icon

Ráno pred odchodom do škôlky

katka1981
4. dec 2014

Ahojte. Kedze mam len jedno dieta a v detoch sa zrejme vobec nevyznam, chcela by som vediet, ako vyzera vase rano pred odchodom do skolky. Vase tipy, ako vychystanie urychlit, sprijemnit, zazivat co najmenej stresu, ako dieta motivovat, ake mate problemy, ale piste aj zabavne zazitky. Dakujem.

Strana
z8
katka1981
autor
4. dec 2014

Napisala som dlhy prispevok, no zmizol mi :( Tak to skratim, u nas to vyzera asi tak, ze nasa 5,5 rocna dcerka je rano vo svojom svete, musime ju obliekat, nevnima cas, parkrat sa stalo, ze sa sama pekne obliekla, ale to je ozaj malo. Mozno je to unavou, lebo cez vikend ked spi kolko chce, je to asi o 15 minut dlhsie ako ked chodi do MS, tak je to ok. Ale rano sa len nervacim, ze nestihame a uplne zbytocne. Tresty ani motivacia nepomahaju. Nohavicky vyskusa aspon dvoje, stale problem ze su jej na ritke velke, zial, am mini ritku, potom zas ponozky, jedny ju tlacia, druhe skriabu, tretie su velke, kupila som jej 7 novych tielok, tie iste co milovala minuly rok, zial, musim ich vyradit, lebo ju skriabu. A to mame kazdy den skoro. Vecer nachystame spolu oblecko a vacsinou si to rano rozmysli. Ma oblubenych par kuskov, darmo ma plnu skrinu, to chapem, ale niekedy je to tak, ze vyslovene ako sa vyspi. Mne povie ze gatky su jej male, a tie iste na druhy den su jej pred manzelom zas velke a podobne....mam pocit, ze vobec nechape, ze sa pponahlame, ze su nejake terminy a je to narocne.

felycity
4. dec 2014

Ahoj, u každého je to asi inak, ja poznám rodičov, ktorý keď nastupovali deti do školy tak si to trénovali či to stihnú za 20 minút 😀 , ale každé dieťa je iné, ja som taká, že nechcem deti stresovať naháňaním a pod. a pochopila som, že oni sú tiež také, že rovnako ako my dospelí aj oni si chcú rano v pokoji vypiť čajík, kakao..s nami / inak vtedy by kecali o dušu s nami/. takže som nútená ich budiť o hodinu skôr, v pokoji sa zobudíme, ja už mám pre nich nachystané raňajky a pitie, každý si v pokoji vypije čajík, napapá, kto je skôr ten sa prvý ide umyť a potom obliecť / väčšinou im chystám ja veci na oblečenie/, mladší troška ešte nemá pojem o čase, ale poviem mu, že ak to stihne a ostane mu čas tak sa môže ešte chvíľku pohrať...pokiaľ sa dcéra chystá.

katkabg
4. dec 2014

@katka1981 to pises o mojej? :D lebo aj u nas je to tak niekedy ako u vas.Ona je povahovo ako manzel,ked sa zobudi hore ritkou tak je hodinu kysla jak citron

jasminet
4. dec 2014

@katka1981 kati, u nas je to to iste + este chystam maleho.... 😀 gatky - padaju jej, nervy, druhe su velke, vcera boli ok... pancuchy - nieeee, neviem si ich obliect a mamiiii este nemam hracky do skolky nachystane (tie co chystala vecer uz nie su dobre).... 1x za tyzden odchod ok, 4x hukot 😀 😅 ale hlavne, ze ma cas na tancovanie a spievanie a hladanie konika, kt. som nevidela mesiac, ale gate si nenatiahne ani za boha... 😠 😀

stepanka274
4. dec 2014

Je to možno aj tým, že je to dievča. Ranné obliekanie spodného prádla: gaťky to isté - škriabu všetky - preto sme začali kupovať dievčenské boxerky, tam odpadá problém okrajovej gumičky. tielka len bez obrázkov z lidla, pančušky je ďalšia kapitola - žiaden potisk, bodky na pančuchách nesmie mať - takže máme najmä obyčajné silonky. Vrchné tričká nemôžu mať potlač, iba veľmi jemnú. A keď sú tričká čerstvo vypraté a ožehlené a ked ich oblečie, tak povie že sú surové a začne ich plieskať o posteľ alebo o zárubňu aby zmäkli. Dcérka je naše 4.dieťa, pred ňou máme 3 synov a tam sme toto nemuseli ale vôbec riešiť. Treba to nejako pretrpieť a dúfať, že z toho vyrastie - našu to drží už asi 4 roky - z toho 2 roky škôlka a teraz je druháčka. Už sa aj sama zbadala, že nás to asi obťažuje a chcela to aj vydržať - ošívala sa, trpela a nakoniec s plačom a prosbou, že to nevydrží, 🙂 že ju to škrabe sa musela prezliecť.

jasminet
4. dec 2014

@stepanka274 😀 😀 😀 😀 ako sorry, nemozem sa prestat smiat - surove tricka a zmaknutie plieskanim 😀 😀 😀 uz asi chapem preco nasa stale vsetko plieska o zem 😉 😀 😀 😀

ada_majino
4. dec 2014

@stepanka274 Neskutočne si ma rozosmiala s tými surovymi trickami 😁😁😁

slunce3
4. dec 2014

U jas pol hodina pri skrini, nechcem tieto ponozky, chcek ine gatky, ine tricko lebo jej neladi, nechcem tieto popanky, sveter mikinu a kde jej poviem nech si vyberie sqma tak si sice vyberie ale ten brajgel okolo no koniec, potom sa aj oblecie, ranajky ani bohovi nefhce, ak ale potrebujem ist skor a dat ju do Zb rovky tak to vie zjest celu chladnicku, a ked si ma zuby umit? Niekedy chyti taky amok ze nechce... Ze polhodinu trucuje a aj tak si ich umije lebo ved sa vyhrazam 😂 ale hlavne ze ma vytici potom uz je spokoj a

gloria9
4. dec 2014

ahoj tak ja to robim tak ze malemu pustim rozpravky idem sa umyt potom on sa ide umyt a dalej pozera dam mu teply caj ja si zalejem kavu zjem jogurt jemu dam piskoty medzi tym ked pozera rozpravky obleciem mu rolak puncochy nachystam kabelu a jemu veci do skôlky ked uz mam vsetko pripravene idem sa ja obliect potom doobliekam jeho robim to tak ze ho postavim na obyvackovy stôl on pozera rozpravky ja obliekam ked ma bundu poviem nech vypne telku a sa ide obut co aj urobi ja si dam bundu a odchadzame cestujeme autom asi pol hodinu kazde rano ziaden stres v aute pustam spievankovo naladi sa zaspievame a sup do skôlky vstava o siestej a osiedmej ideme z domu o pol osmej sme v skôlke bez placu a v dobrej nalade mozno je to tym ze ho neobliekam naraz ale po castiach a ma kludne rano da sa povedat ze hodinu pozera rozpravky papa pije caj a ani sa nenazda a uz je oblečený

slunce3
4. dec 2014

Na ale nemam problem s budenim, hore byva najneskôr o 6:00 ci tyzden ci vikend 😂😂😂 to ona od narodenia, ani ako novorodenec nespavala hahah este ž tie casy su uz prec 😂

jasminet
4. dec 2014

@gloria9 ale ano, ked ju postavim a obleciem je to hotovo za 5 min...ale absolutne jej tym nepomaham - je to sice menej nervov, ale dieta nie je schopne sa v skolke same obliect... 😅

maly ma 2,5, ale mam pocit, ze je menej prispaty ako moja sipova ruzena - gate si oblecie sam, obuje sa sam, nachysta veci este jej 😅 😀 😀

marteenka
4. dec 2014

Caute baby, moje svagrine si stiahli tuto apku vola sa tusim Happy Kids Timer, alebo tak nejak
https://itunes.apple.com/us/app/id891839016?mt=8
stiahnete ju z appstoru ak mate iPhone. Na adroidy tusim este len vyjde.

a velmi si ju vychvaluju. Rodicia v nej nastavia podla vlastnej potreby aktivity, ktore treba rano pred odchodom stihnut, nastavia si cas a dieta ked ulohu spravi prejde na dalsiu. Za kazdu ulohu, ktoru stihne v limite dostane urcity pocet hviezdiciek a napr. po tyzdni mozu dostat certifikat s vlastnym menom.
A maju velmi pekne animacie a hudbu, velmi chytlave.

Je to velmi zaujimave a babam sa to velmi paci a detom este viac. Ja sa este nacakam, kym ju zacnem pouzivat ale som zvedava, ci to fakt na kazde dieta tak motivacne funguje.

Svagrinina kamoska ma dokonca autisticke dieta a vravela, ze ta aplikacia jej zmenila zivot.
Tak neviem, vyskusajte, ak mate chut.

andreasiskova3
4. dec 2014

Moj starší syn sa nikdy nemal k obliekaniu, neviem prečo možno bol len pohodlný, nechcelo sa mu alebo čo ja viem, jednoducho to nechal na mňa 😀 Nikdy som sa ho nepýtala, či sa mu to páči alebo čo by si chcel obliecť, hhádam aj keby mu oblečiem dievčenské šaty , tak by mal na háku 😀 😀 😀 Takže ja som ho aj obliekala aj obuvala pekne dlho, a ticho som závidela kamarátkam, ktorým sa deti obliekali a obuvali pekne samé. Ale zas na druhej strane som ho obliekla raz dva a bolo vybavené. Jedával tiež pri rozprávke , lebo inak by raňajkoval asi až do obeda. Všimla som si, že tu písali väčšinou maminy čo majú dievčatká, tak dievčence sú asi viac vyberavé ako chlapci. No veď uvidíme, keď pôjdu moje dvojky do škôlky ako to bude vyzerať s dievčatami u nás potom to ranné chystanie.

jana2605
4. dec 2014

@katka1981 ja mám dvoch chlapcov, jeden 6 rokov druhý 1 rok a 8 mesiacov. Malý vstáva o 6,30 a budí všetkých :D vlezú k nám do postele na 20 minút - vykecáme sa. Vstaneme a každý funguje sám 🙂 07,30 odchádzame z domu najedení, umytí....oblečení...pohodička....
Neviem ako by to bolo s dievčatkami 🙂 ale ako čítam, asi nie veľmi ľahké....

katka1981
autor
4. dec 2014

@jasminet, Jani potesila sa ma tak az mi vyhrkli slzy. Ano, Natka je tiez jak cibik, do kelu, nemaju ritky do gatiek 😀 My nemame ani jedny pancusky, dvoje mame velke a ostatne male. Tielka darujem neterke, tak krasne a prijemne, plakat sa mi chce. Leginky nosi 104, 98 uz musime natahovat, lenze kratke su jej. Ale 110 v nich sa utopi a to je neprijemne. Cizmy kym sme kupili, jaj kolko sme ich poskusali, ale sak jasne za nizky nart a drobnu nozku nemoze. Nepomaha ani motivacia, ze ked bude samostatnejsia, bude mat surodenca a chcela by ho strasne. Neviem ako by to islo pri dvoch detoch. Muz chysta ranajky, ja malu, a koncime tak, ze ju vacsinou doupravovame spolocne 😀 No nic, len co mam robit, aby ma z toho neporazilo. Kyjm sa zacala dnes obliekat, bohovsky sa zabavala s ponozkami, no chvalabohu ze dnes som bola hnusna len ja, ale teda mame lepsie obdobie, predtym by nebolo rano bez revu. Jani ktore pancuchy su uzke s nizkym sedom, nevies? Takko, Tesco, Bepon, to nam neni dobre. Brendon maju uz len male cisla. Este zvazujem H&M. Mali sme TEX z kerfacu, ceska znacka, nizky sed, super boli, lebo rit sa nevytahala, ale kerfac je jak pred krachom, co sa handier tyka. Oblecka ma viac jak my dvaja dokopy a take pekne, jaaaj, ako by som to ponosila, ale tu skriabe obrazok, tu sviky, tu hviezdicka...... vcera dosla zo skoklky a mala opacne ponozky. Dnes rano ju obujem a zas si ich davala naruby. Ja ze co robis, nevies inak putat pozornost? Co mas komplex z vlasov ci co zas? Ale nie, vies ked Dominika ma bije. No nic sla som prec. Potom si ich nakoniec dala normalne.

katka1981
autor
4. dec 2014

@stepanka274, super prispevok, len vies ako sa pocuva moj zachripnuty rehot, dakujem 😀 😀 😀 ja som uz dnes riesila s muzom, ci nebudem problem v tom, ze ma celiakiu a citlivu kozu. Ze nie, ze to je taka fajnova. Podedila krasne, drahe, znackove handry, co by som jej nikdy nekupila, no su krasne, panenske 🙂 Nebude to nosit. Tym, ze mame len ju, tak to zhadzujem na to ze je jedinacik, na to, ze nemam sajnu o detoch, ze som neschopna a uz neviem co. A surove tricko? No len co si ho oprate oblecie, musim jej ho suchat aby zmaklo 🙂 A z bundy jej trcia rukavy z tricka aj mikiny, ona to chce tak, no socka 🙂 Sestricka u dokiny zas ma dceru, ktora nevysla z domu kym nemala narovnako utiahnute tenisky. Ze to bol vecny boj. Jaj a este mi napadlo, jedny nohavicky roztahujeme a dalsie zas zmensujeme. Placebo jak svina.

jasminet
4. dec 2014

@katka1981 ja kupujem iba v bepone, su perfektne, leginy, to je kapitola sama o sebe -104 su jej kratke, v pase dobre, ostatne su jej v pase volne... oblecka plna skrina, nosi 1rifle, 4x legin (uz roztrhane), asi 10ks triciek, konecne dnes vzala na milost rolak a asi 3ks mikin. no proste ako supak od kontajnera.... a v skrini krasne nove veci co sa jej v obchode pacia, doma odtrhne visacku a s revom zahodi vec, ze ju skriabe, pada a podobne...

katka1981
autor
4. dec 2014

@jasminet, Jani ako 1,5 rocna si zapinala mikunu na zips sama. V detskom klube na nas cumeli, ze to vie sama? Sama sa obliekala, ale ja neviem, vekom sa to meni.

U nas kosrsie vstavanie nevedie k nicomu. Jednak sme my rodicia rozbitejsi, nervnejsi a k nicomu a velakrat sa stalo, ze mala sa zobudila pred budikom hodinu, pol hodinu a este sme nakoniec do skolky meskali. Niekedy sa za stalo, ze som zaspala a mala bola hned hotova. Ale ziadny zazrak co zafunguje vzdy, som neobjavila. Ani pohranie sa ani TV, ani odmena, proste to je o naladeni ako sa zobudi. Ked je blba nalada, co ju zaujima nejaka odmena, alebo co 🙂

katka1981
autor
4. dec 2014

@marteenka, nemame Iphone ani neplanujeme ho mat 🙂 Na kompe to nejde?

katka1981
autor
4. dec 2014

@andreasiskova3, ja by som to brala, ze ja ju obleciem, ale nie ze je problem vyrat a este aj musi mat naladu sa obliekat. Idealne dieta, obleciem mu co ja chcem, uzasne fakt.

katka1981
autor
4. dec 2014

@jasminet, presne. Muz bol v Bepone, dala som mu pancusky takko, ze dlzka ok, ale musia byt uzsie. Lebo tie z Takka su siroke ze len tam vlozi nohu tak uz to proste nelicuje chodidlo, akoze asi na tucne nohy ja neviem. (to som jej minuly rok kupila, ostatne modely ztakko sedeli, ma takto dvoje). No a porovnaval a ze tie z beponu boli este sirsie. No ja uz neviem. A leginy tiez, co su dobre na pase, su kratke, no ponozky to prekryju, ma ich na leginach, ale kopec mame velkych. Ale z tesca co ma 104 pre istotu stvore, ja neviem asi jej sadnu ako trostvrtove v 8 rokoch. Minule sme kupovali nove nohavicky. V kabinke si ich na svojich gatkach skusala. Ale dobehla mudra svokra a uz mala jak splasena, ze dobre su dobre, berieme. To bolo tretie co sme skusali, no a prd, aj ich periem na 40 ale co ja viem, dam na 60? Ajtak jej budu na ritke visiet.

marteenka
4. dec 2014

@katka1981 dobra otazka a dobry napad, no to netusim :( , nepatrala som. jedine co viem, ze aj androidove telefony a tablety to niekedy po Vianociach budu mat pristupne v Google Play

jasminet
4. dec 2014

@katka1981 ja leginy uz iba v kik, tie mame odskusane, aj 110 niektore znesie, dokonca aj nohavicky a tielka uz iba tam kupujem 110 a pancuchy iba a len bepon...
a to je fakt chudulinka -115cm a 17kg, trcia jej rebra, jakub ma vacsi zadok ako ona, stehna tiez, nozicky ako hajzlovy pavuk

rainee
4. dec 2014

Nasa vstava o 6,30 lebo jej dlhsie trva kym sa zmobilizuje. Oblecenie jej nachystam den vopred, ak sa jej nieco nepaci, dam na vyber a vymenime tak aby to ladilo. Kym sa oblieka dam sa ja doporiadku a spravim rychle ranajky. Najeme sa (ak zostane cas stihne pozriet kratku rozpravku ) a o 7,30 ficime do skolky. Ale neviem si to predstavit pri 2 detoch hlavne ak je 1 babatko v kociku a treba ist do skolky s obidvoma, to musi byt stresujuce.

katka1981
autor
4. dec 2014

@marteenka, no nic, musime to zvladnut bez super techniky 🙂
Teraz som si na nieco spomenula. Ze malu je tazko motivovat... a napadlo mi ze som mala vyhliadnute obtiahnute ruzove saty pre seba. Hrozne sa mi pacili. A hovorim muzovi, zamilovala som sa do tychto siat, ked schudnem, kupim si ich. A vies co, kaslem na to, nechce sa mi, radsej ich nechcem 😀

katka1981
autor
4. dec 2014

@jasminet, no to je ozaj vysoka a chudulinka, pojdem do toho beponu kuknut, lebo mala krasne dvoje odtial a kym nemala bezlepkovu, nechcela ich, lebo mala vtedy velke nafuknute brusko a onio boli strasne uzke na brusku. No Sophi ma 110cm a 17kg. A ake mas skusenosti z kikom? Sophi si tam ako rocna sama kupila prvu handru. Leginky ale nosila ich straaaaaaaasne dlho. Mame ich odlozene na pamiatku 🙂 Mala odtial teplaky, to sa rozpadlo, ja neviem, nemaju same smejdy? Ale pojdem kuknut.

katkabg
4. dec 2014

No ked pozetam kolko nas tu je tak uz som o nieco kludnejsie ze nemam leen ja malu nervacku :D a viete si predstavit ze my este ktomu mame toto....ked ma 'nieco'v oku pisti dovtedy dokym jej neprehladam oko a neoklamem ze bud tam bola smietka,ci mihalnica,ale nieco ma medzi zubkami a ja jej to tam musim lovit....booooze vyrastu z toho niekedy?A rano klasika aj pancusky ju hryzu,gatky su jeej male,v ponozke ma nieco,nieco ju picha...no toho ojojoooj 😀

jasminet
4. dec 2014

inak, u nas ju vodime bud muz alebo ja. ak ide muz, tak mala vstava o 6:10, na stole ma svoje oblubene granule v mlieku, o 6:50 odchod z domu (v pohode, horsie je, ked si tesne pred odchodom na nieco spomenie) - vtedy chystam iba ju, maly spi.
ked ja, tak vstava 6:40 a odchod z domu 7:30 najneskor a to mam teda aj maleho (zobudit, obliect, ak ma relativne dobru naladu, tak ideme peso, ak zlu z nedospatia ako dnes, tak sup do kocika).

emily76
4. dec 2014

@katka1981 nasa mala ked sa rano oblieka, tak je vsetko blbe.. od ponoziek az po bundu... nervaci ked sa ma poobliekat, poobuvat... maly je z nej potom nervozny, o ocinovi ani nehovorim... obcas zafunguje, ked si dame preteky, kto je obleceny skor, ten si moze vybrat rozpravku poobede 😉 Vtedy sa vedia obliect tak rychlo, ze aj ja mam problem. 😉

marteenka
4. dec 2014

@katka1981 Inak ale fakt, na sebe tiez vidim, ze motivacie malokedy pomahaju. A tazko motivovat deti, ked na tebe motivacia nezabera :D

Strana
z8