Riešenie problémov s výchovou trojročnej dcéry
Baby idem sa sem vyžalovať lebo ja už nevladzem z môjho dietata, mám dcéru skoro 3 ročnú a to je na silnú povahu toto. Nestačí že ju moja mama rozmaznala, ona je ešte aj pozadu chová sa jak ročne dieťa, v máji ideme psychologičke aby vedeli čo s ňou ďalej. Ale jej správanie je neúnosné uz, 24/7 len reve a reve keď neni po jej tak sa hádže o zem, urobíte jej po vôli je zle stále je zle. Môj priateľ uz stráca nervy ten jej vždy dá na zadok lebo jej správanie je na nevydržanie, ja ju nechcem biť ale už na ňu kričím lebo nevladzem. Jej sa nič nepáči, ona ma v ničom nechápe a hlavne ma nepočúva lebo proste nechce je tvrdohlavá, nepomôže po dobrom ani po zlom. Po novom sa mi odmieta kúpať bývame u svokrovcov, a ta hanba keď sa ide okúpať ako kričí a uteka z vaňe, nechce chodiť von, nechce chodiť do obývačky je stále v izbe. Snažím sa jej venovať naplno berieme ju na výlety ale aj tam sa jej nepáči, proste som uz unavená, čakáme druhé dieťa a poviem vám že mám niekedy pocit že sa mi od nervou niečo stane. Už fakt neviem čo s ňou, keby ma aspoň skôr objednali že ma aspoň psychológovia poučia ako snou pracovať, len do konca mája este ďaleko a moje sily su na dne, mám pocit že som zlá mama že zlyhavam na plnej čiare že robím niečo zlé ale keď ju vidia iný povedia že by jej takú vyplepili že by jej stena dala druhu. Ale nechcem ju biť stačí že po nej musím stále kričať, proste mám pocit že zlyhavam😔
Nie ste zla mama, robite najlepsie ako viete a urcite mate rada svoje dieta a chcete pre neho to najlepsie. Len nemate dovednosti ako na to. Som vychovnou poradkynou, ak by ste mali zaujem o konzultaciu, kludne sa ozvite.. ak nie, v poriadku, psycholgicka Vas isto ponaviguje co robit.. no s novymi dovednostami to isto zvladnete, viem o com hovorim, aj ja som si tym presla ;)
"Nestaci, ze ju moja mama rozmaznala"...to si jej ju dala od narodenia do teraz do starostlivosti a teraz ju prevzala ty a nevies co s nou?
Jezisi vy ste aké hnusné tu poniektoré🤣 robíte tu z autorky, ktorá už je asi psychicky na dne nejakú tyranku 😃😃😃 aké ste tu všetké ňuňuňu…nebite, nekričte… a máte vy vôbec doma vlastné deti?? Keď vám malé dieťa urobí niečo čo nemá aj 3x za sebou a vy mu stále milo vysvetľujete, že to robiť nemá a itak to robí tak nemáte nervy?? Ja neverím, že všetke ste tu strašne kľudné matky… vám rodičia “jednu výchovnú” nedali keď ste boli malé?… milujem túto dobu naozaj… matky, ktoré svoje deti obliekajú len do béžových vecí, nedajú po zadku a potom dieťa im skáče po hlave, všetko chcú milunko vysvetliť 1-2-3 ročnému dieťaťu, ktoré vám nerozumie a najlepšie ešte nechať dieťa si vybrať samo aké pohlavie bude do budúcna 😃 a či si vôbec nejaké vyberie 🤣 to, že autorka napísala, že priateľ dá dieťaťu po zadku vidíte ako? Že ju bije bičom či ako? Nikto nevie či jej dá silno alebo slabo a hneď si myslite, že ju doma bijú len 😃 ja by som strašne chcela vidieť poniektoré z vás ako s kľudom vychádzate z obchodu s plačúcim dieťaťom lebo mu niečo nechcete dať/ kúpiť a ešte mu budete vysvetľovať prečo mu to kúpiť nechcete. Bolo tu aj, že načo si robí autorka druhé dieťa… toto je neskutočné 😃 to je akoby sa niekto opýtal…načo si chceš robiť ďalšiu školu a mať ďalší titul keď nezvládaš ani tento ročník? 😃 nezabudnite autorku ešte ísť nahlásiť na socialku, že jej priateľ bije dieťa ty kokos… dnes nemôžeš na dieťa ani hlas vonku zvýšiť lebo hneď si pre každého najhoršia matka na svete 🤦🏼♀️
@gulka123 suhlasim😀najlepsie, ked ides z obchodu ovesana taskami, ktore ledva drzis v jednej ruke, v druhej dieta, ktore sa ti v troch rokoch, v obdobi vzdoru trepne o zem v strede parkoviska pred obchodnym domom a zaboha ho nevies zdvihnut, len tam lezi a reve... a vsetci dookola si pohorsene tukaju na celo, ze si nevies dat rady svlastnym deckom a ze preco mu necapnes🤣🤣🤣
Neboj sa autorka,dobre bude. Chodte na tie vysetrenia, ale osobne si myslim, ze ide o uplne typicke a davno zname obdobie vzdoru, ktore prejde😘
aj jedna na zadok je bitka, sorry zlatko. Asi mas komplikovane dieta, ale skor nezvladas vychovu. Zachvaty vzdoru u 3 rocneho dietata su vacsinou znamkou zdraveho vyvoja.
Takto sa správajú aj moje deti dcéra má už 12 rokov,keď nie je po jej,zúri,zatvára sa do izby a trucuje,vymýšľa s jedlom,s oblečením,so všetkým,syn má 8 rokov keď má robiť domáce úlohy slzy ako hrachy,reve.To tak deti,Každé je iné,niektoré poslúcha viac,iné menej,v Tom je ich jedinečnosť,prečo hneď hľadať diagnózy?a mu sme boli akí? Tiež sme vymýšľali,špekulovali,odporovali
Hlavne nechapem,naco je vam dalsie dieta. Je ti treba poporodnu depresiu,chces uplne vyhoriet? Ved ked vidim,ze to dieta ma problem uz od malicka,ja to nezvladam,tak si neuviazem na krk este placuceho novorodenca a budem cakat,ze psychologicka to nejako vyriesi. No nevyriesi. Koncom maja mate sedenie,to sa pobavi s tebou,potom s dietatom, potom dalsie sedenie tak o 1 mesiac. Kym sa k niecomu dopracujete diagnosticky ubehne aj pol roka. To budete od nervov potom plieskat aj novorodenca?
Dostať na zadok JE BITKA!!!! A ak mas vysoko citlivé možno hyperaktívne dieťa s PAS porucha autistického spektra tak jej to veľmi ublizuje. Musis nutne zistiť čo ju takto stresuje že potom reve a krici. Niečo to spôsobuje. Možno nejaké napätie v dome vníma vašu vystresovanu energiu možno hluk niekedy stačí dlho zapnuté radio, telka, priveľa podnetov. Možno priveľa ľudí okolo nej. Vtedy potrebuje ticho prítmie kľud niekam sa uložiť kde sa ukľudní. Ty ju poznáš ty máš s ňou vzťah musíš zistiť čo ten stres v nej vypne. Ak nie musíš to zistiť. Ak aj ma autizmus nie je to na hanbu nech si svokrovci hovoria co chcú. Keby aj jej dali diagnózu to nie je ona len návod ako s ňou pracovať a odpoveď na jej problém nie koniec sveta. Že sa nechce kúpať neber ako že ti robí hanbu a že vyzeráš ako zlá matka. Príčina tam je. Ak ta mala nechápe musíš ty nájsť spôsob ako s ňou hovoriť aby si si našla k nej cestu a zistila co jej vadi. Ten pocit keď je mokrá ju stresuje? Že je hola? Zmeniť šampón? Urobiť s kúpania väčšiu pohodu? To ti prezradí tvoja dcéra. Len musis vela zisťovať sledovať vnimat ju. Je to tvoje dieťa ona ti dá odpoveď. Hľadať si k nej cestu budovať vzťah. Je to nehotovy malý človek potrebuje možno sama niečo povedať a ty ju musíš naučiť ako. Ako sa vyjadrit. Dať von emócie. To drezurou a bitkou nepojde. Ani krikom. A myslím že ani to bývanie so svokrovcami nie je v poriadku. Ani to že v tejto situácii ide ďalšie dieťa keď sa rútis s dcéry príde ďalší stres. Ale určite ju nebite. Ak máš nervy aj priateľ choďte sa radšej vykričať von. Čím viac budete takto na ňu s nasilym a krikom tým viac sa vystresuje zasekne a tým ťažšie zistíš čo ju dokáže takto prestimulovat. Pre teba to môže byť maličkosť ktoru si ani nevšimnes. Ale takto citlivé deti vnímajú aj pocity energie náladu vzťahy medzi vami silnejšie. A môže v tom byť aj tvoje tehotenstvo. Nie si aj ty ohucana s každej strany? Predpokladám že do teba rypu svokrovci priateľ hučí mala do toho hormóny tehotenstvo a stres sa len nabaluje a je to ako začarovaný kruh. Aj ty sa potrebuješ ukľudniť a stíšiť
MBA napadlo. Pozerá dcérka telku? Na 3 roky je polhodinu maximalne.....akke to viac; môžu byť tie problémy z toho. Telka; tablet....všetko sa počíta.
Zla mama nie si. Mam 10 ročnú dcéru a je to asi 1 mesiac; co netrucuje; keď ju posielam umyt si zuby. Keď sa ma ist osprchovat; z 95%urobí scénu a trvá to aj 1 hod kým ju do tej sprchy dostanem.
Možno si skúste vymeniť role ....povedz ze sa zahráte; že ty si dieťa a ona mama....uvidíš aspoň jej postoje; co by chcela q co nie.
Ešte ma napadla žiarlivosť na tvojho priateľa resp jej otca ....ze sa venuješ jemu a nie jej. To vedia dat deti vyzrat. A áno aj veľa podnetov .....ak ta iný pred nou odsudzujú....tak ona to bude opakovať....svokra; mama ; priateľ.
Je to tvoje dieťa. Tak si povedz; Chcem to teraz takto. A keď sa chce jedovat....nechaj ju....ma na to nárok (len je blbe; že nebývate sami; lebo to vstupovanie do výchovy vám neprospieva). A neustup jej, ale trvaj na tom; co ty chces ....naučila sa možno spôsobu, ako dosiahnuť svoje - truc.... a veselo to vyuziva.
Kľudne jej aj povedz; ja idem von, ty si zostaň tu ....a nechaj ju tam par minút samu....možno sa zmäkne a bude spolupracovať....na moju to fungovalo...
Ak dostane na zadok- je to ako ponižovanie.... mam 2 dcéry; 10 a 18rokov ....a doteraz som každú buchta len 2x ...z úplného zúfalstva....dnes by som to už neurobila.

Možno má adhd.
Je to porucha pozornosti, spojená s hyperaktivitou.
Takéto deti často " prepočujú " inštrukcie a príkazy, nedokážu obsediet a myslím že by ste si o tom mali prečítať.
Nemyslím že zlyhavate vo výchove.
Verte si. Dcérke ukazujte stále že ju máte radi , hľadajte jej silné stránky,... ak sa potrebuje vybehať , choďte s ňou, vezmite ju do prírody nech si vybije energiu.
Ak nechce ísť, obmedzte jej telku, povedzte že nieje signál a tv neide 😁😁😁. Buďte trpezlivá.
Hlavne prosím nebite ju.