Som zlá matka, keď sa teším na škôlku?
Mala 3 roky nastupuje o tyzden do skolky a ja sa taaak tesim. Mam este 5 mesacne babo a tie dni ked som s nimi sama mi davaju fakt zabrat. Tesim sa ked budem moct byy iba s babom a plne sa venovat jemu. Dcerku lubim, vsetko by som jej dala, ale som velmi vycerpana, viem ze aj jej bude v skolke dobre. No okolie na mna pozera ze ako sa mozem tesit, naznacuju mi co som z matku atd. Napidete mi vase skusenosti? Dakujem
@11bodka11 to je Tvoj nazor....mojmu sa z emocionalnej stranky nic nestalo, ked isiel ako 2rocny...moja mama bola so mnou doma 6m, potom do jasli a som tu, aj po emocionalnej stranke...a v zahranici je to bezne ist po niekolkych mesiacov do prace....to len tu na SK si matky myslia, ze kazda musi byt 3 roky doma ...ale nie, je to kazdeho osobna vec, kedy pojde ich dieta do skolky, takze pre mna bolo spravne, ze tam isiel ako 2r...ked Ty chces, tak si bud doma aj do 4r, je to Tvoja vec a mna do toho nic 😉
Len sa velmi netes bide chory a od meho aj surodenec. Moj isiel do skolky mal 3roky 8mesiacov dobtedy chory nebol ani raz co nastalo po za ati skolky to bolo strasne stale doma od neho sa nakazila 6mesacna..normalne ked som pocula vecer ze zakaslal uz som plaat zacinala. Otrasny rok ro bol
@11bodka11 ktorých psychológov? Lebo podľa toho, na Slovensku by mala byť väčšina deti emocionálne zrelá, zatiaľ, čo v mnohých iných štátoch by mali byť emocionálne nezrelé deti práve kvôli tomu, že deti nie sú 3 roky doma s matkami, ale do škôlky/jaslí idú podstatne skôr. Ibaže by to tak nebolo…
Ja som sa netešila, brala som to tak, ze musí ísť do škôlky, inú možnosť som nemala. Ale chápem rodičov, ktorí sa tešia. Takže nie si zla matka, si len unavená matka 😊
Aj keď bol maly často chory, tie dva týždne v škôlke stali za to, potom týždeň doma a zase do škôlky 😀
Je to v pohode. Tešila som sa, ale nerozkrikovala som to po okolí. Nech sa dieťa necíti, že ho idem "odložiť". Tým pádom na mňa ani nikto nekukal cez prsty 😉.
Ja som sa tešila reálne až vtedy keď išlo do školky posledné dieťa.. lebo som jednoducho mohla vypnúť, prehodiť deťom izby, vymaľovať dom, upratať skrinky, každý kút vypucovat.. lebo vždy som mala doma nejaké aspoň dve deti z troch, alebo všetkých troch.. necítim sa ako zlá matka ak sa teším na čas osamote, predstavte si že každý taký čas potrebuje.. niekto viac, niekto menej, ale raz ho bude potrebovať určite..
Ja sa teším, že konecne pôjde syn do školy po prazdninach,nech mam doma len jedno dieta :D normálne to určite je, človek ma rad kľud;)
Syn zacina vo stvrtok skolu, neviem sa dockat 🙏🏼 ale on sa do skoly tiez tesi, ma tam kamaratov a ich pani ucitelka je skvela.