Škodová udalosť v škôlke
Dobrý den, neviem presne ako nazvať danú tému, stala sa nám totiž jedna nepríjemná záležitosť a neviem presne ako sa k danej situacii postavit. Syn 4 roky navštevujú štátnu škôlku doteraz žiaden problem. V skolke menili cez Vianoce koberce čiže majú to pekne nové. V piatok si má zavolala pani riaditeľka že syn pocmaral fixami koberec a nejde to umyt. Ostala som prekvapená ale okey pytam sa ze či môžem skúsiť koberec vycistit ak nepojde zaplatím tepovanie. Fľak som videla je červený. Následne som sa pýtala syna prečo to spravil.
Povedal že tam sedeli s ďalšími 2 deckami s on si kreslil fixami po rukách. Ruky mal celé zelene, a iné dievčatko malo červenú fixu taktiež bolo špinavé od fixky ale pani učiteľka ju išla umyt. Dievčatko pochádza zo soc. slabšej rodiny keďže sa skladáme aj na výlety. Príde mi to celé veľmi divne až podozrivé zároveň som z toho nešťastná. Vôbec by mi navadilo zaplatiť aj 100€ ak by to bolo naozaj synovca vina ale bojim sa aby sa niečo podobne neopakovalo. Ďalej na margo vyčistenia zevraj nesmiem skúsiť barsaky prostriedok kvôli chemikáliám 🙄 ale najlepšie rovno zaplatili tepovanie. Pozerala som tepovanie ale nikto mi nepríde vštepovať jednu škvrnu treba aspoň xy m2. Ak ma niekto niaky typ ako riešiť tuto situáciu alebo ma podobnu skúsenost. Dajte vedieť prosím
@adkalu v našej škôlke sa za tie peniaze kupujú návliečky,platí sa čistiareň,drobné opravy.... myslím,že je veľmi individuálne na čo ich použijú. Otázka neznela na čo sa použiva príspevok ZRPŠ.
@dusankomoj tak to nemáte dobre nastavene🤷♀️. Otázku som pochopila😉

Ja by som si to vydiskutovala s učiteľkou, osobne si myslím, ze všetky fixy v škôlke sú všetky vypratelne, takže by nemal byt problém pre pani upratovačku to odstrániť. Tepovat by som to nedala, ale maximalne, aby boli obe strany spokojne by som bola ochotná to vycistit(muselo by byť jasné, ze to urobilo moje dieťa), uvažujem, ze také permanentne fixy mohla mať ucka na stole, prípadne pri interaktívnej tabuli, čiže je možné sa k nim dostať. A nebola by som taka prísna ani na ucky, nemajú zodpovednosť za správanie našich detí, to mame my, oni majú zodpovednosť za ich bezpečnosť a edukáciu. Nepoznám tie vaše učiteľky, ale nemyslím si, ze by kavickovali. Ja keď prídem niekedy pre deti, tak ucitelka jedno dieťa utiera po toalete, medzitým zvoním ja, ide mi odovzdať dieťa a je celkom možné, ze sa medzitým niekto pokreslí🤷♀️.