icon

Strava v škôlke

sandra49
30. aug 2022

Ahojte. Mala mi nastupuje do škôlky a bolo rodicovske a nejak neviem spracovať jednu vec. Stravne je 1,54€ na deň....sama riaditeľka priznala, že netuší, čo dajú deťom jest do takejto sumy, lebo ako vieme išlo takmer všetko hore. No a spomenula, že nemôžu prijať od rodičov ani žiadne príspevky navyše na stravné. Že je to podľa nejakej normy a až ta keď sa zvýši môžu aj oni pýtať viac peniažkov. Vedel by mi to niekto vysvetliť prosím? A som taka dosť v obavah, lebo mala mi len ráno ku chlebiku zje napríklad pol kalerábu. Dávam si záležať na tom, co mi papa, a zje veľa.. kľudne dve parky atď. Ale hlavne tu zeleninu. Je mi jasné že v škôlke to nebude tak..je aj zakázané nosiť im čokoľvek k jedeniu. A hneva ma, ze ved práve v škôlke, kde bude tráviť celý deň by mala mat plnohodnotnú, zdravú a vyzivnu stravu, no ale nebude to tak...Ostatným rodičov je to pravdepodobne jedno, nikto neriešil len ja. Mam sa s tým zmieriť a keď sa mi nepáči dat do súkromnej ci je šanca ze sa to nejak v priebehu času zmení? Aké mate skúsenosti?Ďakujem ❤

Strana
z3
jajus18
4. sep 2022

@sandra49 stravovanie v mš aj zš sa musi riadit podla noriem napr.deti v mš nemozu vobec parky slaninu udene pecienky ani hriby deti v zš už ano..ktej zelenine ano jej je velmi malo k tomu chlebiku ale bohu žial aj nato je norma🙄toto si kucharky nevumyšlaju to ich viac nepusti im dať viac kružkov uhorky.a potom aj zaleži kolko je koruniek na zvyš pre ovocie a šalaty a pod.deti šalaty jest nechcu vlastna skusenost okrem uhorkoveho😉špagety s kečupom su normalne zaradene v normach no podla mňa to nieje jedlo ktore by sa malo zaraďovat do jedalneho .veduca musi zostavit taky jedalny aby bol v tyzdni jeden bezmäsity ,polomäsity deň a dať napr.mäso na štave a mäso kusove .ak je sladky deň tak je silnejšia polievka napr.gulašova.žiaden sirup nie je povoleny len ovocne štavy a čaj je večsinou nesladeny.deti by na ranajky mali mať aj celozrnne pečivo no ak to finančne nevychadza byva stale obyčajny.je to velmi malo koruniek na den aby malo dieťa vyvazenu stravu a ak chce veduca zaradit do jedalneho lososa alebo nejake drahšie mäso musi si nato našetriť ...teda davať lacne jedla ako su spomenute špagety s kečupom alebo teda buchty a pod.

xsuzannex
4. sep 2022

@lienka175 nasi su v sukromnej skolke

ukulela
4. sep 2022

@xsuzannex no ten tvoj jedalny je zufaly.. u nas takto. Ako moj mladsi vela z toho nezje, ale veduca sa snazi vramci moznosti carovat.

pipistrel13
5. sep 2022

@sandra49 nezmeni sa to,strava v skolke je hrozna,najma tie sladke natierky dookola v nasej,ale myslim,ze deti sa z toho nezblaznia...treba sa stym zmierit,alebo dat dieta do sukromnej
horsie je ak dovolia detom nosit jest (povedane ze ovocie) a deti nosia keksiky,kolace a pod. a ponukaju to aj inym detom,riesila som to takmer cely rok,a az ked manzel siel,ze zavola hygienu a nezela si to,vtedy to skoncilo...

sandra49
autor
5. sep 2022

@sandra49 baby ďakujem všetkým za komentáre ❤ všeličo nove som sa podozvedala a videla aj jedálne lístky iných škôlok. My mame za sebou prvý deň. Keďže plakala tak desiatu nejedla, obed polievky aj druhé zjedla a aj olovrant. K jedalnemu lístku som sa zatiaľ nedostala lebo to nemajú na nástenke a stránku nemajú 🙈 zajtra sa musím na to spýtať. Ešte raz vďaka ❤

arasidka123
6. sep 2022

@pipistrel13 pracovala som v súkromnej škôlke a teda môžem povedať,že veľakrát sa mi stalo,že som deťom rozdala desiatu...olovrant..aj obed...a nič som nepočula len že fuj to jesť nebudem ..podotýkam v škôlke sa vrátilo práveže výborne...len decká až veľmi rozmaznané ..

pipistrel13
7. sep 2022

@arasidka123 to mozem tiez suhlasit,ja vravim o nasej skolke,ze maju casto sladke (4/5krat v tyzdni - raz obed co je ok,to bolo vzdy a ostatne dni sladke natierky alebo pudingy a pod. a malo ovocia)
mne vadilo ze im mamicky balili do triedy jedlo,same sladkosti a uprosili ucitelky nech im to daju,lebo ze im deti cely den v skolke nejedia (ako nechapem toto) a decka si to davali medzi sebou a mne to hrozne vadilo,ze mala sa tym tiez napchava a ked som to riesila,bola odpoved,ze tak jej nedaju a ja ze ako to sa ma dieta na nich pozerat?..
lebo je zakazane nosit si jest do skolky a este sladkosti a oni naozaj nosili donaty,kolace,keksiky,dokonca cukriky a pod. a po tom,ze nic nejedli...

Strana
z3