Riešenie situácie s učiteľkou v materskej škole
Ahojte, stala sa mi dnes taká vec. Syn nastúpil do škôlky a ja som vypisovala všetky potrebné súhlasy. Nedala som súhlas so zverejňovaním fotografií syna na verejne prístupných stránkach.
Večer mi volala švagriná, že jej volala učiteľka môjho syna (oni sú kamarátky), lebo som dala nesúhlas so zverejňovaním fotografií môjho syna. Tak či som sa len pomýlila alebo to myslím vážne. Bola som v šoku a ako prvé zo mňa vypadlo, že prečo to učiteľka nerieši so mnou. A že to myslím vážne.
Dosť ma to vytočilo, ako si môže učiteľka dovoliť riešiť moje veci s inými. Chcela som zajtra nabehnúť k riaditeľke a riešiť to. Ale už som vychladla a rozmýšľam ako to riešiť v kľude. Čo by ste robili na mojom mieste?
Ešte dodám že sa jedná o škôlku na dedine, kde chodil ešte môj muž a odvtedy sa postupy nezmenili. Syna chcem preložiť do inej škôlky, len čakám kde sa uvoľní miesto.
@biba_18 ja som účtovníčka, čiže podľa teba môžem o výške výplat našich zamestnancov rozprávať s kamoškami, ktoré ich poznajú?
Ja sa s tým uplne stotožňujem. Ešte 15r dozadu žiadne fb skupiny neboli, dokonca malo ktorá ms mala webovú stránku. Akcie sa pofotili, fotky (väčšinou ciernobiele) sa dali na nástenku a ak bola nejaká ochota tak rodicia mali možnosť fotografiu objednať.
DOMOV DO ALBUMU.
Dnes si chránime svoje deti, nezverejnujeme, ja osobne nemám ani jedinu verejnú foto nikde a teraz nastúpi dieťa do ms a bum na web, na fb, pripadne do miestnych novin z nejakej sútaže.
Wtf?
Všade videa a články ako si mame chrániť svoje deti, ich súkromie, ale školy sa musia prezentovať 🤷♀️
Nie je žiadny iný spôsob prezentácie len prostredníctvom fotografií?
Ja tiež nedam súhlas. Kľudne nech mi dcéru rozkockuju, rozmazu, postavia dozadu...
Keď sa budeme všetci rodicia báť povedať svoj názor a dáme,,suhlasim" len aby sme nevytrcali, tak sa to nikdy nezmeni.
Nebojte sa nesúhlasiť ak s tým nie ste stotozneni.
Ide o vaše dieťata, nie o prezentaciu MS na verejnosti
to že si nedala súhlas je tajná alebo dôverná informácia? to si nemyslím. ako tu už niekto spomínal - hneď prvou fotkou kde by tvoje dieťa malo zakrytú tvár smajlikom by to zistila celá škola. takže toto porovnanie ako argument nie je veľmi vhodné…
@autorka ja viem, čo podpisujem.
Naša skolka fotky deti nezverejňuje, mame vlastnú FB skupinu, kde informujú, co sa deje v skolke... Ale aj vďaka takým ako ty, sú niektoré fotky otrasne, lebo sú dokazene tými smajlami cez tváre deti. Ja som za, nepáči sa ti to, nech sa potom tvoje dieta nefoti a nezucastnuje týchto akcií. Mne osobne je tvoje dieta uplne ukradnuté, mne ide o to moje, ktoré ma vdaka takým ako ty dokazene fotky.
Je to ako s kamerami, niektoré matky chcú vidieť, čo robí ich dieťa počas dňa. Ja sa pýtam, prečo majú snímať potom aj moje dieta, ktoré je v skolke? Jeho ako prekryju v tomto prípade? To už ta ale netrápi, vsak?
@natiblaskova nazor nikomu neberiem, ale nedavno v nasom meste sa obsmietali nejaki chlapi okolo skol a pytali sa deti na cestu, aby a nimi sadli do auta a ukazali im cestu. Ak ten clovek vymakne systém v skolke je po vsetkom. Bezne idu deti domov s rodicmi a placu, nikto by si nic nevsimol. Ucitelka nebola vopred informovana ze ma prísť po nu dedo, nemusel ukazovat obciansky ani nic, proste niekomu koho nikdy nevidela dala moje dieta, len tak. Takze chapem autorku ktora si chce strazit súkromie dietata a je opatrna aj v tomto
@kaktusik007 prepacte ale musim zareagovat. Mozu byt rozne dovody pre ktore to matka nemusi povolit a ucitel,skolka by to mali respektovat. Napr dieta moze byt adoptovane, vztahy v rodine, tyranie … Cielom skolky je vzdelavat a nie propagacia na socialnych sietach, a urcite to ma byt iba dobrovolne. Kto porusil GDPR je ucitelka a hrozi jej pokuta kedze to riesila s inou osobou.
@miska1997 to si naozaj tak blbá ze si myslíš ze toto je dôvod prečo autorka a vseobecne aj ine ženy nechcú aby fotky ich deti boli na internete?
Ved, to nie je tajna informacia, nie? Ked zverejnia fotku deti a tvojmu prekryju tvar, tak asi bude kazdemu jasne, ze si nedala suhlas, ci ?
@moneequa toto je podľa teba ta pointa co autorka rieši?
@bonboniera ano, to je presne to, že sa jej nepáči že tuto supertajnú vec preberala učiteľka s jej švagrinou - že pletkovali o tom, že autorka nedala súhlas…
@biba_18 čiže ty si ďalšia co nerozumie pointe pisaneho textu
U nás sa také deti nefotia vôbec. Máme až jedno. A nie je ani na koncorocnej fotke triedy ktorú sme dostali ako rodičia. To bolo minulý rok. Tento rok súhlas už má. Mali sme rodičovské kde to rodič toho dieťaťa hovoril.
ja som to nedovolila ani v skolke ani v skole nemame ani socialne siete takze s tebou uplne suhlasim a ucitelka je velmi neprofesionalna toto by nemala robit
@bonboniera S tebou sa niekto baví ? Pozri pred zrkadlo tam uvidíš blbú ☺
@bonboniera myslím že nerozumieš ty. sama autorka na mňa niekoľkokrát reagovala - teda je jasné že rozumiem
@biba_18 pozri si jej včerajšie príspevky večerné kde jasne píše ze rieši to, ze učiteľka rozoberá veci ktoré sa týkajú jej syna nie s ňou ale s cudzou osobou 🙂 a je uplne jedno aká konkrétna vec to je
@miska1997 mas pravdu, s človekom, ktorý si mysli ze fotky deti na internete sú v poriadku “lebo ich aj tak pozná cela dedina” sa naozaj nemám o com baviť 😂
@bonboniera kks, a ja čo píšem???
@biba_18 naštuduj si zákon o GDPR a potom sa tu vyjadruj. Údaje, ktoré som ja poskytla škole, nemá právo ona posúvať tretej osobe
@lienka.7 takže moje dieťa sa kvôli fotkám, nemá podľa teba zúčastňovať akcií, ktoré sú v čase povinnej dochádzky? Super, napíšeš mi aj ospravedlnenie pre moje dieťa?
Prečítaj si fakt čo podpisuješ. Moje dieťa fotiť môžu, nemôžu iba zverejňovať fotografie na verejne prístupných stránkach. To znamená, že buď odfotia deti na 2x, alebo požiadaš o zaslanie fotografie a nebudeš túto fotku nikde zverejňovať.
@moneequa v našej škôlke to gunguje tak, že dieťa nie je na spoločnej fotke, respektíve fotia na 2x. Pre mňa je podstatné aby fotky môjho syna nekolovali po internete a aby učiteľky komunikovali so mnou a nie cez ďalších ľudí.
neviem čo tu píšeš o gdpr, nič citlivé učiteľka tretej osobe neposkytla... vidím že ťa to neprešlo a pestuješ si tú tvoju nasranosť ešte aj do ďalšieho dňa. už som to napísala - kľudne sa pohádaj aj s učiteľkou, aj so švagrinou, veď to je najmenej . výsledok nebude že oni dve o tom nebudú spolu hovoriť - výsledok bude ten, že budeš pohádaná aj s učiteľkou aj so švagrinou - zlo v škole, zlo v rodine - oni sa budú baviť o tebe ako doteraz, len ty sa to nedozvieš ...
@dzulli1980 ja mám na toto zverejňovanie tiež nervy. nepoviem, keby boli albumy na heslo, ale bez rozmyslu vycapovať kvantá fotiek na stránku školy, nezabezpečené a zverejňovať kde kade mi príde v dnešnej dobe pekne cez čiaru :(
@autorka ty si očividne problémový typ matky, ktorá si myslí, že sa svet točí iba okolo nej. Želám tvojmu decku "prijemny" pobyt v skolke. A kedy ho teda prelozis? Lebo očividne si vtedy vydýchnu...
Inak to fotenie na 2x si neviem akosi predstaviť... ci povedia Ferko, ty chod mimo teraz sa s tebou nefotime, teraz pod sem, teraz sa môžeš...🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@evelin1002 beriem späť. Ospravedlňujem sa
@biba_18 jediná kto sa chce hádať si ty, ja som všetko v kľude vyriešila, ale ty si zrejme chýbala v škole keď sa bralo čítanie s porozumením
@lienka.7 decko si sama, keď na základe pár riadkov osočuješ ženy, ale to ty robíš takmer v každej diskusii, kde sa zapojiš. To že si ty nevieš niečo predstaviť, neznamená že sa to nedá. Ty si očividne typ človeka, ktorý hľadá problémy a keď ich nenájde, tak ich vyrobí.
Naša škôlka funguje tak, že sa fotia deti na 2x, už pár rokov a zatiaľ s tým nikto nemal problém. Ale to sme tam nemali teba, našťastie.
čo si vyriešila v kľude? veď si písala že ťa to vytočilo a že chceš preložiť syna. mne to ako v kľude vyriešené nepripadá… ja sa nemám prečo hádať preboha, mne je to u zadku 😂🤦♀️ celý čas ti píšem aby si to v škole ani so švagrinou nehrotila, len ty tu furt skáčeš… ale super že aspoň trochu zdravého rozumu ti ostalo a vyriešila si to v kľude… 👍
@biba_18 naozaj so to prečítaj ešte raz, alebo nepíš nezmysly. Naozaj nevieš čítať s porozumením, nakoľko hneď v úvodnom príspevku píšem, že to chcem vyriešiť v kľude. Švagrinú nikde nespomínam v súvislosti s tým, že by som jej niečo vyčítala, nakoľko ona je v tom nevinne. A syna som chcela preložiť hneď do škôlky kde sa pristupuje k deťom s rešpektom. Ale nakoľko v takých škôlkach nie sú miesta voľné, musíme počkať, kým sa niekto odhlási. Teraz už rozumieš?

@lienka.7 treba si prečítať čo podpisuješ na začiatku školského roka a potom tu písať