Škôlka a súhlas od bývalého partnera

katherine24
18. apr 2021

Dobry vecer mam jednu otazku..moja mala ma dva a pol roka a chcela by som ju dat na zapis do skolky ...s jej otcom sme sa rozisli ( neboli sme manzelia)pred porodom sudom mame stanovene ze mala je u mna ,vyzivne plati ,stretavanie mame urcene dohodou avsak on ju od porodu videl prvy tyzden a tam to zhaslo ...ziadny zaujem nic...vyzivne plati ale inak vobec nekomunikujeme mala ho nevidela ani raz ....proste je zapisany iba v rodnom liste a plati vyzivne nic viac...otazka znie ...na ziadosti treba vypisat oboch rodicov a treba oba podpisy...samozrejme ze do skolky zavolam a budem sa informovat ...skor ma zaujima ci je tu niekto kto mal podobnu skusenost a ako to riesi v tychto pripadoch..treba s nim komunikovatt alebo oznamit to byvalemu ked sa o malu vobec nezaujima? dakujem

beluk
26. apr 2021

@katherine24 zo zákona je potrebný podpis oboch rodičov. Riaditeľky, ktoré to nevyžadujú porušujú zákon. Treba si naštudovať legislatívu. Nedáva to logiku ale je to tak.

beluk
26. apr 2021

Na prihláška myši a byť podpisy oboch rodičov, tak isto obaja dostanu rozhodnutie o prijatí dieťaťa. Ak sa nevedia rodicia dohodnúť, ktorú skolku bude dieťa navštevovať rozhoduje súd. Všetky riaditeľky by mali poznať zakon o Správnom konaní, podľa ktorého sa riadi prijimanie deti do škôlky a školy.

veronikastrickova
27. apr 2022

@katherine24 ako si to prosim ta nakoniec doriesila. Kym nieje povinna dochadzka podpis oboch netreba, ale ako nahle su predskolaci, uz podpis otca potrebny je.