Štvorročné dieťa sa pocikáva

lenuska333
25. okt 2017

Ahojte potrebujem poradit moj syncek bude mat v decembri 5 rokov a pocikava sa mi predtym to bolo vsetko v poriadku len z nicoho nic sa zacal pocikavat boli sme aj u lekara a zdravotne problemy ohladom tohto nema v noci je to v poriadku pocikava sa iba cez den aj viackrat denne vo skolke sa nezvykne pocikavat ale ked je doma tak vzdy uz si aj myslim ze to robi schvalne prosim poradte nieco ako by s tim mohol prestat ja uz neviem co robit za rady vopred Dakujem

matula211
25. okt 2017

No tak odpovede na túto tému ma budú zaujímať, môj syn robí v piatich rokoch to iste, ale s kakanim

miirka25
25. okt 2017

s obličkami nemá problémy???

katunika
25. okt 2017

Aj mna napadli oblicky ako prve. Alebo ci nezazil nejaky stres. Niekedy staci podnet a decka sa prejavuju takto. U nas sa moja segra aj nas otec pocikavali az do skoro 11 rokov. Ono to odznelo, ale segra naprikla mala chytene oblicky. Ale oni sa zase pocikavali v noci. Skuste s nimnenapadne pohovorit tak obklukou, ci nezazil nieco skarede v skolke a doma si to kompenzuje takto. Ze doma sa uvolni zo stresu a sa pocika. Nektricat na dietatko, nepripominat mu pocikavanie ani ho nekarhat ke sa pocika. Niekedy staci raz nakrcat na dieta a ono sa to u neho spusti. Decka su rozne. Alebo skuste zahrat hru s nejakym jeho oblubenym plysakom, ze sa akoze pocikal a ze sa nehnevate atd a skusit zistit ci sa daco nestalo. Niekedy decka povedia nieco ked ideme na to nepriamo.

lussy211
25. okt 2017

Ak to nie je zdravotný probllém hľadala by som niečo psychike, môj syn presne detto.Nestalo sa niečo také s čím sa nejak nevie vnútorne vysporiadať?Nejaká udalosť v rodine, hádka,zmena nejaká ,niečo v škôlke?Kedy sa to začalo?

sandrahi
26. okt 2017

ja by som isto povedala, ze to je spojene s psychikou. musi sa niecoho bat. v skolke sa nemohlo nieco stat, co by malo takyto spustac?

katunika
27. okt 2017

Este skuste prelustrovat psychosomatiku, ze co moze spustat pocikavanie. Vacsina ochoreni zacina v hlave....

simca06022011
27. okt 2017

pri akej cinnosti sa pocika? Len tak? Treba si to odsledovat, niekedy sa deti pocikaju napr. v zapale hry... sa zamyslia a nechce sa im ist, alebo proste si to neuvedomia pocikaju sa. Alebo im aspon cvrkne. Ja mam dievcatko, cize porovnat neviem z domu (aj ked ja teraz jej ujde, kedze ona chodi zasadne na wc v poslednej sekunde ak vobec stihne..), ale susedka ma chlapcov a pocikavali sa dost dlho. Tiez neprisla na to preco, lekarov obehli...

lenuska333
autor
30. okt 2017

No niekedy ako vravite aj v tom zapale hry niekedy ze sa mu nechce ale pridu aj dni ked sa cely den nepocika a inak zase iny ze sa pocikava cely den

simca06022011
30. okt 2017

@lenuska333 no tak to nie je o com, on si proste musi sam uvedomit, ze pocikany byt nemoze :D ty mozes tak jedine pripomenut.. nam sa napr. vcera stalo.. SIsa nejdes cikat (isli sme do kina).. nie netreba.. tak som ju poslala nech skusi, a jasne ze je bolo treba cikat... proste im to asi nedojde kym nepreskakuju z nohy na nohu ze musia utekat.

jasminet
30. okt 2017

@lenuska333 v skolke chodia "povinne" cikat kazdu cca hodinu, tam ak sa naozaj vycika, nema prilezitost sa pocikat... skus to zaviest aj doma ked je - proste povinne a hotovo, ziadne, ze nechce sa mi, nepotrebujem.