icon

Prvá rodičovská schôdzka v škôlke

26. aug 2025

Mam za sebou prve rodicovske v skolke kedze synak nastupuje 1.9. prvykrat . Adaptacii sa nebojim ide tam z jasli .. ideme k veci … Myslela som si ze to bude formalitka co detom doniest plus poplatky ohlasia a dovidenia. Realita moji drahi bola taka , ze som si myslela ze po 2,5 hodinach idem na flasku prosseca sama . Uz vopred pevne verim , ze s tymi ludmi (vacsinou) sa neuvidime ani rano pri skrinkach😂👌🏻Otazky ŠIALENÉ A CHORÉ 👌🏻
Prva mamicka “ moja dcerka bola zvyknuta v rakusku len na ciste bio masielko môžeme nakupit zasoby masielok aby mala natrete vami zvlast?” Riaditelka zbledla a hovori ze nie ze je sa to co je na jedalnicku. Dalsia “miesto darcekov pre deti ziadna sladkost ale bio konzerva kde si vypestuju fazulu” ideme dalej ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” riaditelka zas vysvetlila ze stavba povolila takto a je to v pohode a ten furt dookola ako si nezela aby jeho dcera chodila na wc skupinovo atd … o foteni deti do sukromnej skupiny ani nehovorim to zase dalsi experti ze si nezelaju aby ich deti boli hoci aj v nasej uzavretej skupine rodicovskej fotene ucitelka vystluje ze zakryje tvare ani to😂 takze fakt retardacia 80% - podotykam vacsina ludi vystudovani lekari velka vacsina ale ja mam pocit ze cim vyssi titul tym viac im to na tie hlavy … este sa ma konat piknik pre rodicov neeeeeexist proste … mozno budem kamoska a tymi co sa nepytali sracky . Preco su ludia takyto povedzte mi…. sialeni🥵🙄a este jedna vec “ja by som sa chcela opytat , v školke je taký nepisany standard detska kuchynka viete mi ukazat ci mate .. (riaditelka tu za mnou) aha okey v poriadku ano ano to som chcela to je taká tradičnosť”……..👌🏻🫠

Mali ste rovnake zazitky ?

Strana
z4
sara07
26. aug 2025

no ja som bola tiež z časti mamičiek totálne na prášky a ano odsledovala som si kedy je vzduch čisty v šatni , to inak nešlo
nie raz som ostala zaseknuta v užase ale po prvom dietati som vedela že mlčati je zlato, najhoršie že niektore kraviny ako schovavanie v škôlke ked idem domov a utekanie chceli opakovat , ma išlo šlahnut , tak ked niekto ma čas sa ráno 15 min hrat hru kde je a ja ho nevidím tak OK , že sme sa tam nešli pohnut a oni si tam akože hrali schovavačku detail 😂😂
rovno sa spýtaj či máte náhradnu škôlku cez prazdniny, lebo to nie je samozrejmosť žial

anonym_9d2075
26. aug 2025

@anonym_autor napíšem ti len k tým fotkám - áno, zverejňovanie fotiek (ani v súkromnej skupine) si neželáme ani my s mužom. Pri našich deťoch sme dali súhlas presne takto - len v rámci školy, žiadne zverejňovanie nikde a bum - suseda mi prinesie regionálne noviny a tam synova fotka na ktorej bol sám cez pol strany. Nie, ďakujem, radšej vôbec ak si to nevedia ustriehnuť.

autor
26. aug 2025
@sara07

no ja som bola tiež z časti mamičiek totálne na prášky a ano odsledovala som si kedy je vzduch čisty v šatni , to inak nešlo
nie raz som ostala zaseknuta v užase ale po prvom dietati som vedela že mlčati je zlato, najhoršie že niektore kraviny ako schovavanie v škôlke ked idem domov a utekanie chceli opakovat , ma išlo šlahnut , tak ked niekto ma čas sa ráno 15 min hrat hru kde je a ja ho nevidím tak OK , že sme sa tam nešli pohnut a oni si tam akože hrali schovavačku detail 😂😂
rovno sa spýtaj či máte náhradnu škôlku cez prazdniny, lebo to nie je samozrejmosť žial

@sara07 🥵🥵

belllinka
26. aug 2025
@anonym_9d2075

@anonym_autor napíšem ti len k tým fotkám - áno, zverejňovanie fotiek (ani v súkromnej skupine) si neželáme ani my s mužom. Pri našich deťoch sme dali súhlas presne takto - len v rámci školy, žiadne zverejňovanie nikde a bum - suseda mi prinesie regionálne noviny a tam synova fotka na ktorej bol sám cez pol strany. Nie, ďakujem, radšej vôbec ak si to nevedia ustriehnuť.

@anonym_9d2075 a co ze bol v novinach? Ma z toho traumu on alebo vy? Alebo co sa stane, ak bude fotka v skupine? Uz sa z toho nezblaznite

hopatko
26. aug 2025

@anonym_autor toto som zazila v sukromnej skolke, kde si ludia mysleli, ze za peniaze si kupia naozaj vsetko, len rozum nie, vskaze. Chvalabohu v statnej skolke, v malom meste, kde sme ako rodicia este spolu vyrastali, boli viac menej aj normalni.
Ale chapem ta, takato je teraz nasa spolocnost.

kris_tin257
26. aug 2025

Haha to sú dôvody prečo u nás na rodičovské chodí len manžel a zo spoločnej skupiny na WhatsApp som sa vymazala 😂 rozum mi zastával veľakrát

cecilia29
26. aug 2025

Ja som toto nezažila, ani v škôlke a ani v škole. A teraz som bola vedúcou taboru , bola som varovana koordinatorkou , že také niečo sa deje bezne. A musím povedat, že som mala skvelých skvelých rodičov. Fakt. Možno záleží od mesta. My sme v malom meste.

anonym_9d2075
26. aug 2025
@belllinka

@anonym_9d2075 a co ze bol v novinach? Ma z toho traumu on alebo vy? Alebo co sa stane, ak bude fotka v skupine? Uz sa z toho nezblaznite

@belllinka odporúčam pozrieť...

https://www.youtube.com/watch?v=F4WZ_k0vUDM

Nie je to nič pekné, no žiaľ nie je to fikcia, deje sa to a my ako rodičia máme tú moc zabrániť tomu.
alebo spísané hrozby v slovenčine
https://bezpecnenanete.eset.com/sk/rodicia-a-de...

anonym_1b4822
26. aug 2025

ja som zostala prekvapena ked maminy chceli aby sa do sukromnej FB skupiny fotilo jedlo ktore deti v ten den jedia- cize desiata, obed, olovrant aby boli pofotene priamo na tanieroch😂😂 moznoze by sa to aj dalo v malych sukromnych, ale v statnej skolke neexistuje aby sa to stihalo fotit a postovat. Vo vseobecnosti suhlasim s autorkou, niektori rodicia su riadne prepnuti a obdivujem vsetkych ucitelov, lekarov atd ktori musia pracovat nielen s detmi, ale aj ich podarenymi rodicmi

lucia13022023
26. aug 2025

Ježiš🤭 my sme mali rodičko a úplne v pohode všetko 🤣 až som bola prekvapená...

anonym_f8b7c7
26. aug 2025
@anonym_9d2075

@anonym_9d2075 tiež nezverejňujem žiadne foto rodiny na nete, ale ako chceš zabrániť tomu, aby niekto neodfotil tvoje dieťa na výlete zo škôlkou, školou, vystúpení, na nejakej vedomostnej súťaži, pri športe, v parku, na ihrisku...nie cielene, ale v skupine detí. No nijako.

anonym_27255f
26. aug 2025

Moj chodi do skolky na dedine kde 20 mamiciek z dediny dávame deti vsetky sme kamošky 😁 takze nie take veci nepoznam

katkaseiner
26. aug 2025

fiha, zda sa ze moji chodili do jednoduchej normalnej škôlky bez blaznivych rodicov...ale som sa aspoň zabavila

januska12323
26. aug 2025

Keď sa toto dokážu opýtať na informačnom stretnutí neviem čo budú dokazovať keď sa budete musieť na niečom dohodnúť. Nabudúce si daj víno ešte pred vstupom do škôlky 😁

luccija
26. aug 2025
@kris_tin257

Haha to sú dôvody prečo u nás na rodičovské chodí len manžel a zo spoločnej skupiny na WhatsApp som sa vymazala 😂 rozum mi zastával veľakrát

@kris_tin257 môj muž chodí dcére na gymnázium, lebo pracuje vedľa a ženy toto len v inom duchu je aj na rodičovskom pre 16-17 r deti🤣ale on tam chodí rád vzdy povie, že si myslel, že doma príliš riešim veci, ale vraj som slabý odvar😉

@anonym_autor rok aj pol som pracovala v školke deti boli výborné, ale predstav si tých rodičov čo ti každý deň hovoria požiadavky, ponosy, či si môže syn ísť odpit z fľašky s džúsom čo má v skrinke a podobne.Jeden chlapec nosil do škôlky Kinder čokolády a potajomky dával ostatným, keď ležali v posteli všetko špinavé.Rodicia tvrdili, že nevedeli čo na v ruksaku v skrinke.Boli zakázané kvapky do nosa, Labello na pery, dievčatko si na dvore maľovalo matkinym rúžom pery aj spolužiačku.
Prečo chlapec musí cikať po stojacky na tomto riaditeľka trvala atď.To je len začiatok na to sa priprav.My teraz budeme mať stužkovú po posl.rodicovskom som povedala, že mali ísť radšej na výlet či chatu ako spĺňať rozmary matiek.

vevesh
26. aug 2025
@anonym_9d2075

@anonym_9d2075 no, ono sa takato ziadost vie dostat aj uuuplne inym smerom. Namiesto "zamazania tvare" na fotkach, bolo moje dieta cely cas v skole vyclenovane- nemohlo robit take aktivity, lebo sa foti. Nesmie ist tam, lebo sa foti. Nemoze byt v skupine, lebo sa foti....a na toto som dosla az ovela neskor, ze kvoli jednemu nesuhlasu si ucitelka naslapla na mobing v triede.😬😬😬a o tom potom, ze dieta nema ani jedinu fotku (!) z danych skolskych rokov, lebo som nedala suhlas na fotenie...🙄🙄

derdia
26. aug 2025

@anonym_autor ano presne takýchto rodicov je plný modry konik. 🤣🤣🤣
To nie ze deti sú blbé... Ale rodicia sú blbý. Alebo hlúpy... Alebo si myslia že sú niečo viac...
Presne pre toto vďačím učiteľom ze ich ešte nejakých mame... Ze s týmito primitívny mi rodičmi dokážu komunikovať... Lebo ja by som ich trieskala po hlave.
Ľutujem ich... Presne pre týchto bláznov.... Ze musia učiť ich deti.

anonym_f8b7c7
26. aug 2025
@anonym_9d2075

@anonym_9d2075 priprav sa na to, že v škole majú mobil takmer všetky deti, nie je možné ustriehnuť, kto koho kedy fotí a kde to zverejní. Na krúžkoch to isté. Netvrdím, že som z toho nadšená, ale prijámam to ako fakt, lebo veľa s tým nenarobím. Je doba na niečo úžasná, na niečo hnusná

anonym_f8b7c7
26. aug 2025

@anonym_autor premotivované teľce

mircalla
26. aug 2025

Nastastie nie, u nas su celkom normal. Ale tiez by mi jeblo

zuzikak
26. aug 2025

ale prosim ta sa na to vykasli. Tvoje dieta chodi do skolky. Nie si povinna sa rozpravat s inymi rodicmi (ani byt ich kamoska). Na co si komplikujes zivot tym kto-co povedal. Rano sa slusne pozdrav, usmej sa aj ked vidis, ze je jasne niekto prepnuty, rozluc sa so svojim dietatom a utekaj odtial akoze sa ponahlas do prace alebo poobede mate program tak sa tiez ponahlas. Na to, ze niektorym to dobre drbe v hlave na to je tam riaditelka (a je mi jej luto) aby si s takymito rodicmi poradila. Bio masielko ? Nuz takto sa veci maju u nas. Nie sme v rakusku- u nas su taketo standardy. Ak sa rodicovi nepaci, moze si najst skolku, kde mu budu schopny vyjst v ustrety ako si len bude priat. Teba sa to netyka. Nemusis ani nikomu vysvetlovat svoj postoj a nazor. Ak budes mat nejaky problem ty, ries s ucitelkou alebo riaditelkou. Co sa tyka fotografii samozrejme toto je troska ina doba a kedze maju rodicia moznost odmietnut, tak odmietnu. Aj to je v poriadku. Oba nazory maju svoje pravo (preto sa ta moznost poskytuje). Opakujem sa - je to na riaditelke a ty sa tym netrap. Tvoje dieta tam bude len par rokov a potom nastupi do skoly, kde to bude fungovat zas inak.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
banalu
26. aug 2025

A presne tieto osoby - bio masielko, oddelene wc ci nefotenie - nemaju problem doniest zasoplene, kaslajuce dieta so zbitou teplotou panadolom 👌a vies, ze je zbita, lebo dietatku "zrazu" na obed vystrelila 😂

deedol
26. aug 2025
@cecilia29

Ja som toto nezažila, ani v škôlke a ani v škole. A teraz som bola vedúcou taboru , bola som varovana koordinatorkou , že také niečo sa deje bezne. A musím povedat, že som mala skvelých skvelých rodičov. Fakt. Možno záleží od mesta. My sme v malom meste.

@cecilia29 ja som v BA a tiez boli rodicia v skolke v pohode okrem mozno jednej-dvoch blbych otazok na prvom rodicku a jednej, co rada rozpravala o svojom dietati aj na rodicku. aj v skole su zatial uplne fajn. to bude o nahode podla mna 🙂

inak autorka, ani ja som nechcela, aby boli synove fotky na verejnej FB stranke skolky a boli sme jedini z triedy. mna to zas opacne zaraza, ze to rodicom nevadi, ked si to moze pozerat a stahovat hocikto. v ZS nemam problem, aby davali fotky aj verejne (davaju minimum), lebo vidiet, ze ucitelky sa snazia fotit od chrbta, zboku, zdialky, nie detail tvare cez pol fotky.

anonym_8b6b61
26. aug 2025

@anonym_autor ano, je to tak… moja mala ma taketo mamicky aj oteckov v skolke 🥴 deti co piju len vodu z panenskeho vodopadu a jedia snad hviezdny prach😵

mircalla
26. aug 2025

@anonym_autor Inak to je sukromna skolka?

autor
26. aug 2025
@banalu

A presne tieto osoby - bio masielko, oddelene wc ci nefotenie - nemaju problem doniest zasoplene, kaslajuce dieta so zbitou teplotou panadolom 👌a vies, ze je zbita, lebo dietatku "zrazu" na obed vystrelila 😂

No baby ja žasnem , dobre ste mi napisali ze treba si dat na guraz sklenicku asi doma🫠🥹neverim… ano je to sukromna skolka v Košiciach

@vevesh no ti co nedali suhlasi zial ucitelk povedala ze potom je jej luto ale dieta fa vzdy bokom ked sa budu fotit ti co suhlsili uz upozornila vopred . Len chuďa fakt lebo co sa tyka fotoproblematiky tak sa divim ze ani do skupiny proste nechcu ti rodicia deti …to je to iste akoby poslali babke alebo dedovi ja ani netusim koho dieta je koho

@banalu presne toto hovorila ze uz teraz vas upozornujem ze ked rano nadopujete dieta ja o 10:00 na to pridem a dieta posielam domov. Cize vam to neprejde . Velke dotoooore mudr 🙄

autor
26. aug 2025
@zuzikak

ale prosim ta sa na to vykasli. Tvoje dieta chodi do skolky. Nie si povinna sa rozpravat s inymi rodicmi (ani byt ich kamoska). Na co si komplikujes zivot tym kto-co povedal. Rano sa slusne pozdrav, usmej sa aj ked vidis, ze je jasne niekto prepnuty, rozluc sa so svojim dietatom a utekaj odtial akoze sa ponahlas do prace alebo poobede mate program tak sa tiez ponahlas. Na to, ze niektorym to dobre drbe v hlave na to je tam riaditelka (a je mi jej luto) aby si s takymito rodicmi poradila. Bio masielko ? Nuz takto sa veci maju u nas. Nie sme v rakusku- u nas su taketo standardy. Ak sa rodicovi nepaci, moze si najst skolku, kde mu budu schopny vyjst v ustrety ako si len bude priat. Teba sa to netyka. Nemusis ani nikomu vysvetlovat svoj postoj a nazor. Ak budes mat nejaky problem ty, ries s ucitelkou alebo riaditelkou. Co sa tyka fotografii samozrejme toto je troska ina doba a kedze maju rodicia moznost odmietnut, tak odmietnu. Aj to je v poriadku. Oba nazory maju svoje pravo (preto sa ta moznost poskytuje). Opakujem sa - je to na riaditelke a ty sa tym netrap. Tvoje dieta tam bude len par rokov a potom nastupi do skoly, kde to bude fungovat zas inak.

@zuzikak 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻🫶🏻 je to tak dakujem vam baby vlastne kazdej jednej ako citam za podporu a dodanie energie a nadhladu do najblizsich 3-4 rokov života😁🫶🏻

autor
26. aug 2025
@mircalla

@anonym_autor Inak to je sukromna skolka?

mircalla
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Myslela som si.
Mala som deti aj v sukromych, syn cely cas, dcera rok. Zazila som tam zopar mierne premotivovanych (ozaj mierne), ale toto je extrem.

Strana
z4