
z2
andula31
18. sep 2013

Dobrý večer, máme podobný problém. Dcérka má presne tri roky - na začiatku septembra nastúpila do škôlky. Prvý týždeň prebehol ako- tak . Ráno veľký plač, večer pri zaspávaní vyjednávanie ako nechce ísť už nikdy do škôlky a tak. Ale vraj sa cez deň pekne zapájala do aktivít, hrala sa, všetko zjedla a aj poobede - síce neskoro - ale zaspala. Potom však ochorela, týždeň som ju mala doma. A teraz ako začala chodiť od pondelka je to uplná katastrofa!!! Ráno rev, doslova REV, cez deň vraj mrnčí, nechce jesť ani spať a vždy keď po ňu idem, počujem už z chodby ako plače a volá "Mami kde síííí!" 😢 - To ale ešte nevie, že som prišla samozrejme. Tak mám z toho zmiešané pocity. Zvažujem dávať ju do škôlky iba do 12:00- Mám túto možnosť - zatiaľ budem cca 2 mesiace ešte doma a nie v práci. Pomohlo niekomu skrátiť na určitú dobu čas v škôlke? Ďakujem za každú odpoveď.

nicinka0
20. apr 2016

Dobry den prajem, pozeram, ze posledny prispevok bol z 2013 :D tak snad uz mate vsetky deticky zabehnute v kolektive v skolke ... u nas zacali byt problemy ... prvy tyzden, ked deti nastupovali do skolky bol nas chory ...nastupil az druhy tyzden ...hned prvy den v skolke na prechadzke spadol a nevedeli ho utisit - nastastie prisiel mm ...druhy den ostal az k obedu ... ale zevraj plakal cely den od rana ...ucitelka uplne neochotna, ze takto to nepojde ...pozeram na nu - ze ved je len druhy den v skolke ...dnes sme ho nechali ani nie 2 hodinky a ze tiez tam plakal ze chce maminku ... a pritom ma 3 a pol roka ... ked pridem uplne vysmiaty ...ziadne ine problemy nie su - zatial - len ten plac :((( nepaci sa mi vsak pristup ucitelky, ze hned sa snazi, ze proste sa neadaptuje a pritom po ani nie 3dnoch robi taketo zavery ...pride mi to tak, aby mala pokoj .... nechapem a som z toho dost smutna, nakolko sme sa tesili do skolky ... neviem co robit ...keby mi tam vydrzal aspon do obeda - bolo by super ... nvm ci si vybavit termin a porozpravat sa s ucitelkou al. ako ... nechcem aby ho hned vylucili ... dakujem za kazdu radu - skusenost ...

Strana
z2