Škôlka a ranný plač

6. máj 2024

Ahojte, už si neviem rady. Moje dcérka chodi do škôlky od januára. Samozrejme stále aj vynecháva kvôli chorobám. Najviac vkuse bola asi 2,5 týždňa. No ma dve pani učiteľky, ktoré sa striedajú a jedna je od rana jeden týždeň a druha zase ďalší týždeň. Jednu ma veľmi rada, aj keď aj pri nej ráno občas plače. Ale pri tej druhej chytá hysaky, uteká preč, hovorí, že sa boji a že chce inú učiteľku. Tak sme jej minule sľúbili, že jej niečo kúpime keď nebude plakať. Zrazu na ďalší deň isla vysmiata úplne bez plaču a potom este ďalšie dva dni. (no viac krat sme jej toto už sľúbili a nepomohlo vtedy)… bol víkend, dostala čo chcela. Ďalší týždeň v pohode lebo mala učiteľku, ktorú ma rada. Dnes ráno opäť hysaky, utekanie, že sa boji a že tam nechce ísť.. Neviem nepomáha nič, ani sľubovať ani nadávať nič. Musi mi ju nasilu zobrať a proste musím rýchlo odísť prec a chce sa mi revat. Keď ale tato pani učiteľka príde pred obedom a je tam s nimi potom počas spánku a poobede tak nemá žiadny problém s nou. A celkovo ono toto robí len ráno, chvíľu reve jak zmyslov zbavená a potom už je všetko ok. Neviem ani či chcem nejakú radu alebo sa len “vyliať”, že ma to trápi. Keď sa doma jej pytam prečo sa boji a podobne tak nepovie nič, len že chce inú učiteľku.

janica_
6. máj 2024

Nas chodi od marca a prve co rano povie ked sa zobudi, ze nechce ist do skolky, cely cas doma aj po ceste opakuje ze nechce a smokli. Ked dojdeme tam prezlecie sa, pritulim ho, dame si pusu a ide v pohode. Od zaciatku nema problem tam spinkat ani papat, je spolocensky, kontakt nadvazuje dobre. Potom ked pre neho pridem tak zas place ze sa chce este hrat. Niekedy mam pocit ze to ma taky ritual, ze to prebieha rovnako len preto aby nebola zmena. Su aj lepsie dni, ale stale hovori ze tam nechce byt.

autor
6. máj 2024

@janica_ my to máme naopak. Ide bez problémov aj z domu, aj do skolky uteká. Až potom pri dverách do triedy sa zasekne a už to zacne …

janica_
6. máj 2024

Viem ze kamoskina ma tiez takyto problem s jednou ucitelkou, ale ucitelka hovori po anglicky tak tam sa to da zvalit na to. Ja som zistila ze maly sa najviac boji ze pre neho neprideme. Drzim nam palce aby si coskoro zvykli. Ked tak skus zistovat, u nas napriklad ani uplacanie nepomaha. Ak by to neprestavalo, tak by som mozno skusila nejaku terapiu hrou ako robi filialna.

paciko9
6. máj 2024

Nasa chodi od septembra, bol rev prve dva tyzdne, zvykla si. A ani po chorobe nebol problem. A zrazu take hysaky, ze nechce ist. Neskutocne sa branila ist do triedy. Ale kedze som vedela,ze tam maju problemive dieta, ktore robi detom zle. Tak som si sadla s nou a vyzvedala. Nakoniec povedala, ze jej dotycny chlapec robi zle. Ucitelka mi to len potvrdila. Za kazdym si najde novy objekt, komu robi zle. Riesili sme to aj s rodicmi, aj ucitelkou. Dnes su kamosi, zase chodi rada. Len skoda,ze dotycny si nasiel dalsie dieta,ktoremu robi zle. Mu sme este presli celkom fajn. Ale ina mamina, teraz riesi,dieta nechce chodit do skolky a zacalo sa pocikavat. Mozno aj dotycna ucitelka ma iny pristup k detom ako ta druha. Byt vami tak by som sa porozpravala.

tiika
6. máj 2024

Tiež by som sa porozprávala, ako radia vyššie. Veď nejde sa tej učiteľke hneď sťažovať, iba poradiť, že sa toto deje. Že pri tej druhej učiteľke neplače, a neviete cim to môže byt. Či by mohla skúsiť ist na nu inak, zvoliť nejaký iný prístup, spôsob..

rouzie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erika237
8. máj 2024

Dcera pri jednej ucitelke prerevala cely prvy rok, vzdy rqno ked videla jej auto tak plac, ze ona nejde do skolky. Rozpravala a pytala som sa malej, co sa stalo, nikdy nic nepovedala. Riesila som s ucitelkou ale velky pokrok nenastal. Myslim, ze v nejakom momente sa nieco udialo v skolke a odvtedy dcera dostala blok, ze tuto konkretnu ucitelku nechce. Prvy rok bola dvera viac chora a doma ako v skolke, takze ono zas za cely rok tak bola dokopy par tyzdnov.

Nasledujuci rok sa ucitelka zmenila a ta ktoru nemala rada odisla, jej nahradu dcera ma velmi rada, ale zas si nasla nieco co nema rada a to su hodiny anglictiny. Uz ked uvidi ucitelku anglictiny tak rev ako na hory. To ked som sa pytala, ze nemaju tusenie, na prvych hodinach spolupracovala, vymlovavala a robila ulohy ktore mali a asi po mesiaci dvoch zlom a anglictina ani omylom.

Prvy rok skolky som prisla takmer o nervy, poradit bohuzial neviem.