Riešiť alebo ignorovať potýčku v škôlke?
Zaujima ma nazor cudzich.
Dve 5 rocne deti. Jedno buchne druhe palicou,na oplatku dostane lopatkou ranu nad obocie,nechybalo vela a bolo by to na sitie.
Riesit alebo zabudnut? 😂
Ano , palicou sa nebije ,snad sa dieta poucilo,druhe dieta sa branilo,ale az tak?😵💫
Vie vobec 5 rocne dieta uz ovladat silu uderu?
Tak nech da maminecku na poriadok jej synacik. Ty sa na to vykasli, je to jeho kapusta
@viestta mas pravdu 👌🏻👌🏻
A kde sa tento konflikt stal? V škôlke či na vychádzke? Takto malé deti si neuvedomujú svoju silu a ani dôsledky.
Tak ale píšeš najprv v škôlke a teraz že v rodine. Tak ako potom? Vinné je decko s palicou a veľmi rázne by som mu k tomu ešte dohovorila, tak že by už v živote palicu nechytilo.
tak vinné sú obe deti....a ano 5ročné ešte nevie ovládať silu, buchne a nerieši akou intenzitou...je nahnevané buchne...ani úder tou palicou nemusel byť light...pre to druhé dieťa bola smola že druhý chlapček mal lopatku a zasiahol tvár...ale to bola smola...takto sa aspom poučí že si nemá začínať....
@sasitimi17 v skolke sa to stalo😊
@kamatopo
@mogaa presne😊
Neriešil by som to trestom. Ani jedno z detí by nemalo byt potrestané, skôr by som sa snažil ich spriateliť a zabudnúť na to, odpustiť si.
Podla mna je uplne odveci sa pytat ci 5 rocne vie odhadnut silu uderu. Bolo by to tak isto zle ak by ho udrelo jemne ako keby ho udrelo s celej sily. Proste treba dieta ucit ze neexistuje aby sa palicou dotkol ineho cloveka, alebo vobec ziveho tvora. Ani zahnat, pichnut, predstierat ze ide udriet, ani zartom, proste ziadna interakcia s palicou nesmie byt. Nikdy.
Druhe dieta ak by bolo moje, by som neviem ako riesila. Na jednej strane syna ucim ze bit sa nema ale na druhej strane ho chcem naucit ze branit sa treba. Ak by nebolo moje, neriesila by som ho.
Preco si to opisala tak zvlastne ze sa nedalo na prvy krat pochopit ze clovek kto problem riesi nie si ty?
@slovakboy ano je to zabudnute, nie trest bol supa a lopatou- priamy nasledok cinu,riesit to Xhod potom nema zmysel😊
Dnes sa obe deti spolu hrali v skolke nastastie je vsetko ok😊
@andreatytler 😊
Preco som to tak nenapisala ze nejde omna?
Lebo je sranda sledovat ten rozdiel ako niekto reaguje ked je vsetko konkretizovane vs neni.

@viestta svokrusky, to ona robi divadlo a stoji si za vnucatom😵💫🤦🏼♀️
@syslik81 presne,vie co sa smie a co nie , branit sa treba