S 3-ročnou dcérou už nevládzem

8. nov 2022

Ahojte, dcera ma tri roky a ja uz neviem ako na nu. Posledne tyzdne sa rozplace uplne pre vsetko, nemala som jej doniest papier, ona ho chcela zobrat, nemala som ju ist ulozit ja ale oco, nemal oco nieco urobit ale ja. Vestko jej musim opakovat milion krat, ked sa ma obliekat tak musi robit vsetko mozne okolo, ked uz stracam trpezlivost tak jej dam moznost, ze nieco urobi alebo nedostane napriklad rozpravku, ked je po skolke s ocom doma tak mam pocit, ze uz vobec nepocuvne vobec nic, lebo on je ten, co jej vsetko dovoli a ked ona zahlasi ze sa jej nechce umyvat zuby tak jej oco dobre dnes nemusis, uz nevladzem byt ta co na vsetko dohliada, co ju nuti do veci, co jej neustupi.

Ja neviem, je jej spravanie normalne alebo ja nezvladam vychovu?

viestta
8. nov 2022

V prvom rade dohodnúť s otcom rovnaké pravidlá. Keď ich budete obidvaja dodržiavať, aj slečna zisti, kde sú mantinely.

141117mmn
8. nov 2022

Trochu zvolnit... kolkokrat som ja na zuby kyvla, ze tak teda nemusis (inak by ma vystrelo) ...moja ma zachvilu 5. Zuby v naj poriadku - 3 preventivky za sebou... a to je coko dieta ...

luccija
8. nov 2022

Ma 3 roky..to robi vacsina 3 r deti niekedy to neyreba hrotit, alebo dat na vyber.Zacala so skolkou?vtedy su deti tak emocialne labilne vela zmien...

autor
8. nov 2022

@luccija ano zacala skolku, vtedy sa aj vsetko nejak zhorsilo, aj to chapem, ze je to velka zmena, len ja neviem ako na nu, uz naozaj neviem ako na nu.

141117mmn
8. nov 2022

Lub ju ....proste ju lub....a vsetko sa napravi ....

elviku11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. nov 2022

@elviku11 tak to nejako aj vnimam, ze v skolke sa neprejavuje a nechava si to na doma, aj to chapem a nenadavam jej, nebijem ju, nekricim, ale som unavena, lebo musim skusat a vymyslat, co na ni zaberie.
Dnes som mala bohuzial zly den v praci a este aj v skolke sme to zaklincovali uplne suprovo, revali sme obe.
Ja jej ani nehovorim, ze je zla, alebo podobne veci, som skor nastvana kvoli praci, lebo tento tyzden bude katastrofa, a zvysok mesiaca iba pohroma, ona za to nemoze a ja tym ze mame toho teraz vela neviem vypnut a len sa zahrat a na nic nemysliet a mozno aj to citi.

ivangeline
8. nov 2022

Nechce prilis pravidla a striktny rezim ..Chce viac volnosti a po svojom. Chapem to. Vidim na svojom 4r. Skvele je umoznovat samostatnost na kolko sa da.. (len tie vhodne slova,keby padali z ust,ze? xD) Mna prekvapi,ked si ustelie. Umyje za sebou riad. Odprace zo stola. Odlozi a uprace hracky ci veci na tvorenie. Este aj upozorni sestricku. (Ale ked nieco poviem ja..vavsinou ignor..nezaujem..nepaci sa mu argumentacia.. xD)

autor
8. nov 2022

@ivangeline ona je inak super, dopije mlieko odlozi pohar, doje odlozi tanier, dostane mandarinku tak si sama vezme misku, pribor si vybera sama, ja sa prave snazim davat jej moznosti nech si vyberie, necepujem ju, len uz som unavena z toho, ze zakazujem iba ja, ta zla som iba ja, lebo ja ju rano vodim do skolky a poobede manzel vybera a necha jej telku do aleluja.

slovakboy
8. nov 2022

Spokojná mamka spokojné dieťa. Skús sa zamerať na svoj postoj k vnímanej realite. Si milá a dobrá ale o veľa veciach naokolo píšeš smutne a čierno.

lulaby1982
9. nov 2022

To sa ešte narozpravate to je výchova a Vaša úloha ako rodiča. Ešte v 40 tke jeho veku, budete hovoriť ,daj si tu čiapku dcéra ,krv mojej krvi, obleč si tie pančuchy, zima je vonku ,nenos tangace,ale bavlnené nohavičky,aby si nemala problémy, čo sa hrbis ,vystri sa, nepluj na zem ,nepatrí sa to .
Tak to je prúser keď tata dovolí , to je cesta do čistého pekla a Vy už ste tam,už sa dusite. Musíte do očistca a rýchlo. Vy musíte fungovať ako jeden , dvojkolajna výchova v zásadných veciach je zlá. Mala si zvykne ako Vás prehodiť cez plece. Osobná hygiena by mala byť absolútnou mantrou a nie že neumyvaj zúbky keď nechceš , je to v neprospech dieťaťa. Kazia sa zuby .