Skúsenosti so zápisnicou a charakteristikou dieťaťa z materskej školy
Ahoj maminky. Mali ste niektorá skúsenost, ze ste dostali pisomnú zápisnicu z MS a charakteristiku dietata ? (zápisnica zo stretnutia - kde oznámili ucitelky svoje obavy, co pozorovali o dietata + takmer psychologická charakteristika (napr.dieta pschych.nestabilné, casto place, nebude sa sústredit v skole ... atd. )
@anonym_autor kvôli čomu si takú zápisnicu dostala? Prečo ju vôbec učiteľky písali? Ide o štátnu materskú školu? Učiteľky si ťa ako rodiča predvolali?
@anonym_autor zápisnicu z vášho stretnutia s ucitelkami? Kde a pred kým učiteľky charakterizovali tvoje dieťa?
@simona20201309 áno, pisali zápisnicu, a potom dali Prilohu, ako charakteristika dietata ...
@anonym_autor kvôli čomu si takú zápisnicu dostala? Prečo ju vôbec učiteľky písali? Ide o štátnu materskú školu? Učiteľky si ťa ako rodiča predvolali?
@anonym_df8196 syn je velmi citlivy, taky je od narodenia, ale je dobry, sikovny .. nikdy sme problem v skolke nemali (statna MS). Vzdy ho chválili ...
Len sa stala jedna vec (zomrel nás psík) a on bol z toho smutny dost dlho ... hocikedy sa rozplakal ... ale nie casto. Ja som to riesila aj s mojou známou, psychologickou, ktorá mi v tom pomohla... o vedeli aj ucitelky.
Syn nerád chodil do MS, takmer kazdé ráno plakal, ze tam nechce (do dnes neviem, preco ..)
Ale ucitelky mi zavolali, lebo ony si vsimli, ze je taky smutnejsi a nesvoj .... darmo som vysvetlila situáciu, nech sú trosku chápavejsie ...
Napisali mi, ze odporúcaju navsívit psych. atd. A dali takú charakteristiku (ako je spych.labilny, nebude sa sutredit v skole....atd.) Bola som z toho hotová ...
O pár tyzdnov sme mali testovanie do skoly (cpp) a tam vsetko mal perfektne, aky je sikovny a je pripraveny do skoly. Ani nechápali tam, preco chodime k psych...
Ani sme nechodili, bol tam 2x, a vraj ani netreba s nim chodit ... on je taky citlivejsi a to je vsetko ...
Teraz chodime do 1.triedy, sikovny v skole, dobre sa uci, je najkludnejsi v triede a vie sa aj sústredit ...
To len teraz mi nechápe ucitelka z MS, preco sa hnevám kvoli tej správe .... do dnes. (chodí mi tam aj mladsi syn).... Ony vraveli, ze oni majú dávat také správa, takze nemám sa do toho miesat ....
Este podotykam, ze ked sme navstivili psych.osobne, tak som ukázala tú charakteristiku, a ona bola z toho uplne zaskocená, ze také veci by nepisala ani ona o dietati ...
@anonym_autor to nie je zápisnica. Je to osobný spis dieťaťa.
Este podotykam, ze ked sme navstivili psych.osobne, tak som ukázala tú charakteristiku, a ona bola z toho uplne zaskocená, ze také veci by nepisala ani ona o dietati ...
@anonym_autor prečo to teraz riešiš? Veď je to už jedno. Či?
@anonym_autor v živote som niečo také nepočula. Jedine, že by si vyžiadala CPPP posudok zo škôlky, ináč nevidím v tom žiadny zmysel. Na čo ti vlastne bolo to, že ti napísali, že je plačlivý? Veď to ste vedeli, nie? A že smúti dieťa za psíkom, ktorého má rado? Veď je to normálne, ja som plakala, keď nám skapal pes, ktorého som milovala a to som dospelá a smútila som za nám tiež. Chápem, že máš teraz obavy, či sa zase pani učiteľky nebudú realizovať. Ale správaj sa normálne, nejako sa s nimi nedávaj do reči, keby mali tendenciu zase niečo písať, tak im na rovinu povedz, že pri staršom synovi sa mýlili, tak by si bola rada, keby nepísali nevyžadané správy.
Naco to riesis? Mas normalne trochu citlivejsie dieta. Ktoremu sa v skole dari. Ten papier mozes dat do krbu (ak mate) alebo do zberu. Ak napisu nieco o mldsom, precitaj si. Na krku mas hlavu a dieta si poznas, keby nieco nebolo ok, tak snad riesis. Pokyv hlavou a papier posli dalej na recyklaciu. Nehladaj problem, kde nie je …
@anonym_autor
daj volovi moc, zvali ti mastal...
Ucitelky si myslia, ze zhltli mudtost sveta.
Aj mne pivedali zopar veci, ktore pozorovali pol roka. Velmi ooatrne mi to povedala. A tak riesime. No tiez je rozdiel akyn stylim sa urcite odchylky v spravani, motorike atd podaju. Nase ucitelky v ms su super. Zial natravila si na trubu.
@anonym_autor
a neviem ako na SK ale v AT taketo spravy pisat ucitelka v ms naozaj musi. Dokonca to odovzdavaju skole, do ktorej dieta pojde.
@anonym_autor to nie je zápisnica. Je to osobný spis dieťaťa.
@anonym_eef605 bola to zapisnica zo stretnutia, ale mozem nafotit nazov…
@anonym_autor prečo to teraz riešiš? Veď je to už jedno. Či?
@anonym_9a1ddd jedna z uciteliek je moja svagrina … ☹ Takze je to tema v rodine stále… vraj je to bezne, ze takto davaju taky papier… pritom fakt bola z toho zaskocena aj psychologicka.
@anonym_autor
daj volovi moc, zvali ti mastal...
Ucitelky si myslia, ze zhltli mudtost sveta.
Aj mne pivedali zopar veci, ktore pozorovali pol roka. Velmi ooatrne mi to povedala. A tak riesime. No tiez je rozdiel akyn stylim sa urcite odchylky v spravani, motorike atd podaju. Nase ucitelky v ms su super. Zial natravila si na trubu.
@svetlonos bohuzial … hlavne jeho smutok riesila tak, ze dostane syn cierne ovce, ak bude plakat a ostatne sa mu budu smiat… “profesionalny pristup” ☹
A tie ucitelky maju vzdelanie pisat psychologicke posudky? Pochybujem. Polovica nema ani VS, nie ze posudky pisat.
@anonym_autor Buď rada, že si to učiteľky všimli a riešili to, dokonca ti odporučili návštevu odborníka, aby vam v prípade potreby pomohol. Nie je na tom nič zlé, veď aj tu to radia pri každom probléme. Ak sa chlapec náhle zmenil, mohlo byť za tým naozaj hocičo - problémy v rodine, násilie, šikana... Takto zistili, že to bol len zdochnutý pes a chlapcovi sa nič horšie nestalo. Naozaj je zvláštne, aby dieťa kvôli tomuto často plakávalo a bolo dlhšie viditeľné smutné. Sleduj ho v podobných situáciách a dávaj na neho pozor. Precitlivené deti to majú v živote ťažké a často majú psychické problémy, trpia a navyše môžu byť aj terčom posmechu. Inteligencia a šikovnosť v škole s tým nemá nič spoločné.
@svetlonos bohuzial … hlavne jeho smutok riesila tak, ze dostane syn cierne ovce, ak bude plakat a ostatne sa mu budu smiat… “profesionalny pristup” ☹
@anonym_autor
toto by som riesila ako tvrdu sikanu a zneuzitie moci aj pravomoci. A ci by som este irobila draje oani ucitelje ako bonus, radsej pisat nebudem. Ale chodila by potom radsej kanalmi!
@anonym_autor v živote som niečo také nepočula. Jedine, že by si vyžiadala CPPP posudok zo škôlky, ináč nevidím v tom žiadny zmysel. Na čo ti vlastne bolo to, že ti napísali, že je plačlivý? Veď to ste vedeli, nie? A že smúti dieťa za psíkom, ktorého má rado? Veď je to normálne, ja som plakala, keď nám skapal pes, ktorého som milovala a to som dospelá a smútila som za nám tiež. Chápem, že máš teraz obavy, či sa zase pani učiteľky nebudú realizovať. Ale správaj sa normálne, nejako sa s nimi nedávaj do reči, keby mali tendenciu zase niečo písať, tak im na rovinu povedz, že pri staršom synovi sa mýlili, tak by si bola rada, keby nepísali nevyžadané správy.
@anonym_df8196 dakujem, presne takto sa citim ... mám obavy ... ale ako pises, musim to uz pustit (len ma vtedy velmi dotklo ...)
@anonym_autor
toto by som riesila ako tvrdu sikanu a zneuzitie moci aj pravomoci. A ci by som este irobila draje oani ucitelje ako bonus, radsej pisat nebudem. Ale chodila by potom radsej kanalmi!
@svetlonos dakujem, podobne som sa citila... ked som jej pisala, o com hovori syn, ze aké cierne ovce ... tak mi zavolala, ze to zle pochopil syn a a ja, a hlavne mi bolo povedané (od brata), ze svagriná nemá pracovnú dobu, nemám jej otravovat ... (ona volala, nie ja!)
A len aby ste celú situáciu chápali, ja som im naznacila, ze syn to má teraz tazke, a casto je mu smutno a riesim uz s odbornickou ... (moja známa psych., ktorá je na materskej, ale pomáhala ....) za mesiac mi zavolali, aby mi to isté potvrdili, a dohodli sme sa, ze ideme za psych. aj osobne ... vtedy mi ani zápisnicu nedali precítat ... Za dva dni mi dali tú zápisnicu s tou charakteristkikou a bola som z toho v soku, co tam pisali ... strasne ma to dotklo ...
Uplne by stacilo, ze sme sa rozprávali a dohodli, ze budeme chodit so synom k odbornicke, aby sme mu pomohli správnymi metodami ... To som necakala, ze také veci budú písat na papier ... (este mi tam napísala riaditelka, ze som nesúhlasila, aby sme navstivili odbornika, pri tom sama som im to hovorila, ze sa to uz riesi ... takze mi to potom opravila v zápisnici .... )
Ten den, co som ten papier dostala (a potom, ako mi slubili, ze ho budu aj ony podporovat ...atd.) mi prisiel syn zo skolky, ze nemoze tam plakat uz nikdy, lebo dostanie tú ovecku a budú sa mu smiat ...
Ja chápem, ze majú aj ony nieco radit a upozornovat, a to aj beriem .... ale myslim si, ze to s tym velmi prehnali ... napísat na papier, ze syn je psych.labilny ... to proste nikto necíta s radostou ... hlavne ked mi to potvrdila aj odbornicka, ze na to právo nemajú a syn vobec neni labilny, len viac citlivy .... co mi musime prijat a takto sa k tomu postavit ...
Syn sa zmenil len vtedy, ked som mu vysvetlila, ze má vydrzat uz len mesiac v tej skolke, a od tej doby bol ako vymeneny .. V skole je uplne iné dieta ... na stastie !
@anonym_autor Buď rada, že si to učiteľky všimli a riešili to, dokonca ti odporučili návštevu odborníka, aby vam v prípade potreby pomohol. Nie je na tom nič zlé, veď aj tu to radia pri každom probléme. Ak sa chlapec náhle zmenil, mohlo byť za tým naozaj hocičo - problémy v rodine, násilie, šikana... Takto zistili, že to bol len zdochnutý pes a chlapcovi sa nič horšie nestalo. Naozaj je zvláštne, aby dieťa kvôli tomuto často plakávalo a bolo dlhšie viditeľné smutné. Sleduj ho v podobných situáciách a dávaj na neho pozor. Precitlivené deti to majú v živote ťažké a často majú psychické problémy, trpia a navyše môžu byť aj terčom posmechu. Inteligencia a šikovnosť v škole s tým nemá nič spoločné.
@anonym_e75d71 ano, viem, on je taky citlivejsi (presne ako ja), budeme sa snazit ho podporovat vzdy ako nám odbornicka radila ...
Toho psa sme mali este pred tym, ako sa narodili deti, takze bol ich súcastou zivota... vedla neho sa naucili chodit ... bol tam pri nich stále, a bol uzasny psik.
A bolo aj pre nás velmi tazke ho dat utratit a pustit ho ... Ale uz vtedy som si vsimla, ze starsi syn vtedy vobec neplakal ... uz som citila, ze to o neho bude na dlho ... prvy krát sa stretol so smutkom ako také .... a trvalo mu to celé prijat ...
Odbornicka nám dala fakt skvelé tipy, akym sposobom sa moze aj on rozlucit s nim a prijat, ze tam uz nebude.... len u neho to trvalo dlhsie ...
Mensi syn poplakával hned, a nemal to takto dlho ... Nie sme rovnaki, ale ako pises, bude mat tazké cely zivot, a musime ho sledovat a podporit ho ...
Dakujem za rady !
@anonym_autor aha. Tak áno. Zápisnica je zo stretnutia. A k čomu to tam mala ta učiteľka? Snáď len pre rodiča informatívne.
@anonym_autor aha. Tak áno. Zápisnica je zo stretnutia. A k čomu to tam mala ta učiteľka? Snáď len pre rodiča informatívne.
@anonym_eef605 ja to celé dodnes nechápem, a takto je s tym kazdy, komu poviem ... ako keby sa chceli bránit pred niecim, ze ony informovali rodica pred skolou ... neviem ... Keby robili z povinnosti, ze musia, alebo chcú len dobre ...tak predsa nebudú hodnotit dieta takym sposbom ..
@svetlonos dakujem, podobne som sa citila... ked som jej pisala, o com hovori syn, ze aké cierne ovce ... tak mi zavolala, ze to zle pochopil syn a a ja, a hlavne mi bolo povedané (od brata), ze svagriná nemá pracovnú dobu, nemám jej otravovat ... (ona volala, nie ja!)
A len aby ste celú situáciu chápali, ja som im naznacila, ze syn to má teraz tazke, a casto je mu smutno a riesim uz s odbornickou ... (moja známa psych., ktorá je na materskej, ale pomáhala ....) za mesiac mi zavolali, aby mi to isté potvrdili, a dohodli sme sa, ze ideme za psych. aj osobne ... vtedy mi ani zápisnicu nedali precítat ... Za dva dni mi dali tú zápisnicu s tou charakteristkikou a bola som z toho v soku, co tam pisali ... strasne ma to dotklo ...
Uplne by stacilo, ze sme sa rozprávali a dohodli, ze budeme chodit so synom k odbornicke, aby sme mu pomohli správnymi metodami ... To som necakala, ze také veci budú písat na papier ... (este mi tam napísala riaditelka, ze som nesúhlasila, aby sme navstivili odbornika, pri tom sama som im to hovorila, ze sa to uz riesi ... takze mi to potom opravila v zápisnici .... )
Ten den, co som ten papier dostala (a potom, ako mi slubili, ze ho budu aj ony podporovat ...atd.) mi prisiel syn zo skolky, ze nemoze tam plakat uz nikdy, lebo dostanie tú ovecku a budú sa mu smiat ...
Ja chápem, ze majú aj ony nieco radit a upozornovat, a to aj beriem .... ale myslim si, ze to s tym velmi prehnali ... napísat na papier, ze syn je psych.labilny ... to proste nikto necíta s radostou ... hlavne ked mi to potvrdila aj odbornicka, ze na to právo nemajú a syn vobec neni labilny, len viac citlivy .... co mi musime prijat a takto sa k tomu postavit ...
Syn sa zmenil len vtedy, ked som mu vysvetlila, ze má vydrzat uz len mesiac v tej skolke, a od tej doby bol ako vymeneny .. V skole je uplne iné dieta ... na stastie !
@anonym_autor
jaby som ich nahlasila v spolupraci s psychologyckou aj zaroveň podala hodnotenie triednej ucitelky!
A riesila by som to na najvyssej institucii, kzora sa takymito pripadmi zaobera. Nech tie kravy aspon maju strach zo sudneho konania.
Poradila by som sa s pravnokom, ako to vsrtko spisat, nech je to jasne.
Podľa mňa je problém aj v tebe a tvojej precitlivenosti. Učiteľky mali nejaké obavy, ktoré síce spísali a riešili celkom zvláštne, každopádne dieťa bolo zhodnotené ako ok po 2 sedeniach u psychológa a teraz je v škole úspešne. Učiteľky sa proste mýlili, aj to sa stáva. Načo to este stále riešiš a živíš? To je pre mňa nepochopiteľne. Ak si s ich prístupom nespokojná, rieš to rovno s nimi, prelož mladšie dieta inde alebo sa už na to vykašli a ži ďalej.
@simona20201309 áno, pisali zápisnicu, a potom dali Prilohu, ako charakteristika dietata ...
@anonym_autor booze
To je asi statna skolka?
@anonym_autor booze
To je asi statna skolka?
@taktotedanie ano, státna ...
ked som to nedávono spominala svagrinej (jedna ucitelka), ze si myslim, ze vtedy to prehnali ... tak reagovala, ze nemám im povedat, co ony majú a nemajú dávat, ze ony to vedia ...
A tak som sa rozhodla opytat aj tu, ci je to bezné ... lebo mozno ja som uz fakt truba, ze som na to prehnane reagovala a priliz citlivo .. ale proste tie materske city nemozem vypnut ...
@anonym_autor
jaby som ich nahlasila v spolupraci s psychologyckou aj zaroveň podala hodnotenie triednej ucitelky!
A riesila by som to na najvyssej institucii, kzora sa takymito pripadmi zaobera. Nech tie kravy aspon maju strach zo sudneho konania.
Poradila by som sa s pravnokom, ako to vsrtko spisat, nech je to jasne.
@svetlonos jedine mali stastie, ze tá psychologicka bola z Madarska, lebo ona mi vravela, ze keby to dostane z mad.skolky, okamzite ich nahlási ...
Takto som dalej radsej nechcela íst ... lebo mi tam chodi aj mladsi syn ... a ony sú schopne to obratit aj proti jemu.

@anonym_autor zápisnicu z vášho stretnutia s ucitelkami? Kde a pred kým učiteľky charakterizovali tvoje dieťa?