icon

Prvé obdobie chorôb v škôlke

luthien118
28. okt 2025

Ahojte, moj syn je prvy rok v skolke a co sa tyka chorobnosti, je to masaker - od 27.9. sme doma vsetci chori takmer vkuse (nejakym zazrakom sme v oktobri boli zdravi asi 4 dni). Rada by som videla nejake svetlo na konci tunela - povedzte mi, prosim:
- dokedy (februar, marec..?) trvali Vase choroby prvu zimu v skolke?
- zlepsilo sa to na dalsiu zimu? Ak ano, kolkokrat cca bolo Vase dieta chore dalsiu zimu?
Dakujem 🙏

zuzubb007
28. okt 2025

Bohužiaľ škôlka je masaker, svetlo na konci tunela veľmi nehladaj, každý mesiac sople, deti sú vedľa seba nalepené spia, sople tečú, kašľu, aj keby nechce dieťa tak chytí, vieš kedy je kľud, keď sú prázdniny, naozaj tie choroby vo škôlkach su aj v máji, treba doplnky na imunitu nasadiť, to trošku pomôže, ale celkovo závisí aj imunita dieťaťa, niektore sú choré nonstop, niektoré sem tam, poznám ten stres každý deň s nástupom do škôlky, v škole sa to rapídne zmenilo

katkaseiner
28. okt 2025

Ahoj, tychto tem je tu viac. Ja uz mam 13rocnu a 10rocneho. Dcera ale isla do skolky ako 2rocnaa bola doma od oktobra do maja viac ako v skolke. Proste 3 dni v skolke, 3 tyzdne doma... lebo nadcha a nevedela si dobre fukat nos, lebo kasel... Syn je od dcery o 3 roky mladsi cize ked sa narodil, mala 3 a v tej skolke zas nebola prilis vela ale mozno o chlp viac a zbytok vzdy nosila domov... cize zas sme si tym presli s muzom, ale uz vlastne aj s malym.
To obdobie bolo pre mna velmi tazke lebo od oktobra do maja sme nemohli ani plany si ziadne robit... proste cokolvek sme bookli, zrazu niektory schytal horucky, kasel, cokolvek a uz sa nic nekonalo...
Po asi 2 rokoch v skolke sa to trochu zlepsilo, ale necakaj ziadny raj na zemi... Ked isla dcera do 1.rocnika (mala teda 6 a syn mal 3 a isiel do skolky), vtedy sa to o dost zlepsilo. Obaja uz mali za sebou kopec chorob a je to o dost lepsie. Cize asi som ta velmi nepotesila, zial musia si tym prejst

natalia328
28. okt 2025

Moja mala začala prvý rok kolotoc chorob v oktobri, 5x po sebe zapal priedusiek resp prekaslala celu zimu. V marci prišlo zlepšenie, dalsí rok ovela lepšie, teraz ako predskolaci zatial chýbaju decka v triede minimalne skoro stále su plný stav.
Skús inhalovať, preplachovanie nosa sa mi velmi osvedčilo hned po školke a arkodefenses

janka_266
28. okt 2025

@luthien118 trvalo to dva roky :D tento rok je to konečne lepšie, snáď mu to dlho vydrží, ale stálo nás to asi 3 kolá bronchovaxonu + sprej do nosa na alergiu..... neviem či to pomohlo, alebo z toho proste vyrástol :D prvý rok v škôlke bol chorý celý november december....počas tých 2 mesiacov bol dokopy v škôlke asi 6 dní

anonym_add8ad
28. okt 2025

keďže niektoré matky sú kravy a dávali svoje deti choré do škôlky tak ešte aj v máji, môjho som doliečila prišli sme po 3 týždňoch do MŠ a v šatni zasoplené decko kašlalo, skoro ho zadusilo, nebola som ďaleko od psychiatrie vtedy, vždy vydržal tak 3-4 dni a znova doma, takto celé tri roky, skúšali sme všetko vrátane pobytov pri mori, nič nepomohlo, len to nejako prežiť (ešte aj salmonelózu tam chytil, čistá katastrofa)

anonym_b916a4
28. okt 2025

@luthien118 to by aj mna zaujimalo, my sme tiez nonstop chorí od septembra a dieta bolo v oktobri az 5 dni v skolke..ach jaaaaj

anonym_ea01a6
28. okt 2025

zlepsi sa to iba cez prazdniny 🙂

dory11
28. okt 2025

@luthien118 nie úprimne nepotešíme ta dcéra minuli rok v septembri 2024 mala 3,5 roka išla do škôlky prvý polrok ( septembra do januára pohode)bola chorá do kopi 2,5 mesiaca
Od februára do júna ( júla) hrôza des bola škôlke do kopí za toto obdobie 39 dní .
Teraz chodí druhý roka v septembri bola škôlke 6 dní (4 dní hneď na začiatku a 2 dní na konci mesiaca .
O ktorý bola (1.10.(čo zo septembra tie posledné 2dni bola škôlke 3 dní a) a už som ju mala doma( zteplotou )2.10 od 6.10 mala antibiotiká angínu doma bola do 14.10 v škôlke bola 3 dní (16/17/18 ) a už cez víkend mala zvýšenú teplotu takže bola doma v pondelok potom išla na 4 dní piatku povedia keď som ju vyzdvihla už bolo vidno že je chorá a večer už mala zvýšenú teplotu a mám ju doma )za október zatiel bola škôlke 8 dní .

Tak že hrôza

zooeynka
28. okt 2025

Ja som myslela ze v juni bude uz dobre, teplo, bezchorobovo. Tak v juni prisli kiahne...

dory11
28. okt 2025
@zooeynka

Ja som myslela ze v juni bude uz dobre, teplo, bezchorobovo. Tak v juni prisli kiahne...

@zooeynka to je dobre moja škôlke ešte chorela aj posledný prázdninový deň ale strasne chcela ísť tak sme sa viaceré ani zhodli že ich teda pustíme ucitelky súhlasili že keď majú kašeľ a sopel že ten jeden deň nevadí že aj tak už je veľká časť deti chorá a že aj pani učiteľka začína byť chorá tak teda išli posledný deň júli do škôlky všetci chorí to bolo 12.7myslim

anonym_7b6fa4
28. okt 2025

Do maja.. a potom aj leto vie byt pestre 😄
Ale akoze zlepsuje sa to postupne, ze sa skracuje interval choroby a druhy rok v skolke je uz lepsi, mene caste choroby a treti rok vyrazne lepsie
A nie ste v tom sami, ja som neverila, ze to moze byt take hrozne, ale je. Lebk toci sa to doma dokola, vsetci clenovia postupne to schytaju, niekto slabsie, niekto silnejsie. A skonci sa mesacny boj a ide dalsi hned... Cele zle

kajka2022
1. nov 2025

@luthien118 u nás tiež masaker týždeň v škôlke týždeň doma kolotoč už som na prášky s toho