Prvá rodičovská schôdzka v škôlke
Mam za sebou prve rodicovske v skolke kedze synak nastupuje 1.9. prvykrat . Adaptacii sa nebojim ide tam z jasli .. ideme k veci … Myslela som si ze to bude formalitka co detom doniest plus poplatky ohlasia a dovidenia. Realita moji drahi bola taka , ze som si myslela ze po 2,5 hodinach idem na flasku prosseca sama . Uz vopred pevne verim , ze s tymi ludmi (vacsinou) sa neuvidime ani rano pri skrinkach😂👌🏻Otazky ŠIALENÉ A CHORÉ 👌🏻
Prva mamicka “ moja dcerka bola zvyknuta v rakusku len na ciste bio masielko môžeme nakupit zasoby masielok aby mala natrete vami zvlast?” Riaditelka zbledla a hovori ze nie ze je sa to co je na jedalnicku. Dalsia “miesto darcekov pre deti ziadna sladkost ale bio konzerva kde si vypestuju fazulu” ideme dalej ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” riaditelka zas vysvetlila ze stavba povolila takto a je to v pohode a ten furt dookola ako si nezela aby jeho dcera chodila na wc skupinovo atd … o foteni deti do sukromnej skupiny ani nehovorim to zase dalsi experti ze si nezelaju aby ich deti boli hoci aj v nasej uzavretej skupine rodicovskej fotene ucitelka vystluje ze zakryje tvare ani to😂 takze fakt retardacia 80% - podotykam vacsina ludi vystudovani lekari velka vacsina ale ja mam pocit ze cim vyssi titul tym viac im to na tie hlavy … este sa ma konat piknik pre rodicov neeeeeexist proste … mozno budem kamoska a tymi co sa nepytali sracky . Preco su ludia takyto povedzte mi…. sialeni🥵🙄a este jedna vec “ja by som sa chcela opytat , v školke je taký nepisany standard detska kuchynka viete mi ukazat ci mate .. (riaditelka tu za mnou) aha okey v poriadku ano ano to som chcela to je taká tradičnosť”……..👌🏻🫠
Mali ste rovnake zazitky ?
@anonym_autor tak ti poviem[ pri dcérke som si to odtrpela ja] , ja nepijem alkohol a teda po ceste domov, som si to proseco kúpila. Pri synovi som poslala manžela stým, že som mu povedala, že max. hodinka a je doma 🤣🤣🤣🤣 .Mal z toho zážitok, presne ako ty a písal mi správy- za čo ho trestám🤣🤣 . Prežila si, vieš svoje a na ďalšie rodičko pošli veselo svoju polovičku
@anonym_autor ..otecko “prosim vas z akeho dôvodu sú toalety spojené pre chlapcov aj dievcata ? Chceme aby sa urobila priecka” ...
Toalety boli vzdy oddelene od komunizmu, az podnes, nie?...... takze zaujimave. Ale mozno nevadi ak ucitelia vedia ucit deti slusne sa spravat jeden voci druhemu na WC a neotravovat sa navzajom...
Miesto darcekov pre deti ziadna sladkost - no co ja viem. Na jednej strane tu vsetci piseme aky je cukor hnoj a treba schudnut,
nadruhej strane chceme deti nadopovat cukrom....? Podla mna nie je zly napad obcas davat detom v skole aj ine ceny, darceky, drobnosti, nez len cukor, a viac cukru,..... nie?
Ale tak uplne by zas nebolo asi treba im cukriky zakazat, lebo ich len o to viac budu zhanat.
Dievcatko co ma nejaku svoju bio stravu lebo inak ma alergiu, nech pride z domu vybavene, skola ma len nejaky rozpocet, ale tak, mama sa spytala, no boze, prezijem.
retardacia ..... Toto slovo pouzivas ako dokaz, aka si vzdelana?
Rodicia maju proste rozne otazky. Ja sa tesim, ze je niekto, kto detom nechce strkat neustale cukor..... A oddelenie WC, nuz, je normalne sa na to spytat.
@anonym_76be63 v skolke boli oddelene toalety? V ktorej? V skole ano, ale v skolkach su v jednom priestore
Moj maly tiez doma nesplachoval, lebi vraj v skolke to mali zakazane. Na jednej strane chápem, ale to ozaj musia takto šetriť, lebo € nestacia?
@anonym_autor potom sa mi niekto čuduj, že si malého nechávam doma a pôjde len do povinnej predškolskej 🤣 ja som toto videla pred 8 rokmi pri sestrinom malom a veru ani deti týchto rodičov sú neni iné 🙏 a presne pred týmto chcem svoje dieťa ochrániť..
Moj maly tiez doma nesplachoval, lebi vraj v skolke to mali zakazane. Na jednej strane chápem, ale to ozaj musia takto šetriť, lebo € nestacia?
@catherinah U nás to majú tak kvôli tomu, že deti im.potrhali tie splachovače (majú ešte také so snurkami 🙂). Ale možno je to aj šetrením, lebo viem si predstaviť, že niektoré deti z toho môžu urobiť srandu, a splachovať do aleluja - môj by to asi nerobil, ale stačí, že sa nájde jedno dieťa, ktoré by to pred ním robilo a už by sa chytil, že aha sranda 🙈
K tým toaletam, naši majú spoločné, ale každá trieda má vlastnú kúpeľňu s toaletami. A nepúšťajú dievčatá a chlapcov spolu, ale oddelene.
Fuha, tak toto som nezazila zatial ani raz. Syn chodil aj do sukromnej skolky, aj do statnej. Teraz chodi do skoly a ani tam sme nic take nezazili.
A neviem, ale nikdy som si nehladala kamosky v synovej skolke. Ale skamaratila som sa s ucitelkou, potykali sme si.
Inak, my sme mali v statnej skolke oddelene wcka.
@anonym_76be63 skolku som vychodila pred 30r a zachody sme mali spolocne.
Alergie sa hlasia,nato netreba ziadat bio stravu,zvlast ked vieme kolko obedy stoja
@petulda333 zalezi na tom aka alergia. ved no a co ze sa jedna mamicka spytala. no tak jej povieme ze nie, tu je len jeden typ obedu, no a co. "Kto sa nespyta, nic sa nedozvie", hovorila stara mama. Skolka WC spolocne? nuz dobre, ja som do skolky chodila iba 5 mesiacov alebo menej, ale skoly boli uz od 1 triedy dievcata WC zvlast, chlapci zvlast. Ved je to jedno, viac ma zaujima, ci deti ucia slusne sa na WC voci druhym spravat, inak nech ich kludne maju aj s obojpohlavnymi slimakmi zo zahrady....
chvalabohu ze nechodim na ziadne rodicovske, za kazdu otazku by mi uz nadavali na nete...
@anonym_autor pockaj na skolske rodicovske a poznamky od ucitelov…potom vyber darceka pre ucitelku….akakolvek organizácia čohokoľvek 🤣🤣🤣 to budes mat tlak . Toto si este uzivaj. Inak kludne mozes povedat, ze musis ist a zdrhni pri otázkach rodicov.
@petulda333 zalezi na tom aka alergia. ved no a co ze sa jedna mamicka spytala. no tak jej povieme ze nie, tu je len jeden typ obedu, no a co. "Kto sa nespyta, nic sa nedozvie", hovorila stara mama. Skolka WC spolocne? nuz dobre, ja som do skolky chodila iba 5 mesiacov alebo menej, ale skoly boli uz od 1 triedy dievcata WC zvlast, chlapci zvlast. Ved je to jedno, viac ma zaujima, ci deti ucia slusne sa na WC voci druhym spravat, inak nech ich kludne maju aj s obojpohlavnymi slimakmi zo zahrady....
chvalabohu ze nechodim na ziadne rodicovske, za kazdu otazku by mi uz nadavali na nete...
@anonym_76be63 ano,spolocne. Aj syn aj dcera mali. Ked boli predskolaci (dcera nastupuje akurat do 1.r) tak chodili po jednom,resp chlapci zvlast a dievcata tiez. Wc mali detske. Ucili ich ako to ma byt. Splachnut,utriet wc,umyt ruky a pod
Čo je na tom " retardované"? Možno keby sa tiež niečo opýtaš tak by si ty bola retardovaná pre nich. Ale akoesa hovorí, kto nič nerobí, nič nepokazí že? 😏
Odkedy je edupage ja na rodičovnské nechodím nikomu z mojich detí . A to z jednoduchého dôvodu , po pár minútam by som začala asi jačať od debility niektorých z nich . Naposledy som bola na rodičovskom synovi na strednej škole v prvom ročníku , kde sa rodičia hádali kde na lyžiarsky , či do rakúskych Álp alebo do Kremnických hôr . Nakoniec sa presadili rakúske Alpy doslovne agresívnymi bohatšími rodičmi a polovička detí nešlo lebo na to rodičia nemali . Nehovoriac o tom , že niektorí požadovali že prečo ich deti nemôžu jest počas hodiny keď sú hladné , však aj ten a ten môže - chlapec s ťažkou cukrovkou . Známky a j všetky oznamy mám tam , učiteľka síce vravela že by ma rada videla ale ja takú potrebu nemám . Na jednotlivé konzultácie však chodím .
žiadne zážitky som nemala. NIKDY som na rodičovskom v mš nebola.
a takých rodičov bolo veľa.
to ešte budeš mať šoky kým dieťa zmaturuje.
my prvé rodičovské na sš a hádaj čo sme riešili. KDE BUDE stužková o 4 roky. 😨
Čo je na tom " retardované"? Možno keby sa tiež niečo opýtaš tak by si ty bola retardovaná pre nich. Ale akoesa hovorí, kto nič nerobí, nič nepokazí že? 😏
@dominikamacakova Je rozdiel sa pytat k veci, ako sa pytat debiliny a 2 a pod hodiny zdrzovat ludi svojimi specifickymi uletenenymi poziadavkami. Vsetko, co tam padlo su z vyssieuvedeneho, no mozno to robis tiez s tym padom ti to tak nepripada. My mame rodicko na SS online, ucitelka je velmi vecna a rodicia neotravuju sprostostami. Cele to trva 15-20 min, nie 2.5 hod. U dcery na 1. stupni to trva osobne v triede 30 min. Nie 2.5 hod. Mna to otravuje a zdruzuje taky rodicia, ak chcu rakuske biomasielko, to na rodicko nepatri, nech si riesia cez mail alebo edupage, fazulky detto. Este to WC ok budiz
Taki rodicia, opravujem. Fotenie je tema sama o sebe. Stale nie na 2.5 hod rodicko.
Výmysel celý tento príspevok a ako pekne ste sa chytili 🙂
A toto ja stale hovorim muzovi, ze ake stastie, ze mame v skolke len normalnych ludi. Nezazila som jedinu sprostu otazku alebo nezmyselnu poziadavku… proste vsetci su pri zmysloch. Nic sa tam nepreziva. Nabuduce si daj prosecko pred rodickom🙂))
Skolkarske rodicka u nas prebiehaju tak, ze sa kona raz polrocne a najskor je nejaka prednaska a potom ideme do svojej triedy. Vzdy si vyberame nieco, co je typicke pre nase dieta, predstavime sa, kto sme, kto je ono. Potom ucitelky povedia ako bude prebiehat cely rok, ako funguju obedy, ako to bude s oslavami (kolac bez plnky, cokolady, ci maju nejake alergie...) a skontrolujeme udaje, ci sa daco menilo. Kedze som inventar vo skolke (taham to tam nepretrzite 5 rokov), tak este pokecame s ucitelkami alebo rodicmi (ktorych poznam) a ideme prec.
Nezabudnem vsak na prve rodicko na zs u starsej. Rok 2021, vrchol korony za nami, ockovania tiez, rodicko na konci augusta. Informacie o tom, ze prvy den sa maju deti doma otestovat (testovali sa bezne vo skolkach, cize pre ne ziadny problem) a poslat rano do skupiny vysledok testu. Vysvetlenie, ze ako bude prebiehat testovanie pocas vyucovania a na to jeden otecko sa zacal rozculovat, ze on to nedovoli, aby sa mu dcera testovala a mal skoro polhodinovy monolog o tom, ako cela korona je neexistujuca a veci tomu podobne. Po chvilke uz na ucitelke bolo vidno, ze je doslova zufala. Snazila sa ho stopnut, ale on sa nedal... na to dosla dalsia mama s pomocnou otazkou, ze co sa stane, ak nedovolime detom sa testovat a ucitelka sa roho hned chytila, ze dieta sa nebude mocr zucastnit vyucovania. Znova mu vysvetlila, ze detom sa nikto sparat v nose nebude, ze sa budu testovat samy. Tak na to sa nejako ukludnil a zacala dalsia uzasne proaktivna mama vykladaty ze ona ma so synom terapky a ze potrebuje, aby chodil v tom a tom case domov, lebo chodi bus a ona nema vodicak... tak to uz riesili az po rodicku.
Teraz ma caka jedno rodicko u mladsej a hned na to u starsej na druhom stupni, tak som zvedava, ze co to bude...
Skolkarske rodicka u nas prebiehaju tak, ze sa kona raz polrocne a najskor je nejaka prednaska a potom ideme do svojej triedy. Vzdy si vyberame nieco, co je typicke pre nase dieta, predstavime sa, kto sme, kto je ono. Potom ucitelky povedia ako bude prebiehat cely rok, ako funguju obedy, ako to bude s oslavami (kolac bez plnky, cokolady, ci maju nejake alergie...) a skontrolujeme udaje, ci sa daco menilo. Kedze som inventar vo skolke (taham to tam nepretrzite 5 rokov), tak este pokecame s ucitelkami alebo rodicmi (ktorych poznam) a ideme prec.
Nezabudnem vsak na prve rodicko na zs u starsej. Rok 2021, vrchol korony za nami, ockovania tiez, rodicko na konci augusta. Informacie o tom, ze prvy den sa maju deti doma otestovat (testovali sa bezne vo skolkach, cize pre ne ziadny problem) a poslat rano do skupiny vysledok testu. Vysvetlenie, ze ako bude prebiehat testovanie pocas vyucovania a na to jeden otecko sa zacal rozculovat, ze on to nedovoli, aby sa mu dcera testovala a mal skoro polhodinovy monolog o tom, ako cela korona je neexistujuca a veci tomu podobne. Po chvilke uz na ucitelke bolo vidno, ze je doslova zufala. Snazila sa ho stopnut, ale on sa nedal... na to dosla dalsia mama s pomocnou otazkou, ze co sa stane, ak nedovolime detom sa testovat a ucitelka sa roho hned chytila, ze dieta sa nebude mocr zucastnit vyucovania. Znova mu vysvetlila, ze detom sa nikto sparat v nose nebude, ze sa budu testovat samy. Tak na to sa nejako ukludnil a zacala dalsia uzasne proaktivna mama vykladaty ze ona ma so synom terapky a ze potrebuje, aby chodil v tom a tom case domov, lebo chodi bus a ona nema vodicak... tak to uz riesili az po rodicku.
Teraz ma caka jedno rodicko u mladsej a hned na to u starsej na druhom stupni, tak som zvedava, ze co to bude...
@guiseppinka Nevolal sa Kotlar nahodou?
@guiseppinka Nevolal sa Kotlar nahodou?
@mircalla 😂😂 nie, uprimne ti poviem, ze ani po 4 rokoch neviem ako sa volal priezviskom. Ale trochi sa podobaju na seba😂😂😂
ešte si užiješ. môj je alergik a má potvrdenie aj od lekára - akonáhle je v kontakte s niekým kto má doma zviera (čo je väčšina) tak má sopel+ kašel. vždy keď bolo nejaké decko choré tak je to určite od nás lebo on kašle. jasné tak nenos do škôlky zvieracie chlpy a nebude problém.. 🙈 normálne tam bola jedna pi* čo zakazovala dcére aby sa s ním bavila. (čo bola škoda lebo bývali k nám najbližšie) ale o nič sme neprišli podľa toho ako sa chovali..
@anonym_autor nuž, vitaj v reálnom skolkarskom živote 🙈🤣 a to ešte počkaj, keď budete riešiť nejaké akcie v skolke, darčeky k narodeninám (Ferko nepapa toto, Anička zase toto) a keď nejaká "aktivna" matka začne riešiť nejaké "spolocne" darčeky pre učiteľky 👌
sialene a chore? nie, nepridu mi tie otazky ani sialene, ani chore.. skor mi pride chore drzat hubu a krok a robit vsetko tak, ako sa robi, lebo vsak skolka je institucia a ja si nemozem klast ziadne naroky.. preto zrejme sa este stale praktizuje podla mna chora vec - spolocne zachody pre dievcata a chlapcov - lebo to nikomu nevadi, alebo len malokomu.. ja som to neznasala uz ako dieta pred skoro padtesiatimi rokmi a ono sa kua este furt nic nezmenilo.. hlavne, ze fotit treba kazdy prd.. kedysi sa v skolke nefotilo (nebolo cim) a bol pokoj, nikoho nebolo treba kvoli tomu vyclenovat
@reanda samozrejme. Aj oddelené spálne a paravany, keď sa prezliekaju deti do pyzamka, ze? Ty si ale inak kompletná, ze? Oddelene wc v skolke? A co ti Janko obzeral rit a mas z toho traumu alebo co?
@anonym_autor Ja neviem, my sme na vychode krajiny, mam tri deti, vsetky chodili do skolky a taketo extremne otazky/poziadavky som nezazila ani u jedneho z deti resp. ich rodicov. Naozaj, ja vobec nemam takuto skusenost. Takze verim, ze zdravý rozum este nevymrel 🙂 Fakt, tak celkom v pohode mi furt vsetci prisli.
@reanda samozrejme. Aj oddelené spálne a paravany, keď sa prezliekaju deti do pyzamka, ze? Ty si ale inak kompletná, ze? Oddelene wc v skolke? A co ti Janko obzeral rit a mas z toho traumu alebo co?
@lienka.7 😂😂😂👌🏻👌🏻 hahaha presne traumy rodicov a potom rodicko je od 16.00-18:25 presne v tento cas som opustila skolku. Let na Rhodos bol kratsi 2h rovne..
Uz od roku pana su spolocne ale ok. Presne ti co tu utocia su tie kapusty co sa pytaju debility
@anonym_autor Ja neviem, my sme na vychode krajiny, mam tri deti, vsetky chodili do skolky a taketo extremne otazky/poziadavky som nezazila ani u jedneho z deti resp. ich rodicov. Naozaj, ja vobec nemam takuto skusenost. Takze verim, ze zdravý rozum este nevymrel 🙂 Fakt, tak celkom v pohode mi furt vsetci prisli.
@silvike Tak to mas stastie 👌🏻 bud rada :/ na uz viac nepojdem budem len sukromne volat ucitelke ohladom mojho syna a co treba zaplatit to je vsetko.
inak niektore veci by si ti rodiacia mali uvedomit, ze skolka nevie vyriesit - akoze bio masielko z rakuska... no jasne, bezne skolky nakupuju bio masielko a bio masko, atd. kazdy rodis ci spise, co chce aby jeho dieta jedlo a podla toho to potom vyselektuju... Akoze dospelí ludia by mohli aspon trochu rozmyslat, kym nieco povedia - vobec nemaju predstavu ako to funguje. tie separe WC rovnako nie su v skolach, tak sa chodi do jedneho - je viacero zachodikov a bývaju aj oddelene takými murovanými poloprieckami. ale jedna ucitelka nemoze ist s detmi na wc a rozdelit ich do 2 miestnosti a dávat v oboch pozor. ak je takato skupinka - ani ja by som nemala zaujem chodit na rodicka a ignorovala by som ich.

sialene a chore? nie, nepridu mi tie otazky ani sialene, ani chore.. skor mi pride chore drzat hubu a krok a robit vsetko tak, ako sa robi, lebo vsak skolka je institucia a ja si nemozem klast ziadne naroky.. preto zrejme sa este stale praktizuje podla mna chora vec - spolocne zachody pre dievcata a chlapcov - lebo to nikomu nevadi, alebo len malokomu.. ja som to neznasala uz ako dieta pred skoro padtesiatimi rokmi a ono sa kua este furt nic nezmenilo.. hlavne, ze fotit treba kazdy prd.. kedysi sa v skolke nefotilo (nebolo cim) a bol pokoj, nikoho nebolo treba kvoli tomu vyclenovat