icon

Prvé dni v škôlke

mirkabe
5. sep 2018

Aké máte skúsenosti s nastúpom detičiek do škôlky? Náš malý má 3 roky a dnes je v škôlke druhý deň. Nechce tam chodiť, dnes ho dokonca ráno prehnalo, dvakrát som mu musela prezliecť slipky. Ťažko to znáša on, aj ja. Prvý deň celý preplakal, dnes ráno tam išiel s plačom, a cez deň som išla okolo škôlky tak aby ma nevidel, a videla som, že plače a hovorí, že chce ísť domov. Ostatné deti sa hrali. Srdce mi ide puknúť. Včera aj dnes som si poplakala, som tehotná, nerobí mi to dobre. A pritom je zvyknutý byť bez nás, aj rád chodí medzi deti, nebol nikdy veľmi utiahnutý.

Strana
z2
kondaska1
11. sep 2018

@mirkabe tak ako sa Vam dari? Zlepsilo sa to aspon o kusok?

kuko55
1. sep 2021

Hmmmm, kopíruje emócie matky??!áno ale má aj svoju povahu a preto vidno sebavedomé matky-plache dieťa, plachá matka+ plaché dieťa, plachá matka + sebavedomé dieťa, sebavedoma matka+ sebavedomé dieťa....prosto na to je škôlka aby sa dieťa začlenilio, socializovalo potrebuje nutne kolektív, inú autoritu ako rodičov.....tak sa učí prežit, minule som čítala štúdiu že od praveku bol dôležitý faktor prežitia nielen sila aké najma priateľstvo byť jednoducho priateľ a mať putá, tak ľudia prežili....ja oslavujem posledný deň nášho spoločného času na MD...bolo to krásne, dala som mu všetko najlepšie zo mňa doslova!!! A je čas vypustiť si mladatko do sveta....ty si ho mala možnosť 4 roky mať ho iba pre seba si úžasná mamina a môžem ti povedať že budeš prekvapená ako to malý zvládne.....môj je živel no s tym pieskoviskom mám rovnakú skúsenost, prosto keď tam vidíme deti ako zvery čo sú total e nevychovance tak hladim ja aj on 😂😂😂ale to je dobre aspoň vidí že aj také deti sú a prijme inakosť...či by si chcela aby sa k nim pridal l???
Mne keď príde známa s deťmi, vypustí ich ona si ide zapáliť a ony berú všetko hlava nehlava, pokazia a ona ich len okrikne a žiadna spätná väzba, malý kuka hračky požičia ale svoje milované nie tie si drží a nedá....jedna stará matka raz povedala "nech si vybojujú svoje bitky"... A ja súhlasím, to čo si doňho vložila sa bude vracat aj s úrokmi.....netreba sa zbytočne báť....

.

heleninamama
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2