icon

Škôlka v štyroch rokoch

4. apr 2025

Blba otazka, ale do akej triedy daju v statnej skolke dieta, ktore este do skolky nechodilo a 4 roky bude mat zaciatkom septembra. Pojde k tym, co nastupovali rok predtym a maju tiez cca 4 roky, alebo k tym co ako 3 rocni budu nastupovat v septembri? Obidvoje sa mi zda cudne, kedze medzi 4 rocnymi nemusia mat miesto ale zas daju ho k o rok mladsim? Nejak tomu nerozumiem.

nevenka
4. apr 2025

Mam novembroveho, ten siel skoro 4 rocny a siel do najmensej triedy. A potom mam cerstvo 4 rocneho, ten mal 4 v decembri, sil od septembra do skolky a tiez je medzi malickymi. Ina skolka.

nevenka
4. apr 2025

A svagrina ma chlapca, co bude mat 4 v maji, od septembra chodi do skolky a chodi s 5 rocnymi, lebo inde nemali miesto a on sice je velky a vysoky, takze on tam zapadne vyskou, ale mentalne je to riadny rozdiel a uckam ako keby niekedy nedopinalo 🙃.

aliziana
4. apr 2025

A vaša škôlka to má presne po rokoch? U nás sú iba 2 stupne: 3-4 roční a 5-6 roční. Ak dieťa chodí 3 roky do škôlky, strávi buď 2 roky v "malkáčskej" triede a 1 vo "veľkáčskej", alebo naopak, podľa presnejšieho veku a schopností dieťaťa. Ak 4 roky, tak 2 - 2.

kavasmliekom
4. apr 2025

My máme 3-4r, 5-6r a zmiešanú, kde prichádzajú najmenší a každý rok odchádzajú najstarší.

autor
4. apr 2025

@aliziana ja neviem ako to maju, viem len, ze su tam 4 triedy.

aliziana
4. apr 2025

Aj my máme 4 triedy, ale 2 "malé" a 2 "veľké". V našej škôlke by ho dali do "malej"

44janica44
4. apr 2025

U nás majú triedy 4, 2-3, 3-4, 4-5, 5-6 -predskolaci...rozdelovali tak aby v prvých dvoch triedach bol cca rovnaký počet detí. .. nieže v jednej bude 25 nových deti a v druhej 15 co už do škôlky rok chodili...tiež septembrovu mam a riaditeľka povedala ze uvidí kam pôjde podľa počtu prihlásených deti a ich veku keď uzavrie všetky prihlášky.

Vždy bude chodiť do triedy kde bude aj viac ako 1 rok rozdiel medzi detmi- velke rozdiely sú v zs kvôli odkladom školskej dochádzky.

autor
4. apr 2025

@44janica44 super, dakujem za vysvetlenie

dory11
5. apr 2025

Unas to funguje tak že dieťa ktoré na stupni ako 2,5rocne do malej triedy .tak ďalší. September je zase v tej istej triede a potom až keď ma 4 roky ku septembru nastupuje do strednej triedy a keď ma 5rokov ide do predškolskej .
Neberú rozdiel že či dieťa navštuje škôlku lebo sú deti čo idú len do predškolskej a normálne idú do pred školskej triedy hneď prvý l rok ak nastúpi 4 ročne dieťa tiež ide hneď do prostrednej triedy

nicol_10
11. apr 2025

Našu dali k starším, mala 3,5 roka, čo nebolo moc dobré, keďže nastúpila do zabehnuteho kolektívu, trvalo dlho kým sa zaclenila, resp. kým ju deti prijali