Prvý deň v škôlke - stres a slzy
Maminy, dcéra ma 3roky 4 mesiace. Zajtra nás čaká prvý deň v škôlke. Je na mna naviazaná keďže priatel pracuje v zahraničí. Odplienkovana je na 80%. Stane sa nehoda. Ak pri vstupe dostane úplný zachvat placu, čo mám robiť? Vaše deti išli do škôlky úplne bez problémov prvý deň? Ako ste to mali vy? Už teraz mi je zle 🤨
@hederamonstera Toto hovoria aj skusene ucitelky a oni odporucaju nepredlzovat to a hlavne neplakat pred dietatom. Zajst za roh a tam sa vyplakat.
@marca12 skusene ucitelky, achjaj, dobre🙂 jasne, ze nechcu upokojovat 20 deti, ale normalne to nie je.
@anonym_autor Uplne bez problemov. U nas to niektore strasne dramatizuju. Inde vo svete nik nie je doma luxusnych 3 a viac rokov. Potom vychovavane generaciu mama hotel, co je nesamostnantny naviazany na matku este v 40
Nie je nic krutejsie pre dieta, ako ked ho rodic hodi do uplne noveho prostredia a utece prec. To vy zeny nemate ziadne srdce, ci ja som nejaka vadna? Asi som, lebo toto “rychlo odid a neobzeraj sa za tvojim placucim dietatom” nikdy nepochopim, je mi z toho az na vracanie.
Autorka, ides do prace?
@hederamonstera áno placme s deťmi tam hodinu lebo matke j.b. skôr to deti zvládajú tu škôlku ako matky .preboha. Nikto nenechá vyplakať bábätká ale žiadne teatro nepomohlo škôlkarovi lebo matka vyvádza viac ako decko. Čo ti pomôže že bude revat ešte viac keď to nie od predlžovať
@hederamonstera áno placme s deťmi tam hodinu lebo matke j.b. skôr to deti zvládajú tu škôlku ako matky .preboha. Nikto nenechá vyplakať bábätká ale žiadne teatro nepomohlo škôlkarovi lebo matka vyvádza viac ako decko. Čo ti pomôže že bude revat ešte viac keď to nie od predlžovať
@parvinka0001 kto hovori o vyvadzani matiek? Ja hovorim o upokojeni dietata. Ale vidno, ze aj ty si mala studeny odchov s takou zlostou🙂
Nie je nic krutejsie pre dieta, ako ked ho rodic hodi do uplne noveho prostredia a utece prec. To vy zeny nemate ziadne srdce, ci ja som nejaka vadna? Asi som, lebo toto “rychlo odid a neobzeraj sa za tvojim placucim dietatom” nikdy nepochopim, je mi z toho az na vracanie.
Autorka, ides do prace?
@hederamonstera a rada ako to robis ty? Alebo co robit ked bude plakat? Nechat ho doma a cakat ze nam budu pecene holuby z neba padat lebo ved doma same byt nemoze..
@hederamonstera a rada ako to robis ty? Alebo co robit ked bude plakat? Nechat ho doma a cakat ze nam budu pecene holuby z neba padat lebo ved doma same byt nemoze..
@jajanka31 zacat s postupnou adaptaciou a skor ako dieta dovrsi 3 roky. A nie drb, 3.narodeniny a tahaj prec odo mna. Ale mne to je jedno, ja by som len chcela zburat tie myty ako je normalne a v pohode, ze deti placu a rodicia od nich utekaju. Ale vsak ako to kto citi, niekomu to nevadi, mne ano
@parvinka0001 kto hovori o vyvadzani matiek? Ja hovorim o upokojeni dietata. Ale vidno, ze aj ty si mala studeny odchov s takou zlostou🙂
@hederamonstera ako chces upokojiť dieťa ktoré nechce ísť do škôlky . Keď máš ísť do práce ? Proste musí ostať a ísť hneď preč .
Autorka, ides do prace?
@hederamonstera No samozrejme, treba urazas tie menej labilne ako si ty s niecim ako studeny odchov, to sa dalo cakat. Tak niektore doma placu a stresuju uz par mesiacov vopred vsak ako sa moze dieta citit v pohode, ked nie je v pohode matka
@hederamonstera ako chces upokojiť dieťa ktoré nechce ísť do škôlky . Keď máš ísť do práce ? Proste musí ostať a ísť hneď preč .
@parvinka0001 kto nema na vyber a musi do prace a neplanoval si to dopredu (lebo vsak nikto nevie co sa bude diat v 3 rokoch veku dietata, ze?), tak ano, dieta musi pretrpiet toto obdobie.
@hederamonstera No samozrejme, treba urazas tie menej labilne ako si ty s niecim ako studeny odchov, to sa dalo cakat. Tak niektore doma placu a stresuju uz par mesiacov vopred vsak ako sa moze dieta citit v pohode, ked nie je v pohode matka
@mircalla ja som v pohode, lebo my ideme na to s postupnou adaptaciou
@hederamonstera ja som niesla dvojky ktoré nevedeli hovoriť a zvládli to lepšie ako deti že ktoré sa na škôlku tešili ..... Takže mi nevrav o žiadnom debilnom odchove. Vždy skôr plakali keď nás posielali cez covid domov . Ale to skôr tá vaša opicia láska celý deň ho mám na cecku ubližuje decku .
Chceli chodiť prví do školky a poslední domov lebo sa im tam páčilo .ale vždy sa nejde mater ako ty ktorá to nezvláda
@mircalla ja som v pohode, lebo my ideme na to s postupnou adaptaciou
@hederamonstera Ano, ano, to je vidiet, ako v pohode...nie je nic krutejsie ako sa otocit a dieta tam nechat, totalna opicia laska
@hederamonstera ja som niesla dvojky ktoré nevedeli hovoriť a zvládli to lepšie ako deti že ktoré sa na škôlku tešili ..... Takže mi nevrav o žiadnom debilnom odchove. Vždy skôr plakali keď nás posielali cez covid domov . Ale to skôr tá vaša opicia láska celý deň ho mám na cecku ubližuje decku .
Chceli chodiť prví do školky a poslední domov lebo sa im tam páčilo .ale vždy sa nejde mater ako ty ktorá to nezvláda
@parvinka0001 dobre moja, vidno aka si spokojna🙂
@hederamonstera Ano, ano, to je vidiet, ako v pohode...nie je nic krutejsie ako sa otocit a dieta tam nechat, totalna opicia laska
@mircalla to nedava zmysel co si napisala
@parvinka0001 dobre moja, vidno aka si spokojna🙂
@hederamonstera ja som spokojná tešili sa škôlke len jediná obavy máš tu ty lebo to nedáš že bez teba decko vydrží
Keby si musela ísť do práce a nie šúchať s nohami doma takú adaptáciu by tvoje decko videlo aj ty hlavne že az
@hederamonstera ja som spokojná tešili sa škôlke len jediná obavy máš tu ty lebo to nedáš že bez teba decko vydrží
Keby si musela ísť do práce a nie šúchať s nohami doma takú adaptáciu by tvoje decko videlo aj ty hlavne že az
@parvinka0001 😆 ok moja
@parvinka0001 😆 ok moja
@hederamonstera nevedela som že som tvoja ale ok diky
@parvinka0001 v maji idem do prace, ked mladsi dovrsi 3 roky 🙂 a aby som nemusela dieta v placi 14.maja odhadzovat cudzim ludom do narucia, tak zaciname v septembri. Ja nemozem za to, ze ty si to tak nenaplanovala.
A preto to tu tak pisem, lebo mozno to uvidi nejaka mamicka, ktora ani nevedela, ze kazde jedno dieta ma pravo na postupnu adaptaciu a bude rada, ze sa o tejto moznosti dozvedela. Ja tu nechcem nikoho sudit ale myty sa musia nicit, hlavne tie, ktore mozu skodit.
@parvinka0001 v maji idem do prace, ked mladsi dovrsi 3 roky 🙂 a aby som nemusela dieta v placi 14.maja odhadzovat cudzim ludom do narucia, tak zaciname v septembri. Ja nemozem za to, ze ty si to tak nenaplanovala.
A preto to tu tak pisem, lebo mozno to uvidi nejaka mamicka, ktora ani nevedela, ze kazde jedno dieta ma pravo na postupnu adaptaciu a bude rada, ze sa o tejto moznosti dozvedela. Ja tu nechcem nikoho sudit ale myty sa musia nicit, hlavne tie, ktore mozu skodit.
@hederamonstera Myslim si, co @parvinka0001 Opicia laska jak vysita.
@mircalla presne ale ide si svoje
@mircalla aj keby🙂
Autorka ja nepoznam dieta, ktore by rano prvy den skolky v pohode nakracalo, zamavalo rodicovi a s usmevom odislo 🙂 a to dokonca ani to nase, ktore je totalny extrovert, islo by hocikam s hocikym, od malicka stravi vikend/prazdniny u starych rodicov a aj tak boli prve dni resp. ranne lucenia tazsie a potom vzdy po chorobe, po dovolenke...
U nas radia skratka to nepredlzovat, odovzdat dieta a ist (hoc si aj poplakat za roh). Uplne chapem, ze mas z toho stres a drzim silno paste 🤞🏻
@petamich spraví to to dieťa, ktoré je pripravené. Ja veru také poznám. A nie jedno. Ale sú to deti, ktoré mali to šťastie, že ich tam mamy nemuseli násilí tlačiť ako 3 ročne, keď ešte neboli na to pripravené.
@mircalla ešte len bude vypisovať ako budú dieťa nútiť dieťa všetko ochutnať a preco ho nutia keď ho mamička doma nenúti k ničomu lebo život je jedna gombicka .ale počkáme si 😁😂😉
@mircalla ešte len bude vypisovať ako budú dieťa nútiť dieťa všetko ochutnať a preco ho nutia keď ho mamička doma nenúti k ničomu lebo život je jedna gombicka .ale počkáme si 😁😂😉
@lucia147852 Ci je dieta pripravene, vo velkej miera zavisi od rodicov. U nas niektore by boli doma s dietatom najlepsie az do puberty, tak aj tak vyzera ta priravenost
@parvinka0001 Akoze ja poznam aj take, ze dieta nemusi napriklad pozdravit, pretoze ak to tak zrovna neciti, tak naco zdravit,. Robi si len co chce a ako to citi, ziadne mantinely
@lucia147852 Ci je dieta pripravene, vo velkej miera zavisi od rodicov. U nas niektore by boli doma s dietatom najlepsie az do puberty, tak aj tak vyzera ta priravenost
@parvinka0001 Akoze ja poznam aj take, ze dieta nemusi napriklad pozdravit, pretoze ak to tak zrovna neciti, tak naco zdravit,. Robi si len co chce a ako to citi, ziadne mantinely
@mircalla Ajaj, uz sa to tu zacne zvrhavat o tom, ako je respektujuca vychova fuj fuj a bez mantinelov…musela som zasiahnut velmi bolestive miesto v tvojej dusi, ked ta tak vytaca ako to ma druha mama
@mircalla veď ako veď dieťa už je osobnosť a môže si robiť čo chce 😉😁
Prvy den bol dobry, no od druheho dna sa to nedalo uz povedat 🙄
@mircalla Ajaj, uz sa to tu zacne zvrhavat o tom, ako je respektujuca vychova fuj fuj a bez mantinelov…musela som zasiahnut velmi bolestive miesto v tvojej dusi, ked ta tak vytaca ako to ma druha mama
@hederamonstera Nie vobec, mne su take drama queen s opicou laskou fakt skor na smiech, nic si nezasiahla. V podstate ich zivot je samy stres a utapanie sa v obavach, co v konecnom dosledku dietatu skodi. 2-3 ich poznam a vsetky deti mali dost velke problemy sa neskor socializovat, jedna skoncila aj tak na home schooling
Och to by nebola diskusia na Modrom Koniku, kde by sa zas nevyrojili supermatky 🙂
A samozrejme, my krkavcie matere, sme dieta len tak zo dna na den drbli do skolky, nic sme im pred tym nepovedali, nijako sme sa na to nepripravovali (jasne aj vyplakat sme ich pred tym bezne nechali, aj o hlade, aj o smade) a rovno sme ich tam nechali tyzden a aj v noci, ani sme po ne nesli! Nech sa rychlo naucia, ze skoncili casy s mamou doma.
Zeny to vazne? Citite sa po takychto komentaroch lepsie? A idealne ANONYMNE!

@banalu och to krute zistenie 😬 a keby vedeli, ze potom este skola zakladna, stredna.... 😃
@petamich 😂😂😂😂 no, to bude este veselo 🫣