Problémy s adaptáciou detí v škôlke
Naša dcérka nechce v škôlke spať,v škôlke bola len 6 krát,na koľko po týždni ochorela a aj to čo tam bola 5 den,sa na ňu učiteľky sťažovali že ich nepočúva …že ak to pôjde takto ďalej,budeme si musieť pre ňu chodiť už na obed , že jej máme dohovoriť 🤦♂️3 ročnej mám ako dohovoriť 😖😖😖ja a aj manžel pracujeme ,tak si to neviem predstaviť 😖🤦♂️🤦♂️prvé 2 dni všetko bolo ok ..ako som ja fakt taká divná, alebo oni nie sú normálne aby chceli od dieťaťa čo je v škôlke 5 den a je pre ňu všetko nové,ich poslúchala na slovo 🤷🏼♀️🥴a dnes že nechcela spinkať,len keď ju držali za ruku ..že rušila druhe deti a že ak to pôjde takto ďalej,tak to bude treba riešiť 😖🤦♂️🤦♂️už mám nervy na celú škôlku a som sklamaná,pýtajú učitelia vyšší plat ale čo chcú od takého malého dieťaťa,po 6 dňoch čo chodi do škôlky 🤦♂️🤦♂️Kde je ich individuálny prístup ?!A adaptácia im nič nehovorí ?!??
Mas pravdu, su na hlavu. Ja som tiez ucitelka v MS a ma 3 mesiace na adaptataciu. Je to bezne ze deti zo zaciatku nepocuvaju, placu alebo sa urazaju ci hnevaju. Je to onicom ked to robi 20 deti naraz to je pravda ale zial tak to je. Za mna su lenive 😅👌.
@ar3m1s však lenivé ☹ veď to nie je normálne aby sa vyhrážali po 5 dňoch že bude môcť chodiť len na poldennú starostlivosť ☹ majú učiteľky na to nárok ?
@lucia0211 ono je to o pristupe..dcera chodila od 2r do sukromnych jasli,17deti a 4 ucitelky,mali deticky od 1 roka a aj 3 autistov.a cuduj sa svete,vzdy si poradili.volali len vtedy,ked to bolo velmi zle,napr.dieta neprestajne plakalo x hodin v kuse,odmietalo tekutiny aj stravu.nespavcov riesili v inej miestnosti,mali 2 spalne a hernu(aj v herni lehatka ak by si to dieta rozmyslelo).
V statnej skolke je vsak problem,ze je casto na 25 deti len 2 ucitelky,a ak 10 deti chce lezat a drzat za ruku,nie je to mozne.ak tam nie je moznost oddelit nespavcov do inej miestnosti a spravanim rusi ine deti,vela toho nezmozu 🤷♀️
Ja nechapem toto- dieta musi spat 😵💫😵💫
Moja bola v sukromnej (at) deti co spat chceli mali miestnost k dispozicii ,zbytok bol v druhej miestnosti a citali im resp robili cinnosti pri ktorych deti museli byt po tichu.
A nie toto nutenie ,to je hrozne .
@lucia0211 toto je moja nocna mora, bojim sa toho, ze budem pracovat full time a mi budu chciet druheho syna poslat naspat domov... vtedy uz nebudem na RD, aby som to mohla zachranovat...
V tejto diskusii pani riesila nieco podobne, aj to vyriesila (na moj vkus dlhymi laktami, lebo tam bolo zrejme, ze jej dcera ma nejaku dg a nebola vsetko vina uciteliek): https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/moja-dcera-budi-deti-v-skolke/?page=3&scrollto=last
Hlavne pozri poslednu stranku diskusie, tam myslim, ze bolo riesenie napisane
Chápem ťa. Tieto témy sa často opakujú. My sme investovali do súkromnej škôlky a bolo to najlepšie rozhodnutie. Syn tiež plakal a vymýšľal teda dosť, až sa učiteľky zapotili, ale nikdy nám nedali najavo, že ho máme zobrať preč, snažili sa s ním pracovať. A podarilo sa, syn má na škôlku pekné spomienky. Chápem ak niekto naozaj naozaj nemá financie, ale ak je to možné, určite zvážte dobrú súkromnú škôlku . Reči, že jej máte dohovoriť namiesto toho, aby si ony o nej hľadali cestu je neprijateľné. Môžu ísť robiť inde keď ich nebaví pracovať s deťmi. Sú to ľudské bytosti, nie čísla v tabuľke. Do čoho má človek investovať ak nie do vlastného dieťaťa?
Deti su par dni v skolke.... nemoze si zobrat nejakeho plysaka na spanok, ktoryby jej to pomohol prekonat?
Adaptačné obdobie by malo byť dlhšie, teda u nás 2 mesiace, ale ja mám syna v súkromnej MŠ. Nastupoval tiež tento rok, bude mať 3 roky, ale keď nechce spať (nie je sám), tak sa normálne môžu hrať v herni, nenútia ich.
On si každý deň berie hračku, bez nej by nevydržal. Tiež sa stane, že neposlúchne na slovo, ale on je žihadlo, ale nerobiaz toho učiteľky vedu.
U nás je problém jedlo, je hrozne prieberčivý a zje toho naozaj málo.
@lucia0211 u nas je adaptacny 3 mesiace. A ano ke to aj o spolupráci rodičov. Ty nemôžeš čakať ze učiteľky za teba vsetko vyriešia. Čiže ti davaju spätnú väzbu aby si bola informovana ze tvoje dieťa to zatial nezvlada dobre. Chce to čas. Môže sa stať ze ju môžu aj vylúčiť ked nebudete spolupracovať.
@lucia0211 ..nechcela spat, len keď ju držali za ruku… Asi tým učiteľkám nerozumiem, ak by toto malo pomôcť, prečo ju tu chvíľu nedržia, drobceka malého? To už je ozaj taký problém? Nemám rada argumenty, ak by toto robili pri všetkých deťoch.. nikdy nemusia veci robiť pri všetkých deťoch, len pri niekom, to je o ochote a o ich prístupe.
@ar3m1s však lenivé ☹ veď to nie je normálne aby sa vyhrážali po 5 dňoch že bude môcť chodiť len na poldennú starostlivosť ☹ majú učiteľky na to nárok ?
@lucia0211 preto som si dala este 2.5mesiaca volno po nastupe do skolky aby som bola k dispozicii a nie sup do skolky a sup do prace a dieta sa v skolke moze aj zosaliet
Ale niekedy sa neda no, tak dohovor snad dieta rozumie a rozprava, rozpravas sa s nou o skolke? S ucitelkami? Ci ti vybafnu hned , ze nepocuva?
To je statna skolka predpokladam, presne pre taketo typy uciteliek a neskutocne velke pocty deti v triedach ktore potom nevedia tie ucitelky ukocirovat a bez toho aby ich poslichali na slovo ako psy som si vybrala sukromnu skolku s 10 detmi v triede, ani euro zatial nelutujem a teda platim dost vela

Mas pravdu, su na hlavu. Ja som tiez ucitelka v MS a ma 3 mesiace na adaptataciu. Je to bezne ze deti zo zaciatku nepocuvaju, placu alebo sa urazaju ci hnevaju. Je to onicom ked to robi 20 deti naraz to je pravda ale zial tak to je. Za mna su lenive 😅👌.