icon

Staršie dieťa je choré. Môžem poslať mladšie do škôlky?

malabrunetka
18. okt 2020

Ahojte, neviem čo robiť prípadne s kým sa poradiť. Staršie dieťa dnes chytilo horúčky, nekasle. Mladšie dieťa je úplne zdravé, hravé. Neviem či môžem poslať mladšie dieťa do škôlky. Detská lekárka chodí do ambulancie neskoro, po 9:00.

Strana
z3
hipuska
18. okt 2020

Načo sa pýtas? Pošli ho. Veď nemáš potvrdenú koronu.

marikost
18. okt 2020

skoly aj skolky maju teraz svoje opatrenia, pozrite na strankach skoly.

renatka100
19. okt 2020

@jamidea u nas je to tak a je to nariadenie riaditela skoly

lenka2710
19. okt 2020

@malabrunetka aj u nás v škôlke je to tak, že ak je niekto v spoločnej domácnosti chorý, dieťa do školky nemáme dávať

yanina1983
19. okt 2020

Tak teda keď tu bude aktívna korona ešte dva roky tak polovica zdravých ľudí a deti bude doma, lebo soplik a lebo inkubačná doba 🙈🙈 bože ženy. Autorka nech ráno zmeria dieťaťu teplotu, ak nemá šup do škôlky. Pohrá sa, zažije plnohodnotný deň a staršie bude mať kľud to vyležať 😊
P. S. Poznám ľudí čo to mali, aj v rodine a nikto soplik. Bolesti nôh a hlavy. A syn nakazený a rodičia nič a to boli spolu doma.

yanina1983
19. okt 2020

A od septembra už som mala staršieho chorého 2x a mladší fungoval... Škola, tréningy, kamoši... Sama naša detská lekárka tak povedala 😉

maciatkolulu
19. okt 2020

@nikaeli včera písala riaditeľka, v našej škole dva pozitívne prípady. Mala škola... A výsledok, deti môžu normálne do školy. Pozitívne deti sú bez príznakov. Takže inak super, decká s obyčajným soplom a nachladnutí majú sedieť doma a coronivi sa budu spacirovat. Trochu od veci, nie? Našťastie mame normálne pravidlá. Takže sa ďalej funguje, malý išiel do školy. V druhej škole dieťa bolo v procese testovania a rodičia normálne práca a súrodenec do školy..

simca06022011
19. okt 2020

@maciatkolulu to je tak všade, kým nemáš potvrdeny pozitívny výsledok, všetci behajú kde chcú. Ale je to divne. Keď ma viezla polovička na testy, mal so mnou ostať v karantene 😂 ale keď sme spolu domu tak nemusí? Toľko protichodných informácií, úplne nelogickych. Jasne, ze aj z toho ľudia už robia srandu alebo sa ľahko dajú strčiť do protestov proti vláde.

annamivo
19. okt 2020

@nikaeli doktorka vám má predpísať e recept, moja mama bola pozitívna a dr ju vyšetrila na koncí pracovnej doby keď už tam neboli ľudia, zavolali sme, vysvetlili a bolo,nie že sme tam nabehli kedy sme chceli. Žijeme s mamou mala covid deti ani manžel sa nenakazili aj keď boli v karanténe s ňou,ja áno. Ak je dieťa zdravé tak patrí do škôlky/školy, samozrejme ak nie je podozrenie na covid.

annamivo
19. okt 2020

@simca06022011 máš pravdu, manžel negatívny ale musel byť s nami v karanténe. Švagrovi (nakazenu) skončila jeho karanténa tak šiel do roboty hoci mal doma nakazenu ženu a dieťa a tí boli doma ešte ďalších 10dni.. každý hovorí inak . Potom ľudia nevedia čo je vlastne pravda.

mrkvicka060
19. okt 2020

Vy ste uz uplne sibnute? A ked mam 4 deti, a jedno zacne soplit tak teraz budu vsetky doma trcat? A rovno aj obaja rodicia s nimi PREISTOTU. Vam uz dobre *ebe z tej korony, sa preberte poniektore, si dajte lieky alebo co, ked sa tak bojite o svoj holy zivot. Si uz uvedomte, ze tie vsetky opatrenia nie su preto, aby sa sars-cov2 nesiril, ale preto aby sa SIRIL POMALSIE! A nakazia sa postupne aj tak vsetci! Ja nerozumiem, ze to este niekomu nie je jasne.
A autorka, samozrejme, ze ked ma jedno z mojich deti sopel, druhy ide do skolky pokial je sam zdravy. Robila to tak aj moja babka, aj moja mama, aj ja, ci je korona alebo nie je.

adula12
19. okt 2020
matus7030
19. okt 2020

@malabrunetka ak sa v triede nachadzažiak s koronavirusom, automaticky ide cela trieda do karanteny. Niektori idu na testy, ini nie. Uz sa netestuju cele triedy, avsak doma musi ostat cela trieda. Ale surodenci tychto ziakov do skoly chodit mozu.

jamidea
19. okt 2020

@renatka100 takze pis ze podla pravidiel nejakej jednej skoly. Lebo nasi ziaci, aj ked su v karantene ako trieda, ich surodenci su v skole. Takisto ak je 1 dieta chore nema skola paky na to, aby druhe dieta muselo byt doma

marlent
19. okt 2020

@nikaeli ja ti moc drzim palce...aby sa to uz zlepsilooo...ani nemrhaj energiu na vysvetlivanie

nikaeli
19. okt 2020

@marlent ďakujem ❤️

luliu
19. okt 2020

@malabrunetka dieťa je zdravé, kľudne môže ísť do škôlky

malabrunetka
autor
21. okt 2020

Žienky a chlapi kľud 🙂 staršie dieťa dostalo nakoniec kiahne 🙂 volala som do škôlky, mladšie môže chodiť do škôlky, v škôlke bolo viacero detí, ktoré mali kiahne (resp.ich ešte majú a sú doma samozrejme).

Strana
z3