icon

Prvý deň v škôlke - stres a slzy

31. aug 2025

Maminy, dcéra ma 3roky 4 mesiace. Zajtra nás čaká prvý deň v škôlke. Je na mna naviazaná keďže priatel pracuje v zahraničí. Odplienkovana je na 80%. Stane sa nehoda. Ak pri vstupe dostane úplný zachvat placu, čo mám robiť? Vaše deti išli do škôlky úplne bez problémov prvý deň? Ako ste to mali vy? Už teraz mi je zle 🤨

Strana
z5
isis234
31. aug 2025

@anonym_autor záleží od učitelky. Ak si získa deti, bude v pohode.
Synovec s plačom chodil pár týždňov do škôlky, Vymenili učiteľku a s úsmevom rád chodil.
Tiež bol naviazaný na mamu. V prvej triede.. posadali si deti do lavíc. Učiteľka ich privítala a povedala rodičom, že môžu ísť domov a neskôr si prídu pre deti. Všetky sedeli, okrem nášho... "Mama, kam ideš?"" 😲
😂 zapísal sa... Na druhý deň v pohode.

4stanka4
31. aug 2025

@anonym_autor zbytočne to nepredlzuj. Stále ju uisťuj, že sa vrátiš. Ráno prezliecť, papučky, pusinku a utekaj. Čím dlhšie tam budeš tým horšie a najmä pred ňou neplač.

ivik4
31. aug 2025

Prezliect, rozlucit sa rychlo a ist. Nenatahovat to

reela
31. aug 2025

@anonym_autor hmm, som myslela, ze teraz vsetky skolky maju adaptacny program

adri266
31. aug 2025

@anonym_autor Dcera zacala chodit do skolky v UK a prvy den bol praveze v pohode, lebo to bolo nieco nove. Len ked som po nu prisla, uz som pocula plac a potom na dalsi den to bolo tazke.
Ale ako ti pisu, netreba to natahovat, neplac pred nou, co najrychlejsie nech to bude, ako s leukoplastom.

parvinka0001
31. aug 2025

Presne žiadne dlhé lúčenie .pusu a dovi a hneď odchod .žiadne obzeranie sa či place či nie .

Ja som vždy svojim vravela každý máme svoje povinnosti ja do práce vy do škôlky . Hračky nie sú zadarmo

petamich
31. aug 2025
@reela

@anonym_autor hmm, som myslela, ze teraz vsetky skolky maju adaptacny program

@reela maju ale adaptacny program vo vacsine skolok = dieta tam je prvy tyzden hodinu, dve 🤷‍♀️ je zopar skolok, kde dieta moze byt aj s rodicom atd.

petamich
31. aug 2025

Autorka ja nepoznam dieta, ktore by rano prvy den skolky v pohode nakracalo, zamavalo rodicovi a s usmevom odislo 🙂 a to dokonca ani to nase, ktore je totalny extrovert, islo by hocikam s hocikym, od malicka stravi vikend/prazdniny u starych rodicov a aj tak boli prve dni resp. ranne lucenia tazsie a potom vzdy po chorobe, po dovolenke...

U nas radia skratka to nepredlzovat, odovzdat dieta a ist (hoc si aj poplakat za roh). Uplne chapem, ze mas z toho stres a drzim silno paste 🤞🏻

anonym_39f199
31. aug 2025

Moja plakala cele 3 roky kazde rano , ja som revala az ked som vysla zo skolky , v praci som zrepasovala makeup , bolo to tazke , ale prezili sme , teraz je samostatna zena , ma vyse 20r. , konci prestiznu VŠ, nie je extrovert, ale v zivote sa nestrati , je rozumna a samostatna a ja som hrda mama ☺️
Ked si na to teraz spomeniem mam uzkost a smutok, aj slzy v ociach , ale vtedy nebola ina moznost
Vzdy som jej vravela , ze pre nu pridem a ze sa tesim na jej obrazky co nakresli ☺️

reela
31. aug 2025

@petamich ohhh, tak takto to funguje v reale. Dakujem

januska12323
31. aug 2025

Nerob z toho väčší problém ako bude. Prídete, rozlúčiš sa a ideš preč, pani učiteľka sa o ňu postará.

hederamonstera
31. aug 2025

Nie je nic krutejsie pre dieta, ako ked ho rodic hodi do uplne noveho prostredia a utece prec. To vy zeny nemate ziadne srdce, ci ja som nejaka vadna? Asi som, lebo toto “rychlo odid a neobzeraj sa za tvojim placucim dietatom” nikdy nepochopim, je mi z toho az na vracanie.

Autorka, ides do prace?

koniarova
31. aug 2025

Ešte ani nevieš, či bude vôbec plakať a už stresuješ. Kľud. Dobre bude. Zvyknete si obe. ❤️

reela
31. aug 2025
@hederamonstera

Nie je nic krutejsie pre dieta, ako ked ho rodic hodi do uplne noveho prostredia a utece prec. To vy zeny nemate ziadne srdce, ci ja som nejaka vadna? Asi som, lebo toto “rychlo odid a neobzeraj sa za tvojim placucim dietatom” nikdy nepochopim, je mi z toho az na vracanie.

Autorka, ides do prace?

@hederamonstera tak myslim, ze ked sa z toho bude robit divadlo, tak to bude horsie

allie1008
31. aug 2025

@anonym_autor nas to tiez zajtra caka, drzme si palce 🙂 ale uznaj, na co by sme revali, snad sa tam budu mat deti dobre, pohraju sa s rovesnikmi, napapaju, vyspinkaju a mozeme sa po nich vratit 🙂

anonym_6adfab
31. aug 2025
@hederamonstera

Autorka, ides do prace?

@hederamonstera To su tie matky, co aj babatko nechaju v postielke plakat. Ved ono si zvykne a plakat prestane. Bohuzial su aj take. Tak isto aj k skolke pristupuju. Ved ono si zvykne a prestane plakat.

hederamonstera
31. aug 2025
@reela

@hederamonstera tak myslim, ze ked sa z toho bude robit divadlo, tak to bude horsie

@reela cely ten system je zly😆 ale to fakt necitite vnutri ako zle je to, v ociach dietata ste ho opustili .
Aj moji chlapci idu zajtra do skolky, ale urcite ich tam nehodim a neuteciem, nastastie si to mozem dovolit, len mi je smutno z toho, ze tento chory system sa povazuje za ok

hederamonstera
31. aug 2025
@anonym_6adfab

@hederamonstera To su tie matky, co aj babatko nechaju v postielke plakat. Ved ono si zvykne a plakat prestane. Bohuzial su aj take. Tak isto aj k skolke pristupuju. Ved ono si zvykne a prestane plakat.

@anonym_6adfab to si nemyslim, ze vsetky maminy nechali vyplakavat deti, len o skolke su v hlavach matiek zakorene hrozne sposoby, ktoru su povazovane za normalne

anonym_6adfab
31. aug 2025
@hederamonstera

@anonym_6adfab to si nemyslim, ze vsetky maminy nechali vyplakavat deti, len o skolke su v hlavach matiek zakorene hrozne sposoby, ktoru su povazovane za normalne

@hederamonstera Ved ja nepisem, ze vsetky su take. Ale su take co aj babatko nechaju vyplakat, ved ono si zvykne. A potom aj v skolke takto pristupuju, nechaju vyplakat ved si zvykne.

anonym_2fd8a0
31. aug 2025
@anonym_6adfab

@hederamonstera Ved ja nepisem, ze vsetky su take. Ale su take co aj babatko nechaju vyplakat, ved ono si zvykne. A potom aj v skolke takto pristupuju, nechaju vyplakat ved si zvykne.

@anonym_6adfab baby 🙂) ale zas nemusia vsetky den hned revat, teda aspon v mojej predstave to tak je 😆. Ja tiez nie som za ho tam hodit a utekat..prostw chvíľu tam a nim zotrvat,kym clovek vidi,ze je v pohode a potom odist do prace. Teda,snad bude v pohode 🙂

vieronika14
31. aug 2025

@anonym_autor ahoj moj nastupoval v podobnom veku minuly rok a prave ze prve dni boli OK
Horsie bolo ked zistil,ze tam bude chodit.
Teraz ide do skolky druhy rok a plac mame akurat za sebou
Moja rada nelucit len prezut a ahoj

anonym_6adfab
31. aug 2025
@anonym_2fd8a0

@anonym_6adfab baby 🙂) ale zas nemusia vsetky den hned revat, teda aspon v mojej predstave to tak je 😆. Ja tiez nie som za ho tam hodit a utekat..prostw chvíľu tam a nim zotrvat,kym clovek vidi,ze je v pohode a potom odist do prace. Teda,snad bude v pohode 🙂

@anonym_2fd8a0 Ano takto by to malo byt ako pises. Ale nie odniest a utekat prec.

lenjaja84
31. aug 2025

@anonym_autor nebojte sa zvladnete to, ja som tak bola min.rok prvy krat, tiez partner nebol,je v zahranici takisto a malej sa v skolke pacilo,mozu byt placlive dni,ale to prejde nebojte sa! Aj Vam prospeje trosku casu samej pre seba 🙏 na obed sa vratite pre nu a keby bolo strasne zle tak Vam zavolaju a pridete si pre nu 💜 prajem vela stastia ☺️

domak2
31. aug 2025

Som v uk a obaja začali ked mali 2.5r. Dcéra ta len odovzdane ostala, a tak vlastne chodí do školy doteraz, ma 13 😅 Zato syn bojoval urputne snáď celý prvý polrok. Potom uz v ďalšej triede bol úplne v pohode, ani mi nezamaval. Zato ja mam doteraz tik v oku 😁

viera012345
31. aug 2025

@anonym_autor Syn šiel do škôlky v čase, keď 3r.dovrsil až v novembri,no nastúpil v septembri s tým, že pred obedom ho budem brať domov.Mala som veľké obavy,ale zbytočne.Po týždni mi pani učiteľky navrhli,aby ostával do poobedia, lebo doobeda bolo všetko ok.Rano po príchode som nenatahovala lúčenie,a tak nebola príležitosť na plač, lebo p.ucitelka ho už zaujala vždy niečím/hračkou, hrou, kamarátom, alebo sa ho len opýtala,ze či pomôže s tým,hentym/nebola to skutočne potrebná pomoc,ale odpútanie pozornosti... Neskôr mal obdobie, keď cestou do škôlky štrajkoval,aj si poplakal.Samozrejme,nebolo mi všetko jedno, lenže presvedčila ma jedna vec, že nemám prečo mať obavy... keď som poobede prišla po syna, často ani veľmi nechcel domov

otvorena
31. aug 2025

@anonym_autor a bude bývať celý deň či len na 4hod pol dna . Aj to veľa spraví.

anonym_4d3dfa
31. aug 2025

Sa tu bijete do prs ako nenechate dieta plakat, a potom pri odstavovani nechate dieta vyrevat aby si zvyklo ze uz mlieko nedate 🤣 cim dlhsie lucenie, tym to je tazsie pre obe strany.. amaterky

banalu
31. aug 2025
@hederamonstera

Autorka, ides do prace?

@petamich hlasim sa - moje slo usmiate samo, ale len prvy den 😂 druhy uz vedela co ju caka, tak uz bol plac, na treti ju musela vziat ucitelka.

A autorka, naozaj je najlepsie odist co najskor, nenatahovat to, nesnazit sa upokojit dieta. Prezliect, objat, ubezpecit, ze sa pre nu/neho vratis. A odchadzas.

@hederamonstera starala som sa o deti, a nemali problem urobit scenu doma pri odchode (specialne maminy) do prace - nebola som nova, s detmi sme mali super vztah. Do 10 minut som rodicom posielala videa spokojnych deti... a vies co? Potom ked som ochadzala ja domov, tiez boli par krat sceny - plakali nech ostanem...
Keby som to nevidela a nezazila nespocetne mnozstvo krat, tiez by som sa k tomu mozno inak staviala 😉

petamich
31. aug 2025
@banalu

@petamich hlasim sa - moje slo usmiate samo, ale len prvy den 😂 druhy uz vedela co ju caka, tak uz bol plac, na treti ju musela vziat ucitelka.

A autorka, naozaj je najlepsie odist co najskor, nenatahovat to, nesnazit sa upokojit dieta. Prezliect, objat, ubezpecit, ze sa pre nu/neho vratis. A odchadzas.

@hederamonstera starala som sa o deti, a nemali problem urobit scenu doma pri odchode (specialne maminy) do prace - nebola som nova, s detmi sme mali super vztah. Do 10 minut som rodicom posielala videa spokojnych deti... a vies co? Potom ked som ochadzala ja domov, tiez boli par krat sceny - plakali nech ostanem...
Keby som to nevidela a nezazila nespocetne mnozstvo krat, tiez by som sa k tomu mozno inak staviala 😉

@banalu och to krute zistenie 😬 a keby vedeli, ze potom este skola zakladna, stredna.... 😃

marca12
31. aug 2025
@hederamonstera

Autorka, ides do prace?

@hederamonstera Toto hovoria aj skusene ucitelky a oni odporucaju nepredlzovat to a hlavne neplakat pred dietatom. Zajst za roh a tam sa vyplakat.

Strana
z5