Ranné rituály dieťaťa v rodine
Ahojte,mam doma 3 chlapov (manzel+ 4,5 r.+ 2 r.).
Moj muz nechape,preco maju rano robit tie iste veci zaradom,preco ucit deti od malicka,ze ked cez tyzden odchadzam do skolky,prace atd. mam rano spravit najprv svoje povinnosti (vycikat,umyt,ranajky,ustlat postel,obliect,ak mi ostal cas,chvilku sa pohram).Uplne na to kaslu a vsetko dobieham ja,vsetci sme nervozni a rano je len o strese...Chcem od nich vela?!!
Stale meskame, nepaci sa mi,ze deti sa neucia od malicka mat svoje povinnosti a system a zodpovednost voci inym tym,ze nebudem napr.meskat.Myslim skor toho skolkara. Ked sa na nich vybodnem,nech si poradia,tak aj tak sa to otoci proti mne.Matka rukojemnik...
🙂 manžel to musí začať rešpektovať, inak si bude každý v tvojej rodine robiť to čo sa mu zachce. Manželovy tiež vysvetlujem a aj to že sú jednoducho veci, do ktorých nemá čo hovoriť. napr. kedy pôjde dieťa spať a či pôjde poobede spať a pod veci. Ja som s dieťaťom ja ho poznám viac ako môj manžel, som s ním vo dne v noci, navyky tak isto som si vybojovala, manžel musí poslúchnuť .
@dadomon muž ráno nosí syna( 5r) do škôlky, nikdy nemali režim a vždy ráno scéna plač a tak. Odkedy som na md s dcérou, ráno odchádzajú potichu a bez scén ale muža som oklamala že do 8:00 musí byt v škôlke pritom dane je 8:10 ale keďže je nedochvilny tak som to trosku upravila... aj sa synovi ráno z postele nechce vôbec do toho nezasahujem nech si muž poradí... netreba všetko mat podľa seba.. v tom je zaujímavé rodičovstvo i manželstvo, že každý dá do toho kus seba, niekto kus poriadku a pravidiel, niekto bordel a chaos.
Keď pôjdeš do prace rýchlo si to spravíš podľa seba veď deti sa rýchlo učia.. u nás to funguje tak keď pracujem, že ráno chodí muž ak nemá niečo skôr ako ja ak ich musím brat ja o 6:30 musia byt v škôlke... a poobede zas chodím ja lebo muž je dlhšie. A jemu je jedno aký mame režim poobede ale zväčša každý deň iný... 😉
@dadomon ale ved to je normálne, ze rano sa robia urcite veci. Vstanu,ranajky,obliect,zuby..zvysny cas uz ako chcu. A ide sa. Ja sice obcas aj hysacim aj tak,leno s malou chodime my dve skôr, skolka je dalej od domu a teda ja potom pokracujem do práce..a rnao jasne,jej sa nechce,mota sa,nahanam ju, ale stihame v pohode, preto ju radsej nahanam.o dost skor,aby sme to stihli,teda ja, prísť včas,aby som aj vcas mohla odist.

U nas mame ranne ritualy uz velmi dlho a skvele to funguje, vzdy odideme z domu nacas a bez stresu. Muz odchadza rano o 6:00. Ja vstavam o 5:45, prichystam starsej dcere (7 r.) desiatu do skoly, prichystam ranajky jej aj mladsej (3.5 roka). Deti budim o 6:15, samy sa oblecu (oblecenie chystam vecer predtym), ranajkuju. Kym ranajkuju, obleciem sa ja, hodim na seba nejaky ten makeup. Potom vycistime zuby, obleceieme sa a o 7:00 odchadzame do skoly a skolky. Dievcata su takto zvyknute a ani ich nenapadne rano vymyslat.