Spolužiačka dala dcére v škôlke facku
Ahoje, pôvodne som sem ani nechcela písať. Ide o to že naša mala má 3,5 roka chodí do škôlky 4 mesiace. Prvý mesiac bol taký kriticky. A riaditeľka jej chcela dát odklad. Potom si tam našla kamarátku. A do škôlky sa veľmi tešila, najradšej by tam chodila aj cez víkendy. Ja som sa z toho tešila. Našla si tam nové kamosky.
Všetko bolo súper.
Včera ju nejaké dievča vyhanalo z kúpeľné keď si umývala zuby. To plakala.
A dnes. Keď som prišla pre malú zasa plakala a riaditeľka mi povedala že ju mam chodiť vyzdvihnúť o hodinu skôr. Doma som sa jej pýtala čo sa jej stalo a ona že jej tá kamoska dala facku. Že keď si kreslil. Ucitelke nič nepovedala, len sa rozplakala. Ešte keď mala poobedny spánok sa zobudila s placom že jej dala facku.
Ona je taká citlivá, nikomu neublíži, každému chce dobre, rozdala by aj posledný cukrik. Viem ze je v škôlke a musí sa naučiť brániť sa a zastať sa samej seba. Len keď tam nemá nikoho komu verí a na koho sa môže obrátiť....
Neviem či ju nemám nechať doma ešte rok aj dva.
A to si sa riaditeľky ani nepýtala ze prečo máš pre ňu chodiť o hodinu skôr? Povedala si dobre, a odišla si?
@bielasovicka kvôli tomu že plakala
Tak to je pristup...kvoli tomu, ze plakala!!! 🤦♀️
Zajtra riaditelke povedz, ze plakala preto, ze druhe dievca ju udrelo. Tam musi byt spolupraca rodic-dieta-ucitelka a normalna ucitelka hlada sposob ako dieta zaclenit a riesit problemy. Su tam 2, aby davali na deti pozor.
Akoze dcera nema nikoho komu verit a na koho sa obratit? Ma tam predsa ucitelku. Uc dceru aby vsetky taketo utoky povedala ucitelke. A ucitelku poziadaj aby taketo utoky riesila. Deti sa nesmu v skolke capat a bit.
Ahoj . Je mi ľúto vašej situácie.
Dcérku by som učila ,nech povie učiteľke ked sa nieco stane - a brániť sa .
Ked ju niekto udrie nech udrie spät , ale nech nikdy nezačína ona .
Akurat predvčerom som sa s psychológom o tom bavila .
Ten prístup učiteliek je hrozný ,práve to zažívam 🤦♀️🫣🙄
To raz za den 3,5 rocne dieta plakalo ( ucitelky ani nevedia dovod) a tebe povedala riaditelka ze mas po nu chodit pre to o hodinu skor .? Pre plac jeden x? .a ako to co im ta hodina pomoze? A ty co si na gumicke? Ved by som tej riaditelke zaklopala na celo ci je v poriadku a ty akoze sa nehnevaj ale ty tiez.. to raz dieta place v skolke a ty chces skolku zrusit?..ty nechodis do prace? Alebo nemas ine povinnosti konicky.. ? Cokolvek ...?
Ja nechapem kde to speje. Raz dieta zaplace, zakasle,pocika sa, zle sa pozrie a uz domov, nepripravene, neprisposobive, skratit cas. Niekedy mi to pride ze tie skolky maju tie deti len do poctu ze ako mame ich tu, evidujeme,berieme dotaciu,poplatky ale nech nechodia a ked tak staci na 3 hodiny..
A rodicia tiez ako na gumicke, aby bol jeden v kuse doma a cakal na telefone kedy mu zavolaju ze dieta nemoze chodit do skolky..ako ma ta rodina fungovat s jednym platom.ako ma ta zena fungovat ked je v kuse doma, nema prijem, karieru, spolocenske uplatnenie, ved to je na psychiku.. hlavne ze dieta je evidovane v skolke..
Ja nemám problém ju zobrať domov skôr alebo ju tam vôbec nedať. Ak tam plače a učitelia nevedia alebo nechcú riešiť to radšej nech je doma.
Som jej hovorila ak sa jej stane krivda nech sa ide sťažovať učiteľke, ona nešla. Je tam 4 mesiace ona sa to ešte len uci. Je tam najmladšia. Tak si k nej možno skúšajú dovolovat možno je to neúmyselne . Uvidim dám tomu šancu, ak tam bude plakavat a učitelia nebudú vedieť si stým rady tak to není dobrá škôlka.
Ja nepotrebujem sklad pre dieťa, ale normálnu škôlku kde jej bude dobre, s dobrým kolektívom deti q kde sa bude cítiť bezpecne.
Ja pracujem z domu tak mi to nevadí aj keď chcela som aby mala nové kamarátky a zážitky.
prepáč, ale toto je aj pre mňa veľa kriku pre nič. Keby som mala syna brať zo škôlky zakaždým čo pred ním niekto dupne tak koniec. A samozrejme, že si aj poplakal viackrát, však je to dieťa a na tom sa učí rozoznávať emócie. Na to je tam pedagogička, aby mne alebo otcovi na konci dňa povedala čo sa stalo, ako sa to vyriešilo a či je potrebný môj zásah alebo si to deti vyriešili medzi sebou.
Píšeš, že dieťa je veľmi citlivé. Asi rozumiem, má byť po kom. Neber to ako urážku, prosím. Ale na tvojom mieste by som ubrala, lebo možno jej úzkosti spôsobuješ práve takýmto prístupom, že hneď ako sa problém zjaví tak už hľadáš najradikálnejší únikový východ.
@michaela789 mne nikto nič na konci dňa nepovedal. Len mi odovzdali placuce dieta. Len od malej som sa dozvedela preco plače. Mne oznámili že mám chodiť jednoducho skôr ze nezvláda škôlku. Ja ju tam nechám uvidim ako sa tio vyvinie.
Možno som precitlivena ale snažím sa to brat najobjektivnejsie a s nadhladom ako mi ide. Ale ak si idú do prace učiteľky vypiť v klude kávičku tak sa placuceho dieťaťa sa chcú zbaviť. Neviem nezdá sa mi to, ale dám tomu šancu.
Dceru ved k tomu, ze sa moze obratit na ucitelku.. na to tam je. Postupne ju prestat ofukovat ako cukricek, lebo bude fackovaci panak pre priebojnejsie deti. S ucitelkou si pohovor, normlane jej povedz co sa stalo, preco dcera plakala a ja by som to kludne s nou riesila aj pred dcerou. Aby malá videla, ze si ju zastanem. A ucitelku poziadala slusne, nech sleduje co sa tam deje, plus malej pred nou povedala, ze teda na pani ucitelku sa ma obratit ak jej niekto robi zle, alebo jej nieco je.. s tym, ze by som dufala, ze to ona potvrdi dcere a nejak si tu doveru ziska. A povedala, by som im, ze na to ze je tam kratko, zvlada skolku, to ze sa nestretla este s bitkami medzi detmi, pripadne sikanou atd = neznamena ze skolku nezvlada. Ucitelka ma zistit preco dieta place ked sa len tak rozplace, co sa stalo... ak sa da (podla veku, mozno nie.. ale aj tak, mozno sa jej pytali, co sa stalo, ale hanbila sa povedat, alebo nechcela "cudzej" povedat nieco a chcela mamu.. no proste este je to drobec)
Ona je este malicka, nauci sa to, je jasne, ze inak sa sprava k 6r dietatu, inak k 3,5rocnemu.. ale niektore veci sa treba proste vekom naucit, aj to ako v kolektive sa trochu presadit, ako sa branit. Podla mna je to efektivnejsie aj do buducna ako kazdu krivdu riesit utekanim do skolky/skoly a lutovanim.
V triede pri najmenších deťoch sa proste takéto veci stávajú a to často....Deti ešte nevedia zvládať emócie a jendoducho ak im iné dieťa niečo vezme alebo povie, nevedia ako inak sa brániť a udrú...
Mne keby oznamili, ze dieta nezvlada skolku, medzi dverami a s placucim dietatom bez vysvetlenia, tak tie dvere nezavriem, kym mi nepovedia, preco place konkretne a preco si myslia, ze kvoli 1 placu "nezvlada" skolku.
Napriklad, nas bol doma 2 tyzdne kvoli chorobe, 3 z 5 nasledujucich dni rano tak vyvadzal, ze sme dvaja mali co robit, aby sme ho obliekli a nalozili do auta, peso by som s nim ani nezasla. Dieta bolo este v horsom vyrevanom stave poobede, ale nikto mi netvrdil, ze nezvlada skolku. Proste vedia, ze mu doma bolo dobre a nechcelo sa mu tam znova ist. Zase je chory, tak som zvedava na dalsi cirkus.
Ale toto co pises, je extrem. Tebe medzi dverami povedia, ze nezvlada a rob to tak a tak a Ty co? Co si im na to povedala? Ze dobre? 🙈
Akych ma ta spoluziacka rodicov? Mne robili dost zle v škole ale nikdy ma ziaden spoluziak neudrel, je mi luto oboch deti... Lebo dieta nie je agresivne aspon ja si to myslim, iba ak mu davaju taky priklad rodicia. Alebo nemohlo to byt nechtiac?
Neustupit, nebrat skor... A pekne ucke splechnut do tvare, ci je tvoja mala fackovaci panak a ci to nevideli. 💤
Moj syn dostal okuliare mozno v 3,5- 4r, este bol v malej skupine a nastal tam nejaky problem...bud ho buchli alebo sa mu vysmievali kvoli okuliarom...ucitelka to hned riesila, vysvetlila detom a bolo vsetko ok potom. A to mam od nej. Je to vsetko o pristupe a ochote uciteliek.
Suhlasim s @michaela789 ze celu situaciu beries prilis tragicky.
Uz len ta veta ze v skolke nema nikoho na koho sa obratit....
Ma dcera problemy oslovit inych ludi ako teba?
Moj syn mi velakrat povie ze nesiel za ucitelkou. Ale zase inokedy za ucitelkou ide.
Prisla som na to ze za ucitelkou nejde vtedy ked ma v tom spore prsty ze zacal on prvy provokovat a spoluziak ho udrel ako sebaobranu a on velmi dobre vie ze by bol pokarhany ak by isiel za ucitelkou.
U teba to skor vyzera na zaciatky sikany ak skutocne dcera nijak to dievca neprovokovala.
Ucit deti ako spravne riesit spory je jedna zo zakladnych funkcii ucitelky v skolke. Pekne jej to pripomen a poziadaj ju nech dohliadne na to ine dievca.
Neverim,ze ti toto navrhli kvoli jednemu placu,zrejme place castejsie. A nie,ucitelky urcite nepiju kavu a nemaju klud a nechcu sa jej preto zbavit. Su deti,ktore to nezvladaju. Dceru mam v skvelej skolke,ucitelky uzasne a predsa maju v triede 2deti ktore placu. Jeden chlapec uz druhy rok. Druhy je prvykrat v skolke a place od septembra. Tu facku by som urcite riesila,to je nepripustne ale treba sa aj zamysliet ci tu skolku fakt zvlada.
Ja by som dieťa zo škôlky nevzala,moze to mať pre ňu veľký vplyv pre budúcnosť. Z boja sa neuteká, veď dieťa neplače celý čas. V budúcnosti pri každej obave bude ustupovať z boja. 3,5 ročné dieťa potrebuje kolektív. Čím neskôr ju dáš, tým horšie sa bude začleňovať. Prosím ťa, ako sa jej budeš venovať na HO? To je neporovnateľne so školkou.
Povzbud ju nech povie učiteľke. Porozprávaj sa a zistí ktorú má obľúbenejšiu nech ju berie ako svoj pilier. Takisto keď ju niekto capne a opakovane, a keď vidí že učiteľka to nerieši nech mu to vráti. Aj moja dcéra bola so staršími v triede. 4 mesiace je krátka doba. Ďalšia vec, možno je plačlivejšia keď vidí ako odchádzajú detičky s rodičmi, preto máš po ňu prísť skôr. Určite by som neriešila odchod a keď tak to inej škôlky. Vek na skolku má.
@mantilka zobrat dieta zo skolky o hodinu skor, moze mat pre dieta velky negativny vplyv pre buducnost? 😂 To snad ani nemozes tuto somarinu mysliet vazne.
@kittykat22 o akej hodine pises?
@mantilka pise,ze ju nema brat zo skolky a nechat doma (rok ci dva) ako to v zavere pisala autorka
Ono je aj dobre,ak je taka citliva,ze je v kolektive a uci sa spracovat krivdy. Len jej to nejako primerane veku vysvetlit a povzbudiť ju,ze taketo sarvatky sa deju a pomoct jej najst riesenie ako by to mohla nabuduce vyriesit. Zrejme je utiahnuta a nechce ist hned zalovat. Ona sa to casom nauci a to,ze place tiez nie je zle. Deti prejavuju emocie placom.
@petulda333 pozri sa prispevok vyssie
@kittykat22 Píšeš akoby sme boli v materskej škôlke my dve. Trochu slušnosti by nezaškodilo. Somariny si nechaj pre seba. BTW čítaj poriadne, autorka chce zobrať dcéru zo skolky ...rok, dva.

Porozpravaj sa s ucitelkou, ze co ti dcera povedala. Ci si nieco nevsimla a nech to trochu skeduje teda.
Dievcata mohli blbnut a ruka trafila tvar ... to proste nevies.
Zatial by som ziadnu skolku nerusila