Škôlka - súrodenci nebudú spolu v triede
Ahojte , idem si k vám po radu alebo názor mám dve detičky 3 a 4 roky obe sú prijaté do škôlky ale nebudú spolu v triede čo ma veľmi mrzí keďže sú na seba veľmi naviazané ale nedalo sa inak . No ja mám takú dilemu synček je starší toho do škôlky určite chcem dať ale rozmýšľam či som spravila dobre že som prihlásila aj dcérku je na mňa veľmi naviazaná a príde mi to skoro 🤦♀️neublíži jej to ? Nemala zostať ešte so mnou ? Pracujem z domu …Strašne sa bojím ako to zajtra zvládnem netuším koho prvého odniesť keďže triedy majú na opačnom konci , a idem s nimi sama 🤦♀️ bola niektorá z vás v takej situácii , ako to zvládnem s dvomi vyplakajucimi deťmi 🙏🙏
@firma2211 je mozne, ze syn potrebuje dlhsiu adaptaciu a ak je vo vasich moznostiach mu to dopriat, tak to tak urobte. Ja sama mam dve deti - dcera flegmoska, samostatna jednotka hadam od narodenia a syn uplny opak - citlivy, introvert. Vcera siel prvy krat do skoly a tiez bol velmi unaveny - a to sme tam boli cca 2 hodiny. To vsetko su emocie - unavia. Verim, ze vsetko bude fajn a obe deticky si na skolku zvyknu.
A k tym ucitelkam a niekomu kto tu pisal, ze sme necitlive neviem co... - ja sama ucim v skolke a aj dnes som mala v triede placuce deti. Vsetko sme spolu zvladli, pomojkali sme sa, pohladkala, posteklila som, rozpravala som sa s nimi. A ak by bola situacia neunosna, volame rodicov. Plac deti ma netesi a verim, ze ani jednu pani ucitelku.
@firma2211 keď ho vezmeš zo škôlky bude neskôr trpieť ešte viac, mám doma syna ktorý je taký istý. Je introvert, teraz už je deviatak stále nemá nič moc kamarátov, ale naučil sa fungovať v kolektíve, síce tak po svojom ale aj tak dobre. Takéto deti potrebujú viac času kým si zvyknú a naučia sa hrať samé, prípadne len s jedným kamarátom. Môj celú škôlku sa hral sám, tiež je aj vždy bol na mňa naviazaný, najradšej by bol len doma so mnou. Počas covidu bol rád že má dištančné vyučovanie. No aspoň sa už trošku za tie roky v kolektíve oťukal. Neboj sa on sa zapojí alebo aj nezapoji ale nájde si svoje. Určite na to doobedu ho v škôlke nechaj.
@kaktusik áno samozrejme , môžem mu ju dopriať koľko bude potrebné , len potom sa zase bojím že si zvykne že keď sa naobeduje prídem a keď bude musiet ostať na celý deň bude problém 🤦♀️zatiaľ sme sa dohodli že do konca týždňa ho necháme doobedu a potom sa uvidi .
Presne ako ja , dcérka je o rok mladšia a ona to zvláda bez problémov dnes si ani nevšimla že som po ňu prišla , ja chápem že nie každé dieta je rovnaké preto chcem ísť na to rozumne a hľadať riešenia , nie šupnúť deti do škôlky a nechat ich pasovať sa s tou zmenou
@firma2211 Moje deti nastupovali do MŠ na celý deň od prvého dňa. 🤷 Dcéra chodila ihneď do štátnej, syn najskôr do súkromnej (mal dva roky, štátna ho nevzala). Obaja sú iní, obaja sa adaptovali. Oboch milujem, o oboch som chcela všetky informácie. Aj som ich dostala. A áno, napr. syn ťažšie nadväzoval priateľstvá. V dvoch rokoch sa o priateľstve ešte ani nedá hovoriť. Dcéra sa zas „skamarátila" ihneď. Bola dosť naivná a napokon to prerástlo až do šikanovania. Áno, v škôlke! Síce „až" v predškolskej triede. ...... Moja rada, nesleduj syna cez okno. Nechaj ho žiť. Nehral sa s ostatnými. Ok. Bežne sa na ihrisku sám zapojí do hry neznámych detí? Ak nie, prečo to očakávaš v škôlke? Ako ho podľa teba mali učiteľky zapojiť do hry? Dotiahnuť ho za ruku? Čo povedal syn? Chodil za učiteľkami. S čím? Pýtal sa ich niečo, sťažoval sa, pýtal sa na mamu? Tá situácia, ktorú si videla z diaľky má mnoho otázok. Skús nájsť na je odpovede, mne ich písať nemusíš, no možno uvidíš situáciu aj z iného uhla pohľadu. Želám celej rodinke, aby sa deti čo najskôr adaptovali a aby si aj ty bola spokojná.
@misana84 Bolo to cielené ničenie jej vecí, odstrihli jej vlasy, verbálne útoky na dennom poriadku.... Mnohé sa spočiatku škôlka snažila odbiť, že sa iba hrajú. Ok, počarbané/pomaľované veci sa pri výtvarnej stanú. Spozorneli, keď to mala aj na chrbte. A všeličo.... Neverila som, aké symboly deti poznajú. Rozstrihnuté veci boli najprv tiež iba „nehoda". Keď to bol už systém, bolo to dokázané. A tie vlasy bol strop! Dokonca šli potom spolu na ZŠ. Vybavila som vopred - na základe podložených argumentov, že nešli do jednej triedy. Navyše dcéra bola v inej budove (ich trieda). Pomohlo to na prvý stupeň.
@heni79 ako vám učiteľky vysvetlili tie vlasy?

@rebcav zvyčajne neriešim takéto matky , lebo tu ako vidím každá ktorá sa zaujíma o city svojho dieťaťa a vníma ho je trápna , premotivovana a neviem čo choré . A ďakujem , aj ja dúfam je veľmi citlivý a nechcem aby mu to viac ublížilo ako dalo . Zaručene nieje ROZMAZNANÝ ako sa spomínalo vyššie on ani neplače keď ho odprevádzam ako iné deti ani v škôlke neplače len ta učiteľka videla že nieje v poriadku a bojím sa že to je horšie ako keby sa vyplakal , len to rak dusi v sebe