Súkromná verzus štátna škôlka

18. apr 2023

Dobry den, syn nastupuje v septembri 1x do skolky. Syn je veľmi naviazaný na mna ešte je dojceny nezaspinka ešte inak. Inak reč papanie a momentálne už aj nočník zvláda. Mame možnost ho dať do súkromnej skolky s veľmi malym kolektívom. Muz je však stara škola a mysli si že trochu pevnej ruky mu neuškodí. Má niekto skúsenosti ? S podobne citlivým dietatom? Ako zvládlo nastup, Resp súkromné alebo verejne zariadenie ?
Ďakujem

autor
18. apr 2023

Pardon škôlka.

nikaeli
18. apr 2023

Ja len.. prečo si myslíte, že pevnú ruku nájdete iba v štátnej MŠ? resp. prečo by v štátnej MŠ nemohli byť nežnôstky? a prečo mu pevnú ruku nedáte vy dvaja doma? To len tak na okraj..
Lebo aj štátna, aj súkromná MŠ sa riadi štátnym vzdelávacím programom z ministerstva školstva, čo sa týka obsahu vzdelávania. Rozdiel medzi nimi je v zriaďovateľovi, v poplatkoch a možno v nejakých krúžkoch. V oboch pracujú učiteľky s rôznym osobným príbehom. Súkromná MŠ ti nezaručí, že budú dieťatku tolerované 'vrtochy'. Nemyslím to v zlom, no vypichla si, že inak ako pri dojčení nezaspí. Čo teda očakávaš od učiteľky v MŠ? aká je tvoja predstava v jej prístupe k tvojmu dieťaťu?

autor
18. apr 2023

@nikaeli
Lebo pri 20 deťoch v triede sa o citlivom prístupe nedá baviť. Škôlku ktorú som vytypovala má 4-6 deti v triede. Zisťujem len či to nebude na skodu keďže syn bude znova ako v bavlnke a nezažije kolektív v tradičnom zmysle. Preto manzaujumali skúsenosti iných

andreakotesova
18. apr 2023

Tak to sa teda mýliš 😅

joesvk
18. apr 2023

Na budúci rok ho môžeš preložiť do štátnej,keď si trochu zvykne. Nebude ako v bavlnke,keď je na teba tak naviazaný,bude mať stres už len z toho,že bude bez teba.

jaaty
18. apr 2023

Nebudem odporúčať jednu či druhú škôlku, hoci moja dcéra bola v súkromnej škôlke a nebanujem. V tvojom prípade by som však riešila skôr to, ako ho pripraviť na nástup do škôlky ako takej, pretože s jeho súčasným fungovaním môže mať problém v oboch. Držím palce

veroonr
18. apr 2023

Ak je moznost (financna), urcite mensi kolektiv. A ked si to clovek cvaka, je tam minimalne predpoklad lepsieho pristupu...

rillwen
18. apr 2023

Ver tomu že pevnej ruky, stresov a problémov samého so sebou bude mať viac než dosť v akejkoľvek škôlke a akomkoľvek kolektíve. Zato citlivého prístupu nie je nikdy priveľa - to však môže dostať aj v štátnej.

em4life
18. apr 2023

Odporucam zistit si referencie na obe skolky. V nasich statnych skolkach bola ta pevna ruka az taka, ze susedina dcera sa zacala z jednej starsej pani ucitelky v noci pocikavat a v druhej zas ucitelka pred otcom tak nakricala na maleho, ze ho otec este v ten den odhlasil.

mane01
18. apr 2023

Moje deti chodili do statnej skolky, s 20 detmi v triede a veru to bola skolka s citlivym pristupom. Integrovali krasne deti s adhd, zivsie deticky aj deticky s nejakym tym problemom detskym tak, ze ich riesili individualne. Lebo vsetko zavisi od uciteliek! Tie nase brali svoju pracu ako poslanie a ja som im velmi vdacna… lebo moj syn bol taky citlivy, tichy chlapcek.

dannieja
18. apr 2023

Odporúčam tú súkromnú ak má dobré referencie. Ak máte na to financie, určite je lepší menší kolektív, lepšia strava, individuálnejší prístup...

kris_tin257
18. apr 2023

Ja iba nemysli si že v štátnej máš 20 deti v triede, syn od septembra nastúpil do škôlky štátnej je tam zapísaných 20 deti a Max ich tam bolo 11 aj to keď mali divadlo, vždy ich je tam len do 10 ostatné sú choré alebo ich rodičia nechávajú doma .. predtým chodil rok do súkromnej tak ich vždy bolo plno, čiže my práve máme "individuálny" prístup v štátnej škôlke 😀

luccija
18. apr 2023

Daj ho do menšieho kolektívu a tam, kde bude naňho viac času.S odstavením nečakaj dlho, aby to nebolo naňho priveľa zmien naraz

mooonika1975
18. apr 2023

áno, pravda, v malom kolektive je individuálna starostlivosť určite vyššia ako pri počte 20-25 deti. Ja osobne , byť tebou, si zistim učiteľky, aké ho budú mať, všetko záleži od tej osoby, čo bude s nimi, v súkromnej by mali byť učiteľky inak "motivované". A odstaviť určite treba už, lebo už to vyššie pisala, aby nemal veľa zmien.

kubobubo
18. apr 2023

Len pomimo k dojčeniu - syn bol dojčený do 3 rokov a od 1.5 roka chodil do škôlky a zaspal bez problémov. Dojčenie a zaspávanie platí iba pri mame a nie v škôlke.

gabika128
18. apr 2023

Ja som za štátnu škôlku. Syn chodil aj do súkromnej a teraz je v štátnej a oveľa lepší prístup k deťom, lepší vzdelávací program a komunikácia s rodičmi je top. Akurát dnes sme mali možnosť prísť sa pozrieť ako rodičia kedykoľvek počas dňa na ich denný program. V marci sme zase mali možnosť prísť čítať obľúbenú knihu do triedy..... V súkromnej škôlke bol prístup úplne opačný, deti sa tam často striedali, možno len strava bola 9 kúsok lepšia.