icon

Riešenie situácie s učiteľkou v materskej škole

2. sep 2024

Ahojte, stala sa mi dnes taká vec. Syn nastúpil do škôlky a ja som vypisovala všetky potrebné súhlasy. Nedala som súhlas so zverejňovaním fotografií syna na verejne prístupných stránkach.
Večer mi volala švagriná, že jej volala učiteľka môjho syna (oni sú kamarátky), lebo som dala nesúhlas so zverejňovaním fotografií môjho syna. Tak či som sa len pomýlila alebo to myslím vážne. Bola som v šoku a ako prvé zo mňa vypadlo, že prečo to učiteľka nerieši so mnou. A že to myslím vážne.
Dosť ma to vytočilo, ako si môže učiteľka dovoliť riešiť moje veci s inými. Chcela som zajtra nabehnúť k riaditeľke a riešiť to. Ale už som vychladla a rozmýšľam ako to riešiť v kľude. Čo by ste robili na mojom mieste?
Ešte dodám že sa jedná o škôlku na dedine, kde chodil ešte môj muž a odvtedy sa postupy nezmenili. Syna chcem preložiť do inej škôlky, len čakám kde sa uvoľní miesto.

Strana
z5
lubina
5. sep 2024

U nas to bolo uplne v pohode, ked deti este chodili do skolky. Suhlas na uverejnovanie na webstranke skolky som nedala. Ak fotili deti, tak fotili aj nase a tie poslala ucitelka mne osobne. Tie co davali na webstranku skolky boli bez mojich deti. Tiez som bola v skolke asi jedna z mala co nedala suhlas na uverejnovanie fotiek deti....to bol par rokov dozadu. Myslim, ze teraz je to uz bezne, ze viac rodicov suhlas na uverejnovanie nedava. Ak sa chcu prezentovat, tak nech fotia veci a kresbicky, co robia deti a nie deti....ja hovori, raz na nete, navzdy na nete ...sama fotky deti nezverejnujem, tak to nemohla robit ani skolka...

biba_18
5. sep 2024

akokoľvek alebo čokoľvek si učiteľke povedala, švagriná sa to dozvie… to vzťahom podľa mňa nepridá. pýtala si sa ako to riešiť, všetky príspevky ktoré ti písali aby si to neriešila si zmietla zo stola… ale ako vravím - vyriešila si to, to je hlavné, dieťa preložíš a švagriná sa ti už možno nebude priznávať čo preberá s kamoškami…

klip0
5. sep 2024

Podľa mňa to bude učiteľka naďalej všetko riešiť s tvojou švagrinou, akurát švagriná ti to nepovie

dievcacitajucelist
5. sep 2024

Ako to je s fotením na konci školského roka? Tablo, keď dieťa končí škôlku? Tanečná? Nejaké vystúpenia a z toho fotky? Výtvarná foto +meno.. Maturitné tablo a iné príklady, keď dieťa má fotku zverejnenu...

rivini
5. sep 2024

Take nieco je dokonca aj pravne napadnutelne a absolutne „no go“. Tiez nesuhlasim, aby niekto fotil moje dieta a vesal jeho fotky kadekde. A teda toto by som s ucitelkou rozhodne riesila.

tiezjedna
5. sep 2024

Bude určite žúžo po rokoch pri hrabaní sa rodinným albumom vysvetľovať deťom, že tá machuľa/srdiečkový smajlík/čierna guľa vľavo je Jožko a tá vpravo Katka😎 Na zdravie všetkým, ktorí si myslia, že práve ich dieťa je stred zemeguľe🍹

lienka.7
5. sep 2024

@autorka ja problémy v skolke a ani nikde inde nemám, predstav si. a nevyrabam si ich hlupostami ako ty. Si jedna arogantná a povisenecka ženská, sa ti uľavilo zjavne keď si "poucila" ucitelku, ako sa ma správať? Myslíš, že sa ťa zlakne a so svagrinou sa uz baviť nebude? Byt nou, jej na teba poviem svoje. Ze takú osobu je fakt mat radosť v rodine 👌

biba_18
6. sep 2024

@rivini ale veď učiteľka nechce uverejňovať fotky dieťaťa napriek tomu že autorka si to nepraje. učiteľka to že si to autorka nepraje riešila so švagrinou autorky. a to si autorka tiež nepraje. to prvé si môže priať a má na to právo aby jej prianie bolo vyslyšané. druhé už tak nie aj keď si myslí že hej 🙂

Strana
z5