Prosím o recenzie na MŠ Sibírska vs MŠ Jeséniová, Bratislava.

gab1sol
23. okt 2019

Ahojte. Budeme sa sťahovať do BA. Dcéra bude mať krátko po sťahovaní 4. narodeniny. Aktuálne chodí do škôlky v ZA. V BA budeme bývať na novovzniknutej ulici, ktorá ešte nespadá pod žiadnu škôlku, takže ani v týchto dvoch škôlkach mi nevedeli povedať, kam budeme patriť. No, odporúčili mi dať na jar prihlášku do oboch (lokalitou by sme mali patriť asi pod Kolibu, ale bližšie máme Sibírsku).
Nájdem tu mamičky, ktorých deti aktuálne chodia/chodili do týchto škôlok a vedeli by mi dať nejaké recenzie? (Čo som našla na nete, tak sú dosť neaktuálne) Pripadne, viete mi odporučiť nejakú škôlku? Žiaľ, škôlka v ZA je pre dcéru šitá ako na mieru, je tam šťastná, spokojná, pani učiteľky miluje. A ja stresujem, ako bude znášať túto zmenu, preto by som pre ňu chcela to najlepšie.

andrad
22. feb 2021

Ahoj, moja dcera chodila do oboch, ale to su uz 4roky, boli to super skolky obe, aj co sa tyka prostredia vonku, aj uciteliek, aj aktivit pre deti. Sibirskou myslis asi MS Pioniersku. Jedine v com bol rozdiel, bolo zlozenie tried - na Kolibe boli zmiesane deti rozneho veku, ale to sa mohlo zmenit. Na Kolibu co viem, beru deti len ak byvaju na Kolibe, nestacilo trv.bydlisko v Novom Meste. Snad napise aj niekto, co ma aktualne skusenosti. Ja som bola nadmieru spokojna.

gab1sol
autor
22. feb 2021

@andrad ahoj. Aktuálnu skúsenosť už máme. Pod Sibírsku patria Pionierska, Šuňavcová a Legerského. Všetky tri sú pri sebe. My sme však už za traťou a to je už Koliba a tam aj nakoniec patríme. Dcéra tam už chodí, resp. aktuálne nechodí a je doma. Za ten krátky čas, čo tam chodila, tak všetko bolo v poriadku, je zaradená do anglickej triedy, viac-menej sme so škôlkou spokojní a asi sme vybrali správne. Aj keď na škôlku v Žiline sa to nechytá (možno pre to, že sme boli na tú žilinskú zvyknutí).

andrad
22. feb 2021

@gab1sol tak držím palce 🙂 nevšimla som si rok, a vyskočilo mi to medzi novými diskusiami 😀🙈

janasz06
15. mar 2021

@gab1sol dobrý deň mohla by som sa info ohľadom učiteliek v škôlke?Aké máte skúsenosti prosím?Pomáhajú detičkám s obliekaním,aký majú prístup k výchove?ak by ste mohli trochu viac popísať dakujrm

gab1sol
autor
15. mar 2021

@janasz06 dobrý deň. Ťažko sa mi súdi, lebo podľa mňa každý má iné očakávanie. Druhá vec je, že aktuálne je to iné, nakoľko doslova deti odovzdávame pri dverách a ideme preč.

Dcéra bola z predchádzajúcej škôlky naučená samostatnosti, takže ona to zvláda bez problémov. Ale keď som videla cez dvere pri vyzdvihovaní detí, tak bez problémov pani učiteľka pomohla obliecť bundu, obuť topánky... Ale je tam z ich strany snaha, aby sa deti naučili samostatnosti (vrámci možností samozrejme).
A čo sa týka konkrétnych pani učiteliek, dcéra chodí do anglickej triedy, kde je momentálne Katka a Pavla a dcéra ich má rada, sú priateľské, aj to učenie je takou hravou formou. Samozrejme, aj ostatné pani učiteľky, čo vidím, keď sú deti vonku pred škôlkou... No, môžem to posúdiť len za tri mesiace, keďže aktuálne sú deti viac doma ako v škôlke.

Ale v konečnom dôsledku som spokojná so škôlkou.

janasz06
15. mar 2021

@gab1sol ďakujem pekne za názor 😊

janasz06
15. mar 2021

@gab1sol ešte by som sa rada spýtala ako je to tam s tými zmiešanými triedami?Majú tam 3rocakov s 4,5 6rocakmi.Toho sa trochu desím šikana od starších žiakov papulovacky apod nemáte o tom info ako to riešia tie učiteľky?
A ešte si neviem predstaviť ako tam prebieha to vyučovanie keďže 3rocak sa učí tvary kdežto 6rocak potrebuje zase čosi iné toto si neviem dobre predstavit