icon

Problémy s pomočovaním po nástupe do škôlky

kikadzi
25. sep 2025

Ahojte dcéra mala začiatkom 1.5 2 roky. Začala chodiť do škôlky, ale hrozne sa mi začala popiskvat. Čo bola už aj na noc odplienkovana sa stáva teraz často že aj v noci sa popisala predtým sa to stalo tiež ale veľmi raritné. Teraz pozerám každú noc či nieje popisana a zo 7 noci je v priemere 5/6 popisana. Plus v škôlke keď sa nepopísa alebo doma tak je to úspech. Mám pocit akokeby sme ju znova učili odplienkovat. Včera mala 1. Deň od kedy bol ten problém že v škôlke som nedostala veci v sacku. Inak stále. Mal niekto podobný problém? Čo robiť?

anonym_8d669e
25. sep 2025

@kikadzi v prvom rade jej vysvetliť, že musí ísť cikat pred spaním v škôlke, lebo toto sa deje deťom, keď nejdu cikať, pri spánku sa uvoľnia a pustia - popros učiteľku, nech ju odsleduje.
V druhom rade pocikanie v noci môže byť psychického rázu v súvislosti so škôlkou (nie, nemusí sa jej tam nič zlé diať) alebo s tým, akú pohodu máte doma (stačí stres, že ide spať neskôr ako zvyčajne). Skús ju dať spiacu cikať okolo 10-11 večer s uvidíš, či to pustí. Ja som tak musela dávať synov cikať do 4.5r, ale vďaka tomu mali noci suché.

pribinak
25. sep 2025

Pochybujem že by ju v škôlke nedali vycikat pred spánkom

Podľa mna je dcerka proste nezrelá na škôlku a toto je jej stresová reakcia
Asi by som ju nechala doma dlhší čas. Hľadala možno opatrovateľku, skrátila si úväzok v práci, …

anonym_33236e
25. sep 2025

Keď je dieťa nie zrelé na škôlku s môže a začať pocikavat.
Je to stresová reakcia.Mam to od psychologicky.Pretoze sme tým žiaľ prešli. Riešili sme to tak,že chodila na doobedu. Doma sme s tým problém nemali až po nástupe do škôlky.

anonym_33236e
25. sep 2025

@kikadzi Často to býva ako stresová reakcia keď dieťa nie je ešte citovo zrelé do predškolského zariadenia.

david175
Odpoveď bola odstránená
anonym_cf47f2
25. sep 2025

Az mi je na vracanie z tvojich synonym…mas o koliecko menej ze tak na nu hovoris? 🤮 - hovori sa CIKAT !!!!

anonym_c2b420
28. sep 2025
@pribinak

Pochybujem že by ju v škôlke nedali vycikat pred spánkom

Podľa mna je dcerka proste nezrelá na škôlku a toto je jej stresová reakcia
Asi by som ju nechala doma dlhší čas. Hľadala možno opatrovateľku, skrátila si úväzok v práci, …

@pribinak ty musis vsade vsetko komentovat 🤦‍♀️ uz mi to je smiesne ze pod kazdym prispevkom alebo diskusiou vidim tvoje meno