Skúsenosti s umiestnením 2,5-ročného dieťaťa do škôlky
Zaujímajú ma skúsenosti mamičiek ktorých deti išli v tomto veku do MŠ, pripadne deti mladšie než 2 a pol roka.
Ako to takto malé deti zvladli v štátnej škôlke? Zadaptovali sa?
Boli sme na zápise a bola som prekvapená z reakcii okolia “že takto malé dieťa” pôjde od septembra do MŠ. Podľa mňa to je v poriadku, 2,5 roka mi príde už celkom v poriadku vek na to aby dieťatko MŠ zvládlo.
Pri 2 rokoch by som uvažovala ale v v septembri bude mať dieťatko 2 roky a 7 mesiacov, je odplienkované, komunikuje samostatne.
Ešte dopilovať obliekanie a samostatne kŕmenie
Moja tak nastupila je marcovka takze 2.5r isla do ms adaptácia bola.tazka kedze vzdy od začiatku sme začínali vtedy bol aj covid takze viac doma ako v ms....1 2 dni v ms mesiac doma...ale spoluprácovala jedine nerozprávala kedze nevedela
Malý to zvládol ako z veľkej knihy a to bol mladší🙂 predtým sme boli vo škôlke asi 3x (raz sa hral s deťmi na dvore a 2x s nimi vnútri s hračkami). Odvtedy sa do škôlky tešil 🙂 vždy záleží od dieťatka aj od prístupu učiteliek.
Ja som dávala dcérku do MŠ minulý september je marcová, takze mala presne 2,5 roka. Prvý mesiac boli rána náročné, ale keď som v októbri nastúpila do práce a vysvetlila jej že ona musí ísť do svojej práce a ja do svojej nastal zlom. Odvtedy ani jedná slza 🙂 do škôlky sa teši, keby mohla ešte aj cez víkend by tam išla. Samozrejme čo sa týka chorôb často veľmi často bola chorá keď vydržala týždeň v kuse bol to zázrak. Celý marec som ju nechala doma pretože som to ani ja imunitne nedala a bola som vkuse chorá. No od apríla ako nastúpila sa drží do teraz 🙏
Moja mala 3 roky v koncom oktobra a dali ju do triedy kde bola najmladia a boli tam aj 5 rocne deti. Vedela si obliect tak max. bundu. Po tyzdni v skolke sa sama obliekla/vyzliekla uplne bez problemov 😂 bola aj trieda kde boli deti ako tvoje (povodne som si myslela, ze ju daju tam).
Nevidim na tom nic zvlastne ani divne.
Vacsinou deti ako tvoje davaju s nasupom od Januara, ale ak ma skolka kapacitu, tak preco nie ☺️
A nastup bol taky klasicky, prvy den super a zvysok plac, a dohadovacky - ja nechcem ist, ja nejdem. Trvalo to asi mesiac z toho tyzden bola doma 😂 vydrzala "az" dva tyzdne a potom soplik 😂
Moja najmladsia chodila od 2,5(september) zvladla to vyborne.Ona sa vedela poobliekat pozobliekat najest sama chodila na wc aj na velku. Akurat zo zipsom na bunde ucitelka pomohla jej. Cela trieda deti bola v tom istom veku plus minus mesiac dva. Potom prisla korona dobskolky sa nechodilo tak plakala kazde rano kedy uz pojde a isla sa obliekat.
Syn isiel v 2,5 roku. Zial musel ist, nebolo na vyber..zvladol to, bol na tom podobne ako tvoj. Pani ucitelky pomohli mensim detom, kde bolo treba aj plienku dali aj mlieko do flase na spanok namiesali ci cumlik, pomojkali ak dieta plakalo. Nebol problem s nicim chapali ze su to este male deti a nezvladnu vsetko ako 3-4rocne.. jasne ze syn prve mesiace rano reval ze nechce ist, poobede uz chodil vysmiaty ako leco. Teraz chodi druhy rok a chodi velmi rad. Ale keby nemusim tak ho nedam, dost ho to zmenilo co sa tyka spravania..
Aj moja sla ako 2,5 ročná a to som bola doma s mladším a nemala problém . Asi prvý týždeň sem tam poplakala ale nikdy sme nastatie nemuseli bojovať pri rannom lúčení . Triedu má zmiešanú so staršími deťmi a väčšina chlapci Určite ro závisí od dieťaťa , sesternicina má 4 chodi druhý rok a ešte furt sa nájdu dni kedy vymysla

Obliecť ho oblečú pani učiteľky. Iba papanie ma zvládnuť samo. Svagrinina dcéra tak šla do skolky a úplne v pohode sa adaptovala.