Spievali vám v škôlke uspávanky?
Ani neviem prečo, ale zaujímalo by ma, či aj vám ako deťom v škôlke učiteľky spievali keď ste išli spať. Ak áno, spomínate si aké?
Ja si pamätám, že len jedna z mojích učiteliek spievala a bola to konkrétne "Bola raz malá, malá hviezdička".
Malu hviezdicku si pamatam, ale nie ako uspavanku, ale ako normalnu pesnicku, ktoru sme sa tam ucili a spievali spolocne. Uspavanky nam nespievali, ale citali rozpravku. Rovnako tak to mal aj moj syn v dvoch skolkach, ktore navstevoval - pred spanim citana rozpravka.
Ake dalsie pesnicky sme tam spievali, tak to mi takto nezide na um. Uz je to viac, nez 30 rokov.
@anonym_autor pred spaním nie, to nám čítali rozprávky, ale uspávanky nám spievali, asi v rámci hudobnej si myslím
Pametam si ako nam pustali rozpravku,vtej dobe este z gramofonu,tie velke platne.Aj rozpravku si pamatam,co pustali ale presny nazov som zabudla.Ale mari sa mi,ze sa to volalo Ladova kralovna.
@anonym_autor nie, ale citali nam rozpravky a teda to som urcite ocenila viac ako uspavanku 😃
Rozprávky si nepamatam.
Pamatam si pre mna v tu dobu morbidne skladby od Čajkovského Chorá babika - Smrt babiky - Nová babika, 🤦🏻♀️😂
ja som v skolke pracovala a nie nespievali sme -by deti pri mojom speve ani nezaspali lol ..ale cistali sme knizku pripade ak bolo vela prace pustila sa vynimocne na kazete ...
Ja si pamätám že nám púšťali kazety v rádiu. Marí sa mi o nejakých zvieratkách v lese a ten šuchot dažďa.

@anonym_autor nie nespievali