Rúška v materskej škôlke
Baby sú u vás povinné rúška aj v škôlke?? Ja s tým moc stotoznena niesom, čo vy??
Aj u nas od stvrtka musia mat. Male deti vraj len na skusku.
@kittykat22 no nemali by sa miesat, cize ani jest naraz. V nasej skolke jedia kazda trieda samostatne, v svojej triede a nie v jedalni. Ani zberne ranne a poobedne triedy by nemali byt. Kazde dieta do svojej triedy. A ruska nosia v spolocnych priestoroch, na chodbe, wc, prichod a odchod zo skolky
@sunnyhoney03 nie su povinne
Nám prišlo včera oznámenie, že riaditeľ sa rozhodol že musia.. takže ja to chápem tak, že je to odporúčané ale nakoniec sa vedenie skoly rozhodne či musia..
Ešte včera mali ruska len v spoločných priestoroch, dnes už aj v triede.. nie som s tým stotožnená, prečo to, že ľudia na ich používanie kašlali musia teraz plátať také malé deti.. navyše keď uz vedia že deti do 10rokov prenášajú ten vírus v malej miere, sú na to už normálne štúdie.. už som sa zmierila s tým že moji školáci rúško maju, ale že 4r čo má nábeh na astmu, tak sorry ale s tym stotožnená nie som.. nosí rúško tam kde je potreba uz aj dve hodiny ho raz mal na sebe, ale akože celý deň to je príliš..
A čo pocas spánku, to.by už bolo týranie ich nechať spať v tom a keď v tom späť nebudú tak potom načo to majú celý čas na ústach? Aký to má zmysel?
Pre korona podráždené ako.vzdy pripájam - rúško nosím, ruky si umývam, odstupy dodrzujem, koronu nespochybňujem, ale nie všetky opatrenia majú logiku!
U nas v ms je povinne. Riaditelka mi povedala ze jej to nariadili na hygiene. Takze ma klamala a ona to nariadila? Vie sa niekto vyjadrit ako je to podla zakona? Ci ma mat alebo nemusi mat v ms. Hroza ze tak male deticky maju mat 8hod rusko. Pritom pri sebe jedia a aj spia.. Tak to nema zmysel.
Su odporucane, nie povinne
Akoze pardon za vyraz, ale ludom drbe.. ja chapem, ze opatrenia su povinne, sama ich dodrziavam, ale ruska malym detom v skolke?? Toto je prosto chore.. Ak nasa skolka vyda taketo nariadenie, budem ziadat informaciu, ako maju vyriesene jedenie a spanie, pretoze u nas jednoducho nie je priestor na tvorenie 2m odstupov ani nahodou.. Najma v spalni su lozka doslova natlacene na seba...
Ja by som skusila spojit sa s dalsimi rodicmi a potom tlacit na zriadovatela... Aj ked, kedze plati moja prva veta, ktovie, ci cosi zmozete...
@riqueza je to dôrazne odporúčane, riaditeľ sa rozhodne podľa vlastného uváženia či to bude vyžadovať - ale pokutovaný za to ak deti nebudú nosiť byť nemoze..
@jana_eyre_2 dakujem. Skusim to este raz. Ano dodrziavat vsetko beriem. Ale toto je uz cez
@beronsche my mame v skolje ten isty problem,najprv v stredu riaditelka,ze povinne...ozvali sme sa "az"4 mamicky tak p.riaditelka,ze ok kto chce nech da,kto nie tak nie.na dalsi den sme my 4 poslali deti bez rusok ale akonahke sme odisli ucitelka im kazala ich nasadit😡a na dalsi den sa uc.uz ohanala sk.poriadkom,ze to tam je zakomponovane,ze povinne.prefotila som si ho,malu tam nechala,mala narodeniny tak sa tesila ale na obed som ju prisla zobrat...ale ako ho citam tak myslim,ze vetu urad verejneho zdravotnictva schvalil nosenie rusok 4-6r...si tam dopisala svojvolne.nesedi mi to vsetko
Su len odporúčané u nás to pani riaditeľka vyriešila jednoducho každú rodič si ma povedať či chce aby jeho dieťa rúško málo alebo nie
@1katus1 to ja viem,ze su odporucane.nam riaditelka na vyber nedala a dala do sk.poriadku ten dodatok a neviem ci znamena povinnost nosit kedze tam je napisane UVZ schvaluje nosenie rusok pre 4-6r deti
@1katus1 lebo pokial si nebudem na 100%ista co to znamena tak mi ucitelka malu bez ruska nevezme
@kittykat22 pekné, ale naša škôlka v Žiline rúška nariadila, takže máme smolu. Cez vratnicu nas bacharka nepustí.
@filili presne tak som to urobila aj ja.kedze su odporucane ale uc.je zavisla na noseni rusok a neexistuje,aby dieta nemalo lebo to treba...ja som odmietla s tym,ze ak ju nezoberie do triedy kvoli tomu tak to chcem pisomne.co odmietla.a nakoniec skrikla na dceru no tak pod aj bez ruska ale budes jedina...to jedina zdoraznila tak,aby bolo aj dcere aj mbe jasne,ze bude ina,bude vycnievat...a viem,ze by jej to dala aj pocitit.dcera sa rozplakala,ze tam nechce ist...pritom sa do skolky tesi ale toto bolo teda dost neprofesionalne
@katushka16 je to strasne, co sa tu deje, ja mam dcerku tento tyzden doma, uvidime, co sa bude diat po vikende. Dievcata, mozno to bude zniet divne, ale zacinam mat naozaj strach.
Zachvilku nas rozdelia na dve skupiny obyvatelov. To co sa tu deje si asi nikto neuvedomuje, ale dobehne nas to, co nas, nase deti.
@danusiatko veru,nic dobre nas necaka
@filili Ahoj, no v nasej škôlke bola pozi učiteľka, takže škôlka je na týždeň zatvorená. Takze nakoniec mozno dobre, že deti mali rúška. Inak nie všetky deti v ruskach vydrzia, davaju si ich dole alebo pod nos. Ja som aj svojej dcérke hovorila, ze ked sa jej bude zle dychat, nech si da dole.
Môj syn bol tiež doma mesiac a pol kvôli rúškam v MŠ. Manžel s tým dôrazne nesúhlasí a ja som na MD vdakabohu. Teraz je tam asi jediný, čo nemá rúško, iná mamička mi vravela, že ked jej syn vošiel dnu bez rúška, hned ho iné deti atakovali, že nemá rúško a kričali po ňom, tak neviem ako sa tam vodí v tejto atmosfére tomu môjmu, ale moc sa tam dnes netešil...a to, že je niekto pozitívny...no...ja už mám pochybnosti o všeličom, švagriná bola pozitívna a div sa svete jej syn, ktorého denno denne kojí a nosí a bozkáva ostal negatívny...kto už má k sebe bližšie než matka s dojčaťom?
Mamky malych deti, vypocujte si to od 54 minuty, rozhovor s psychologickou, sustredte sa na nu, nie sa moderatorov
Kto nechce nech nepocuva, (ved stacia tlacovky ta3)
@martinka150 to by musel byť riadny debil...

@kittykat22 toto uz je zmenene. Prvy stupen zakladnych skol - tam uz je nosenie rusok povinne. Deti v skolkach, tam je nosenie rusok odporucane.