icon

Prvá rodičovská schôdzka v škôlke

26. aug 2025

Mam za sebou prve rodicovske v skolke kedze synak nastupuje 1.9. prvykrat . Adaptacii sa nebojim ide tam z jasli .. ideme k veci … Myslela som si ze to bude formalitka co detom doniest plus poplatky ohlasia a dovidenia. Realita moji drahi bola taka , ze som si myslela ze po 2,5 hodinach idem na flasku prosseca sama . Uz vopred pevne verim , ze s tymi ludmi (vacsinou) sa neuvidime ani rano pri skrinkach😂👌🏻Otazky ŠIALENÉ A CHORÉ 👌🏻
Prva mamicka “ moja dcerka bola zvyknuta v rakusku len na ciste bio masielko môžeme nakupit zasoby masielok aby mala natrete vami zvlast?” Riaditelka zbledla a hovori ze nie ze je sa to co je na jedalnicku. Dalsia “miesto darcekov pre deti ziadna sladkost ale bio konzerva kde si vypestuju fazulu” ideme dalej ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” riaditelka zas vysvetlila ze stavba povolila takto a je to v pohode a ten furt dookola ako si nezela aby jeho dcera chodila na wc skupinovo atd … o foteni deti do sukromnej skupiny ani nehovorim to zase dalsi experti ze si nezelaju aby ich deti boli hoci aj v nasej uzavretej skupine rodicovskej fotene ucitelka vystluje ze zakryje tvare ani to😂 takze fakt retardacia 80% - podotykam vacsina ludi vystudovani lekari velka vacsina ale ja mam pocit ze cim vyssi titul tym viac im to na tie hlavy … este sa ma konat piknik pre rodicov neeeeeexist proste … mozno budem kamoska a tymi co sa nepytali sracky . Preco su ludia takyto povedzte mi…. sialeni🥵🙄a este jedna vec “ja by som sa chcela opytat , v školke je taký nepisany standard detska kuchynka viete mi ukazat ci mate .. (riaditelka tu za mnou) aha okey v poriadku ano ano to som chcela to je taká tradičnosť”……..👌🏻🫠

Mali ste rovnake zazitky ?

zuzikak
26. aug 2025
@januska12323

Keď sa toto dokážu opýtať na informačnom stretnutí neviem čo budú dokazovať keď sa budete musieť na niečom dohodnúť. Nabudúce si daj víno ešte pred vstupom do škôlky 😁

@januska12323 ale jasne, ze sa dokazu opytat lebo si myslia, ze svet sa toci len okolo nich a ze si mozu vela veci pozadovat. Skolka je raz darmo institucia a bud to rychlo pochopia alebo sa budu jedovat a nadavat na skolku cely cas 🙂

hopatko
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj som si myslela, ze sukromna...preto som dala nakoniec dieta do statnej, najlepsie rozhodnutie v zivote.

mane01
26. aug 2025

@anonym_autor toto mi pripomenulo rodicko u dcery, nastastie uz chodi na inu skolu. Tam som tiez trpela. Ale napriklad u syna v triede boli rodicia vzdy uplne pricetni… neviem, ono sa to obcas tak stane, ze sa stretne viac exotov a uz to ide 🤣

vladuska20
26. aug 2025

Ja som len pozdravila,a riesila dieta.A to bolo cele.Ani mi nevadili,ze su tam aj ine matky.Ale kazde rano,kazdy slusne pozdravil,nikto nesiel ako tela.

anonym_371ac7
26. aug 2025

Ja som robila pár mesiacov v súkromnej škôlke. Nedávala som to, odišla som. Toto čo píšeš, tá komunikácia s rodičmi, som mala denno denne. Premotivované mamičky... akože čo niektoré matky dokážu riešiť je na slučku....a na každú sa usmievať, áno, áno, vybavíme, zariadime, aby boli rodičia spokojní, treba to rešpektovať, naša riaditeľka bola taká, že im treba vyhovieť, veď si platia.... jedni rodičia chceli, aby sme malému čo nejedol všetko v jedálni balili do plastových dóz jedlo, aby sa to nevyhodilo. Keď to poviem,.že každý tretí deň sa mi stávalo, že som tie dózy zabudla zobrať do jedálne zo skrinky, jedáleň na druhej strane budovy a šprintovala som naspäť po dózy, aby boli rodičia spokojní, jak u debilov. Iná mamička zas chcela, aby sme dcére nosili do jedálne box, kde mala toasty s nutellou, že keď jej nechutí jedlo, dá si to. Potom samozrejme aj iné deti chceli tousty s nutelou... každý človek tam mal pomaly špeciálne požiadavky na spanie, na jedenie, mňa šlo picnúť. Ja mám deti v štátnych škôlkach. Aj tu je pár takých rodicov, ale menšina. Ľuďom niektorým s prepáčením j...e.

oblecenie99
26. aug 2025

Fíha. Nie, práveže my sme všetci takí štandardní, alebo ako to nazvať 😅 Nevšimla som si žiadne divné požiadavky, ani čudne otázky, a to máme aj súkromnú skupinu, ani tam 🤷 Čo vyslovene oceňujem, ani z takých narodenín sa nerobí žiadne haló, úplne jednoduchá vec sa kúpi, zvyčajne lízatko, či jedna obyčajná čokoláda a dovidenia, nikdy nikto nic navyše... Škôlka v Košiciach (ale nie súkromná).

zuzubb007
26. aug 2025

Aj ja to milujem za roky sa nic nezmenilo, mám školákov už a také isté debilné otázky na každom rodičovskom, ja ľutujem vždy tie učiteľky počúvať rodičov je najhoršia vec pre nich, najlepšia otázka zo škôlky bolo ci sa ideme skladať do fondu 5 či 6 eur vážne to bola debata na dve hodiny ja už som myslela, že všetkým vynadam, alebo mamička si neželá aby sa dieťa hralo v pieskovisku lebo chodí domov špinavé, chorí ludia

maciatkolulu
26. aug 2025

Ja neviem,ale veď nech si každý robí čo chce. Každý je nejako uletený a má svoje muchy. Pokiaľ by sa ma to netýkalo,tak nech si mazu aj motorový olej na chlieb. Tiež som v prvom ročníku bola vyše 4 hodín na rodičku,tiež boli niektoré otázky cez stačí vydržať a hotovo.

viestta
26. aug 2025

@anonym_autor to bolo len prve rodicovske. Pockaj ked dieta pojde do skoly, to este len bude zabava. Takze zvykaj si aby si neskoncila na liekoch na tlak...

som_realistka
26. aug 2025

A to si ešte nezažila, "keď donesieme dieťaťu sirup od kašľa, tak mu ho dáte 3x denne?", alebo, môj syn je alergický na laktózu a lepok, upozornite kuchárky aby si dávali pozor. To bolo 12 rokov dozadu a na prihláške do škôlky bolo tučným písmom, že bohužiaľ nemajú priestory a zariadenie na špeciálne diéty a neprijímajú deti s ťažkými alergiami na laktózu a lepok. A keď jej riaditeľka povedala, že prečo sa teda hlásila do tejto škôlky, a hlavne prečo to neuviedla v prihláške v časti, alergie, no lebo si túto škôlku vybrali, a keby to uviedla tak by bola diskriminovana a teda ona nič meniť nebude, nech si to zariadi riaditeľka, však ona je zodpovedná za škôlku.

alica110
26. aug 2025

Bio masielko 😂😂 Nezávidím ti veru.

anonym_963349
26. aug 2025
@belllinka

@anonym_9d2075 a co ze bol v novinach? Ma z toho traumu on alebo vy? Alebo co sa stane, ak bude fotka v skupine? Uz sa z toho nezblaznite

@belllinka tak chudák asi ma z toho traumu, a asi chodi aj po ulici v vedrom na hlave....

vevesh
26. aug 2025
@anonym_autor

No baby ja žasnem , dobre ste mi napisali ze treba si dat na guraz sklenicku asi doma🫠🥹neverim… ano je to sukromna skolka v Košiciach

@vevesh no ti co nedali suhlasi zial ucitelk povedala ze potom je jej luto ale dieta fa vzdy bokom ked sa budu fotit ti co suhlsili uz upozornila vopred . Len chuďa fakt lebo co sa tyka fotoproblematiky tak sa divim ze ani do skupiny proste nechcu ti rodicia deti …to je to iste akoby poslali babke alebo dedovi ja ani netusim koho dieta je koho

@banalu presne toto hovorila ze uz teraz vas upozornujem ze ked rano nadopujete dieta ja o 10:00 na to pridem a dieta posielam domov. Cize vam to neprejde . Velke dotoooore mudr 🙄

@anonym_autor ja nechapem, ci to je taky problem zakryt tvar? lebo toto je zakon pre celu eu, takze a tym, ze niekto suhlas neda, je normalne....
Ale tak na pobavenie moja top pripomienka z rodicovskych bola, ze pri rozprave o narodeninovom darceku od triedy pre ucitelku do 20eur (viac € u nas darcek nemoze mat) a naslednom navrhu rodicov zostavit darcekovy kos, kam kazde dieta prispeje niecim domacim (domaci lekvar, zavarane uhorky v mini pohari, kyticka, kresba,proste kazdy, co moze a ma) zacal jeden proaktivny otecko vyratavat, ze aj keby 25 deti nakresli obrazok, ze to presiahne povolenu 20eurovu hranicu lebo vykres, pouzite pastelky, farby, stetce, guma, voda, ceruzka, lepidlo, trblietky stoji, takisto pri marmelade ovocie, sklicko+vrchnak+ energie na zavaranie+ voda s jarou na umyvanie (a nnasledovala excelovska tabulka, kolko co vyjde) a ergo summarum ideme podplacat statneho uradnika...🧐😵‍💫😲🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

oriesocek
26. aug 2025

Naše deti chodili v Ba aj do súkromných a aj potom do štátnych. Chvalabohu takto prepnutych rodičov sme nikde nemali a to sme Ba- staré mesto. Všade sme boli dobrá partia… ale boli sme sa pozrieť v jednej nemenovanej škôlke, kde mi k poplatkom uvedeným na webe povedala, že ešte mesačne tuším 100 -150 eur navyše oproti zverejnenemu - že si mamičky odhlasovali kupované bio mäso z rakúska… dieta som dala do inej škôlky 🙂 byt na mieste riaditeľky jej poviem - mamička, môže vždy prísť okolo 9:30, dieťaťu natriete bio masielko a môžte ísť domov…. Ja neviem, či ti ľudia nemajú sebareflexiu?

ivik4
26. aug 2025

No a ? Mne by to bolo uplne jedno hoci by som si pomyslela svoje.Neprezivala som hoci tiez sme mali podobnych rodicov tam. Vsak sa s nimi MAXimalne pozdravis rano alebo poobede, ak sa vobec dokazu pozdravit. Ja som sa vzdy slusne pozdravila, ked sa niekto nepozdravil on bol teľa a tym to koncilo, nevyhladavala som ziadne ine spojenia s nikym. Hadam nebudu mat deti konflikty a len roky prejdu

stanzi
26. aug 2025

No neviem, som z Ba a dcera chodi do pomerne drahej sukromnej skolky, ale teda toto som zatial nezazila 🤷‍♀️ Nemali sme zatial ani jedneho rodica ako opisujes, nieto este viacerych naraz…Jedine, s cim sme davali viaceri nesuhlas je zverejnovanie fotiek na socialne siete, ale aj to sa tykalo len FB/IG; so sukromnou whatsapp skupinou nikto nemal problem.

viestta
26. aug 2025
@anonym_autor

@zuzikak 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻🫶🏻 je to tak dakujem vam baby vlastne kazdej jednej ako citam za podporu a dodanie energie a nadhladu do najblizsich 3-4 rokov života😁🫶🏻

@anonym_autor nebudu to 3 - 4 roky. Toto bude aj ked sa bude riesit stuzkova, to isle ale v bledomodrom. Ja som na toto uz pripravena. Poldeci pred rodickom nie je zly napad. Lepsi ako xanax

oriesocek
26. aug 2025
@viestta

@anonym_autor nebudu to 3 - 4 roky. Toto bude aj ked sa bude riesit stuzkova, to isle ale v bledomodrom. Ja som na toto uz pripravena. Poldeci pred rodickom nie je zly napad. Lepsi ako xanax

@viestta nie všade to tak je… u dcéry cele roky chodíme na víkendový pobyt skoro celá trieda - rodičia, deti, súrodenci - 50-60 ľudí, po rodičku sadnúť a kvakame aj 2-3 hodiny. Hocikedy rano, keď sme odviedli deti sme ešte skočili na kávu, ak sme mali HO

petulda333
26. aug 2025

Jooj takych sme mali ,ked syn chodil do skolky. Jeden otecko ma raz uvidel v praci a potom pravidelne za mnou chodil bud s informaciami alebo otazkami...kym som ho slusne neposlala do teplych krajin...priklad...vam nevadi,ze im velmi topia v triede? Nevadi vam,ze boli von ked dnes fukalo? Nevadi vam,ze boli von a bolo dnes velmi horuco? Alebo... Moja K mi povedala,ze vas nezjedol cely obed..moja K mi povedala,ze vas sa nechcel hrat s jankom....atd atd... A on ma asi stastie,ale aj v skole mame takych rodicov a jedna 🐄 je s nim este aj na kruzku....

anonym_7b882c
26. aug 2025

Neviem, ako v iných skôlkach, ale v tej našej som si všimla, že majú splachovače na wc tak vysoko, že aj dospelý by sa musel dať na špičky, aby spláchol.... a smrádek cez chodbu až do šatne. 🙈
Neskôr som sa dozvedela, že deti nesmú splachovať, lebo to trhajú....😯
Tým sa vyriešila aj "záhada", prečo moje dieťa prestalo doma splachovať. Hneď v čase, ako nastúpilo do škôlky.🧐
Nevadí. Neriešila som. Nádych-výdych...Veď práve v škôlke sa mi naučilo doma dobrovoľne samé obliekať a jesť. Obkukalo v škôlke a fungovalo aj doma 😄 Tak sme si boli fifty fifty 🤝

anonym_f8b7c7
26. aug 2025
@alica110

Bio masielko 😂😂 Nezávidím ti veru.

@alica110 bio masielko a o tri roky bude kupovať v školskom bufete tie najväčšie blafy plné éčiek, prípadne meniť svoju bio desiatu so spolužiakom za ´tatranku a chipsy 😎

anonym_76be63
26. aug 2025

@anonym_autor ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” ...
Toalety boli vzdy oddelene od komunizmu, az podnes, nie?...... takze zaujimave. Ale mozno nevadi ak ucitelia vedia ucit deti slusne sa spravat jeden voci druhemu na WC a neotravovat sa navzajom...

Miesto darcekov pre deti ziadna sladkost - no co ja viem. Na jednej strane tu vsetci piseme aky je cukor hnoj a treba schudnut,
nadruhej strane chceme deti nadopovat cukrom....? Podla mna nie je zly napad obcas davat detom v skole aj ine ceny, darceky, drobnosti, nez len cukor, a viac cukru,..... nie?
Ale tak uplne by zas nebolo asi treba im cukriky zakazat, lebo ich len o to viac budu zhanat.

Dievcatko co ma nejaku svoju bio stravu lebo inak ma alergiu, nech pride z domu vybavene, skola ma len nejaky rozpocet, ale tak, mama sa spytala, no boze, prezijem.

retardacia ..... Toto slovo pouzivas ako dokaz, aka si vzdelana?

Rodicia maju proste rozne otazky. Ja sa tesim, ze je niekto, kto detom nechce strkat neustale cukor..... A oddelenie WC, nuz, je normalne sa na to spytat.

anonym_76be63
26. aug 2025
@anonym_f8b7c7

@alica110 bio masielko a o tri roky bude kupovať v školskom bufete tie najväčšie blafy plné éčiek, prípadne meniť svoju bio desiatu so spolužiakom za ´tatranku a chipsy 😎

@anonym_f8b7c7 mozno. alebo rychlo prestane ak sa z nich okamzite vyhadze a zacne dusit, zalezi na type alergie. Ako moj surodenec co skoncil v 1995 na are, dusiaci sa, a ozivovali ho, lebo sa nadychal pelu..... No tak sa mamicka spytala, no booooze.
Tak jej poviem, ze nie, sorry, skola nema rozpocet, speci bio veci nech si deti nosia sami. ak namiesto nich zjedia nieco , co im skodi,
nuz, budeme volat sanitku. Je to medzi nimi a rodicmi, zial, lebo len tolko mame penazi.

Rodic sa nesmie uz ani nic spytat ako vidim.

anonym_a1d097
26. aug 2025
@anonym_76be63

@anonym_f8b7c7 mozno. alebo rychlo prestane ak sa z nich okamzite vyhadze a zacne dusit, zalezi na type alergie. Ako moj surodenec co skoncil v 1995 na are, dusiaci sa, a ozivovali ho, lebo sa nadychal pelu..... No tak sa mamicka spytala, no booooze.
Tak jej poviem, ze nie, sorry, skola nema rozpocet, speci bio veci nech si deti nosia sami. ak namiesto nich zjedia nieco , co im skodi,
nuz, budeme volat sanitku. Je to medzi nimi a rodicmi, zial, lebo len tolko mame penazi.

Rodic sa nesmie uz ani nic spytat ako vidim.

@anonym_76be63 keď má dieťa alergie má na to papier od lekára, ak škôlka zvládne pripravovať osobitné jedlo tak urobí také ak nie, rodičia nosia vlastnú stravu, tú drží škôlka v samostatnej chladničke a dieťaťu potom zohrejú

anonym_76be63
26. aug 2025
@anonym_a1d097

@anonym_76be63 keď má dieťa alergie má na to papier od lekára, ak škôlka zvládne pripravovať osobitné jedlo tak urobí také ak nie, rodičia nosia vlastnú stravu, tú drží škôlka v samostatnej chladničke a dieťaťu potom zohrejú

@anonym_a1d097 áno, také dohody sa proste robia. stane sa, že o tom padnu otázky aj počas rodičovského. dieťa ktoré má alergiu na arašidy, a arašidy si predsa len dá... to je riadny horor. pre učitelky, rodičov, aj pre dieťa...

petulda333
26. aug 2025
@anonym_76be63

@anonym_autor ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” ...
Toalety boli vzdy oddelene od komunizmu, az podnes, nie?...... takze zaujimave. Ale mozno nevadi ak ucitelia vedia ucit deti slusne sa spravat jeden voci druhemu na WC a neotravovat sa navzajom...

Miesto darcekov pre deti ziadna sladkost - no co ja viem. Na jednej strane tu vsetci piseme aky je cukor hnoj a treba schudnut,
nadruhej strane chceme deti nadopovat cukrom....? Podla mna nie je zly napad obcas davat detom v skole aj ine ceny, darceky, drobnosti, nez len cukor, a viac cukru,..... nie?
Ale tak uplne by zas nebolo asi treba im cukriky zakazat, lebo ich len o to viac budu zhanat.

Dievcatko co ma nejaku svoju bio stravu lebo inak ma alergiu, nech pride z domu vybavene, skola ma len nejaky rozpocet, ale tak, mama sa spytala, no boze, prezijem.

retardacia ..... Toto slovo pouzivas ako dokaz, aka si vzdelana?

Rodicia maju proste rozne otazky. Ja sa tesim, ze je niekto, kto detom nechce strkat neustale cukor..... A oddelenie WC, nuz, je normalne sa na to spytat.

@anonym_76be63 skolku som vychodila pred 30r a zachody sme mali spolocne.
Alergie sa hlasia,nato netreba ziadat bio stravu,zvlast ked vieme kolko obedy stoja

martinka13
26. aug 2025

Niektorí rodičia sú psychopati. A nie len v škôlke...

anonym_9d2075
26. aug 2025
@belllinka

@anonym_9d2075 a co ze bol v novinach? Ma z toho traumu on alebo vy? Alebo co sa stane, ak bude fotka v skupine? Uz sa z toho nezblaznite

@vevesh @binarypete @belllinka my vieme prečo sme to spravili a verím, že mnohé z vás by sa zachovali rovnako. Toto bolo vyslovene o ľuďoch a porušenej dôvere. Vrchol bol, keď sa deti zjavili v politickej kampani istej strany, s čím sme my samozrejme dopredu nesúhlasili, nič sme nepodpísali...
Keď budú decká dospelé, je to na nich. No zatiaľ sme za ne zodpovední my, rodičia.
V terajšej škole s tým problém nemáme.

hederamonstera
26. aug 2025

Mna to caka prvykrat zajtra😆 som zvedava

marryen
26. aug 2025

A to ešte počkaj, keď sa bude riešiť darček pre učiteľku na konci roka 😝 To aby si si kartón prosecca zadovážila. 😀