icon

Škôlka - súrodenci nebudú spolu v triede

firma2211
3. sep 2023

Ahojte , idem si k vám po radu alebo názor mám dve detičky 3 a 4 roky obe sú prijaté do škôlky ale nebudú spolu v triede čo ma veľmi mrzí keďže sú na seba veľmi naviazané ale nedalo sa inak . No ja mám takú dilemu synček je starší toho do škôlky určite chcem dať ale rozmýšľam či som spravila dobre že som prihlásila aj dcérku je na mňa veľmi naviazaná a príde mi to skoro 🤦‍♀️neublíži jej to ? Nemala zostať ešte so mnou ? Pracujem z domu …Strašne sa bojím ako to zajtra zvládnem netuším koho prvého odniesť keďže triedy majú na opačnom konci , a idem s nimi sama 🤦‍♀️ bola niektorá z vás v takej situácii , ako to zvládnem s dvomi vyplakajucimi deťmi 🙏🙏

misana84
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
3. sep 2023

@zoeanoel že zaostale školstvo.... hlavne ze mame plný koník pokrokových mamiciek....
Nemáš žiadne skúsenosti, tak sa tu nepúšťaj do diskusií so skúsenými ucitelkami, ktorym prešli možno stovky deti cez ruky.
Predstav si, že my sme dovolili jeden rok to co píšeš ty, a tie deti sa nedokázali zadaptovat vôbec!!! Co myslíš, že tým dosiahneš, keď budeš s dieťaťom v triede? Všetky deti sú OK ak sú tam s matkou. O to horšie, ak si začnú myslieť ze mama tam s nimi bude a zrazu príde sok, keď mama odíde.
Si na omyle. Toto nie je ignorovanie emócií deti (s tým si ma už totálne nasrala.... ignorovanie emócií ty vole ... co sa celý deň učiteľky nanosia uplakane deti ,utierajú slzy, sople, spievajú, telefonujú, utisuju.... no fakt brutálne ignorujú emócie!!!!)
Ak budeš takto ofukovat cesticku svojmu dieťaťu celý život, tak v 16r sa ti hodí pod vlak pri prvej prilezitosti kedy sa stretne v živote s niečím, čo bude musieť zvládnuť, prekonať....

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
zoeanoel
Odpoveď bola odstránená
mamamasama
3. sep 2023

@nikaa951 a to ti vobec nevadi, ze tvoje dieta zaziva takuto traumu!?? 😳

mamamasama
3. sep 2023

@simona20201309 ty mas byt pedagog? Takym ludom ako si ty, by som mala zverit svoje dieta? Navstiv psychologa, lebo sa nedokazes ovladat zenska. No hnus.

mamamasama
3. sep 2023

@zoeanoel ty si v tejto diskusii asi jedina normalna. Neverim vlastnym ociam, ked vidim, co tu pisu ine matky. Na co ste si robili decka???

yvankamala
3. sep 2023

@firma2211 mala som rovnaký vekový rozdiel medzi deťmi a sama som povedala,že chcem,aby boli každý v inej triede,hoc som mala možnosť dať ich spolu. Ale mala som dat staršie dieťa medzi mladšie alebo naopak? Každá trieda ma program prispôsobený veku deti,takže si myslím,že je správne,že nie sú spolu. A moji si potom boli vzácnejšie. Neboj,deti to zvládnu úplne s prehľadom,tak musíš aj ty🙂

firma2211
autor
3. sep 2023

@zoeanoel úplne som stotožnena s tvojim názorom , určite svoje dieťa nenechám vyplakať ale zase na druhej strane viem že bez plaču sa to nezaobíde a mám strach aby to nezašlo ďaleko . Úplne som hotova z toho , a to ja som na tom ešte dobre môj muž mi povedal že keby šiel s nimi on tak pri prvom náznaku plaču by všetci prišli naspäť domov 😂

misana84
3. sep 2023

@firma2211 tak keď máte taký postoj, že z toho hotová tak vaše deti budú hotové. Dieťa je potrebné pripraviť na nástup do škôlky… citat a ukázať čo ho čaká a navnadiť ho, že to bude super a tešiť sa s ním… potom by vám neplakala… ak nie je pripravená bude plakať lebo aj vy nie ste s tým stotoznena…

simona20201309
3. sep 2023

@mamamasama
@zoeanoel
Ani nečítam celé
Škoda slov

mamamasama
3. sep 2023

@simona20201309 lebo píšeme pravdu? Vráť diplom, ak nejaký vôbec máš.

misana84
3. sep 2023

@mamamasama môžem sa opýtať a čo má urobiť matka, ktorá potrebuje ísť do prace?

gaborka28
3. sep 2023

Necitala som všetko, ale za nas ti napíšem, že to, že boli každý v inej triede, bolo to najlepšie, čo sa im mohlo pre socializáciu a tiež surodenecky vzťah stat. Každý mal moznost byt vo svojej triede, nemusel vnimat emóciu toho druhého (aha, menší plače, budem aj ja, veď aj mne mama chyba), každý bol proste sám sebe panom a budoval si svoje nové kamarátstva. Potom sa stretli a po škôlke sa nevedeli spolu dohrať, úžasne bolo sledovat, ako si postupne hovoria, kto čo zažil, kde bol vonku… proste za mna to bolo najlepšie rozhodnutie, že každý mal inú triedu a neboli spolu 24/7. A veľmi fajn to bolo aj pri nástupe do školy, keď proste už chapali, že každý ma svoju triedu a svoje aktivity.

Inak, pocas adaptacneho týždňa, keď menší plakal a pani učiteľke sa zdalo, že by starsi mohol byt prenho upokojenim, po dohode s druhou učiteľkou strávili chvilocku spolu čas. Všetko sa dá, nic sa neje take horúce, ako to na začiatku vyzerá. Len uprimne, my mamy to niekedy prežívame viac, čo tiež zrovna deťom neprospieva. Urcite to bude dobre, ak nie, budes riešiť. Ale daj tomu sancu a možno budes prekvapená ☺️

mamamasama
3. sep 2023

@misana84 pracovať z domu? Tiez som matka. Mala som pracu snov, ale kvoli detom som sa jej vzdala a robim z domu. Nelutujem.

firma2211
autor
3. sep 2023

@gaborka28 krasne napisane ďakujem ❤️

misana84
3. sep 2023

@mamamasama prosím? Oh… a akoze kto bude ucit, liečiť, predávať, vyrábať…. Trosku z cesty aby sa všetko prispôsobilo deťom… a ako kvalitne musí vyzerať vaša práca keď sa venujete dieťaťu…

simona20201309
3. sep 2023

@mamamasama na to aby ich
@zoeanoel chod si moralizovat vieš kam
Krásne si vychvalila to svoje dieťa len netuším od koho sa to naučilo
Teraz som to dočítala celé a prepáč, je mi smiešne z tvojho uvazovania a domyslania. Skus si niečo precitar o histrionskej poruche osobnosti.
Neprídeš mi normálna.
Len sa modliť aby takých pokrokovych mamiciek bolo v triede co najmenej 👍🙏

simona20201309
3. sep 2023

@mamamasama jasne.... žasnem... registrujem ta z diskusie kde si sa chválila ako u vás televízia beží celý deň, myslím ze tam píšeš o tabletoch (ak nie sory) ale s istotou si pamätám kde si sa vyjadrovala že nevidíš nič zlé na tom posadiť malé deti pred televíziu.
Tak jasne, určite lepšie robiť z domu, ved deti toľko pred TV posedia, že?

simona20201309
3. sep 2023

@mamamasama 😃 áno mamička z modrého koníka vrátim diplom. Kde sa odovzdáva? 😂😂😂

mamamasama
3. sep 2023

@misana84 trošku z cesty, aby som si robila deti a nebola zabezpečená aspoň na prvé roky ich života. Aby som sa nemusela vracať do práce na úkor nášho vzťahu, ktorý je jedinečný. Aby mi život a detstvo mojich detí neprebehlo pred očami. Aby sme mali pekný vzťah, aj keď budú dospelé, lebo som bola vždy po ich boku. Pred materskou som pracovala 12 rokov. Zarábala pekné peniaze, aby som sa teraz nemusela do práce fyzicky vracať. Z domu sa dá takisto plnohodnotne pracovať, aj venovať deťom. Nechápem matky, ktoré si robia deti, aj keď vedia, že na to nemajú financie a potom ich strčia kadejakým psychicky narušeným Simonám.

mamamasama
3. sep 2023

@simona20201309 tak to si poprosim screenshot takejto diskusie. Asi si ma s niekym pleties mila moja. Tablet doma ani nemame, ale ok. 👌

mamamasama
3. sep 2023

@simona20201309 no tazko povedat v akej inštitúcií si ho dostala ty, lebo vysoka skola to evidentne nebola.

julish
3. sep 2023

@judit47 u nás v škôlke sú deti vekovo pomiešané, benediktíni z toho všetci okrem učiteľky, ta to ma náročnejšie.(štátna škôlka)

queen_mary
3. sep 2023

@lianka123 chudak starsi 🙄

misana84
3. sep 2023

@mamamasama akože nebojte sa ja mám dosť financií ale pre naše dobre vzťahy s dieťaťom je super ak je v školke a ja v práci…učiteľky sú super( stará škola) máju poriadok v triede a dcera ich zbožňuje.. má aktivity, deti, kolektív, zážitky..prídeme domov a sa rozprávame čo zažila, hráme sa, čítame… čiže ja považujem škôlku za výbornú inštitúciu… dcera bola pripravená a teší sa aj teraz na kamošky…čiže mne príde izolovať dieťa a viazať ho len na mna za čistú hlúposť ale rešpektujem vaše rozhodnutie… každý robí tak ako uzná za najlepšie

queen_mary
3. sep 2023

Deti by som do jednej triedy nedavala. Nezatazovala by som starsieho staranim sa o mladsiu, nemal by cas na rovesnikov a na hry, ake by chcel. Mladsiu by som dala tiez samu, nech sa uci samostatnosti, a nech si nezvyka na barlicku, ktora ju bude mat na starost (starsi surodenec).

ivec16
3. sep 2023

to ze budu od seba im prospeje, kazdy je individualita… ten nesmelsi sa nauci bojovat sam za seba, obaja sa naucia nadvazovat nove kontakty… mozno na zaciatok kym placu je fajn mat tam oporu ale zdlhodobeho hladiska by to bolo viac na skodu… napr vo francuzsku sa nesmu usmiestnovat surodenci do rovnakej triedy, ani dvojicky…. dokonca ked boli dvaja slovaci v skolke ktori sa ani nepoznali ani tych nedali spolu… uvidite, zaciatky su tazke, pre mamicky tiez ale deti nesmu citit z vas vahanie a neistotu, a ziadne diskutovanie ci sa ide nejde… lebo potom to
je len a len horsie

zoeanoel
Odpoveď bola odstránená
smiling89
3. sep 2023

@firma2211 moji rodicia kedysi v skolke vybavili aby sme ja a moja o 1,5roka mladsia sestra boli spolu v 1 triede. Doteraz si pamatam na ten pocit akokeby zodpovednosti, pre mna ako starsiu to nebolo prijemne, ja som bola ta komunikativnejsia a kamaratskejsia, sestra viac utiahnuta, mala som ju ako privesok. Z domaceho prostredia sme tiez boli na seba naviazane, v skolke to nebolo dobre myslim si ze ani pre jednu z nas. Nikdy by som nechcela mat svoje deti spolu v triede, nech si kazdy funguje vo svojom kolektive a doma spolu.